Το «Sweeter Than Fiction» της Taylor Swift για το «One Chance» είναι διαθέσιμο ψηφιακά.

Η Taylor Swift κυκλοφορεί στις ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής μετά από σχεδόν πέντε χρόνια το «Sweeter Than Fiction», ένα τραγούδι για το soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας «One Chance».

Το «One Chance» (Κυνηγώντας Το Όνειρο) ήταν μία βιογραφική ταινία βασισμένη στην αληθινή ιστορία ζωής του Paul Potts, η οποία προβλήθηκε το 2013.

Ένας ντροπαλός άνδρας που είναι συνεχώς θύμα εκφοβισμού, βοηθός σε κατάστημα το πρωί και ερασιτέχνης τραγουδιστής όπερας το βράδυ, γίνεται φαινόμενο όταν προκρίνεται στο πρώτο «Βρετανία Έχεις Ταλέντο» και στο τέλος αναδεικνύεται νικητής του talent show.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας είχε αναλάβει ο, βραβευμένος με Όσκαρ, Αμερικανός David Frankel («Ο Διάβολος Φοράει Prada») και το σενάριο είχε γράψει ο Justin Zackham. Τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσάρκωσαν ο παρουσιαστής James Corden και η πολυβραβευμένη Julie Walters.

Το soundtrack της ταινίας περιείχε κατά κύριο λόγο τραγούδια που ερμήνευσε ο ίδιος ο Paul Potts, ενώ με ένα τραγούδι συμμετείχε η Taylor Swift. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια έγραψε το «Sweeter Than Fiction» και επιμελήθηκε την παραγωγή του μαζί με τον Jack Antonoff, με τον οποίο συνεργάστηκε ξανά στο σαρωτικό «Reputation».

Ο γνωστός Βρετανός παραγωγός Simon Cowell, που βρισκόταν τότε και στην παραγωγή του «One Chance», προσέγγισε την Taylor Swift με την πρόταση να αναμειχθεί στο εγχείρημα.

Η αστέρας της pop συγκινήθηκε πολύ με το θέμα του έργου, το οποίο την ενέπνευσε να γράψει το «Sweeter Than Fiction», μία upbeat δημιουργία που ξύπνησε αναμνήσεις από τη δεκαετία του 1980.

Το «Sweeter Than Fiction» προτάθηκε για τον τίτλο του «καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού» στις 71ες Χρυσές Σφαίρες.

Το 2014, η Taylor Swift είχε αποσύρει από το Spotify όλη τη δισκογραφία της και στην πορεία, είχε επικρίνει δημοσίως τις πλατφόρμες streaming για το μοντέλο λειτουργίας τους, καθώς δίνουν δωρεάν πρόσβαση σε εκατομμύρια χρήστες προβάλλοντας μόνο διαφημίσεις.

Τον Ιούνιο του 2017, επανέφερε το σύνολο του καταλόγου της στις υπηρεσίες streaming, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 εκατομμυρίων πωλήσεων singles.

 

Αφήστε το σχόλιό σας