Το απόλυτο έξι στα έξι πετυχαίνει η Taylor Swift με το «Reputation» και διογκώνει τη φήμη της ως (νέα) βασίλισσα της pop.

Η Taylor Swift προσθέτει στο βιογραφικό της το έκτο άλμπουμ που πραγματοποιηθεί πωλήσεις άνω των δύο εκατομμυρίων αντιτύπων στην αγορά των ΗΠΑ.

Το «Reputation» έφτασε σε αυτό το ορόσημο την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με τη Nielsen Music. Για να σημειωθεί ο συγκεκριμένος εντυπωσιακός αριθμός αρκούσαν μόνο 5.000 αντίτυπα που πωλήθηκαν εκείνη την εβδομάδα.

Αξιοσημείωτα, το «Reputation» είναι το μοναδικό άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία δύο χρόνια και έχει καταγράψει πωλήσεις μεγαλύτερες των δύο εκατομμυρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες. 1,216 αντίτυπα πουλήθηκαν μόνο κατά την πρώτη εβδομάδα διάθεσης, το Νοέμβριο του 2017, καθιστώντας το «Reputation» ως τον εμπορικότερο δίσκο του 2017 στην Αμερική.

Πριν από το «Reputation», η τελευταία δισκογραφική δουλειά που υπερπήδησε των πήχη των δύο εκατομμυρίων ήταν το έντεκα φορές πλατινένιο (δηλαδή διαμαντένιο) «25» της Adele και χρειάστηκε μόνο τρεις ημέρες για να το επιτύχει. Παρεμπιπτόντως, το «25» έκλεισε την πρώτη εβδομάδα του με 3,38 εκατ. πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Προς σύγκριση, μόνο δύο άλμπουμ έχουν καταφέρει στην Αμερική να πουλήσουν πάνω από ένα εκατομμύρια αντίτυπα εντός του 2017.

Είναι το «Reputation» της Taylor Swift και το «÷» (Divide) του Ed Sheeran, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση εάν συγκρίνουμε την κατάσταση πριν από δέκα χρόνια, όπου 29 άλμπουμ έκαναν πωλήσεις τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου και οχτώ εξ αυτών ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια.

Όσον αφορά την Taylor Swift, και οι έξι δισκογραφικές δουλειές που έχει κυκλοφορήσει έως σήμερα έχουν πουλήσει τουλάχιστον δύο εκατομμύρια αντίτυπα η καθεμία.

Το «Reputation» το κατόρθωσε σε διάστημα 18 εβδομάδων, το «1989» σε τρεις(!) εβδομάδες, το «Red» σε πέντε, το «Speak Now» σε έξι, το «Fearless» σε εφτά και το ντεμπούτο της με τίτλο το όνομά της σε 61 εβδομάδες.

Αφήστε το σχόλιό σας