Η Taylor Swift απολαμβάνει την πρώτη θέση του «Billboard 200» και καταρρίπτει τις προηγούμενες προσωπικές επιδόσεις της.

Το «reputation» της Taylor Swift κάνει θριαμβευτικό ντεμπούτο στο Νο1 του αμερικανικού «Billboard 200» και καταγράφει νέο προσωπικό ρεκόρ για την αστέρα της pop.

Πριν καν κυκλοφορήσει, δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία ότι ο νέος δίσκος της 27χρονης τραγουδίστριας θα κατακτούσε την πρωτιά. Από την ημέρα που έφτασε στα χέρια του κοινού, στις 10 Νοεμβρίου, το αποκλειστικό ερώτημα ήταν μέχρι ποιο σημείο θα ανέβαινε ο πήχης των πωλήσεων.

Μόνο έξι λεπτά χρειάστηκε το πιο πολυαναμενόμενο άλμπουμ της χρονιάς ώστε να φτάσει στην κορυφή του αμερικανικού iTunes, καταρρίπτοντας την προηγούμενη επίδοση του «Witness» της Katy Perry με οχτώ λεπτά. Ο απολογισμός του πρώτου εικοσιτετραώρου ήταν πωλήσεις 700.000 αντιτύπων στην αγορά των Η.Π.Α. και μέσα στο αστραπιαίο διάστημα των τεσσάρων ημερών, το «reputation» έγινε το εμπορικότερο άλμπουμ της χρονιάς με 1,05 εκατομμύρια πωλήσεις.

Αυτόματα, η Taylor Swift αναδείχθηκε στο μοναδικό καλλιτέχνη στα χρονικά που διαθέτει τέσσερις δισκογραφικές δουλειές με πωλήσεις άνω του ενός εκατομμυρίου από την πρώτη εβδομάδα, από το 1991 και έπειτα. Για την ιστορία, η Adele το κατάφερε μόνο μία φορά με το «25» (3,48 εκ. πωλήσεις), ενώ οι Backstreet Boys και οι ‘NSYNC από δύο φορές.

Όπως επιβεβαίωσε με μία ανάρτηση στο Instagram ο Gary Spangler, Αντιπρόεδρος Προώθησης στη Republic Records, το «reputation» έχει σπάσει το φράγμα των 1,29 εκατομμυρίων πωλήσεων. Το νούμερο συνιστά προσωπικό ρεκόρ για την Taylor Swift. Η πρώτη εβδομάδα του «1989», του προηγούμενου άλμπουμ της, σταμάτησε στα 1,287 εκατομμύρια.

«Λοιπόν, η νεαρή κυρία στο βάθος στο κέντρο μόλις πούλησε 1,29 εκατομμύρια άλμπουμ, το καλύτερο προσωπικό ντεμπούτο της. Είναι επίσης η μόνη καλλιτέχνης στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας που έχει τέσσερα άλμπουμ να κάνουν ντεμπούτο με (πωλήσεις) πάνω από ένα εκατομμύρια αντίτυπα από την πρώτη εβδομάδα. Περιβάλλεται από την καλύτερη ομάδα προώθησης στη βιομηχανία που είμαι προνομιούχος να αποκαλώ συνεργάτες μου στο έγκλημα κάθε ημέρα», έγραψε ο Spangler.

Σημειώστε ότι το «reputation» δεν είναι ακόμη διαθέσιμο προς ακρόαση στις ψηφιακές πλατφόρμες streaming, οι οποίες συνυπολογίζονται στην κατάρτιση του «Billboard 200». Οπότε, ο αριθμός των 1,29 εκατομμυρίων αντιστοιχεί σε καθαρές πωλήσεις.

Διαβάστε ακόμα:
Η Taylor Swift προειδοποιεί, εξομολογείται
και ανοίγεται στον πρόλογο του «reputation»

Taylor Swift - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας