Η Taylor Swift και το «reputation» γνωρίζουν την αποθέωση από τη μεγαλύτερη μερίδα των μέσων ενημέρωσης.

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου γράφει σήμερα το ημερολόγιο και ολόκληρος ο πλανήτης είναι συντονισμένος στην Taylor Swift.

Το «reputation», ο πιο πολυαναμενόμενος δίσκος της φετινής χρονιάς, κυκλοφορεί διεθνώς σε όλα τα φυσικά και ψηφιακά καταστήματα για να ισοπεδώσει τα πάντα στο πέρασμά του.

Εκτός από το τεράστιο ενδιαφέρον για το ηχητικό σύνολο του ίδιου του άλμπουμ, που τελικά συναρπάζει από το πρώτο άκουσμα, υπήρχε απορία για την αποδοχή του «reputation» από τα μέσα ενημέρωσης. Έχουν χυθεί τόνοι μελάνι για την εχθρική σχέση των media με την Taylor Swift.

Ακόμα και ο άξονας έμπνευσης του δίσκου είναι η φήμη της 27χρονης τραγουδίστριας. Όπως έχει επαναληφθεί, η Taylor Swift δίνει απαντήσεις μέσα από τη μουσική της και αυτό το νέο ολοκληρωμένο εγχείρημά δίνει το λόγο σε εκείνη και μόνο.

Τελικά, η μεγαλύτερη μερίδα του Τύπου υποδέχεται το «reputation» με έκδηλο ενθουσιασμό, αποθεώνοντας τις ασυναγώνιστες δεξιότητες της pop star και οι βαθμολογίες που αποσπά είναι υψηλές.

Οι πρώτες εγκωμιαστικές κριτικές

«Το έκτο άλμπουμ της Swift δείχνει τη σκοτεινότερη, βαθύτερη πλευρά της pop διάνοιας… Το “reputation” είναι ο πιο ενδόμυχος δίσκος στην καριέρα της Taylor Swift», παρατηρεί ο Rob Seffield του «Rolling Stone».

«Το ταλέντο της Taylor Swift παραμένει άθικτο στη φήμη (“reputation”), το πιο εστιασμένο, το πιο συνεκτικό άλμπουμ της έως τώρα», θεωρεί ο Randy Lewis των «LA Times».

Ο βρετανικός «The Guardian» και ο ελληνικής καταγωγής Alexis Petridis σημειώνουν: «Η εξαίσια δημιουργία τραγουδιών συναντά το ακραίο δράμα» και επισημαίνουν ότι «είναι αδύνατο να αρνηθείς την εξυπνάδα στην τραγουδοποιία και τη στιχουργική ανδρεία της pop star στο έκτο άλμπουμ της.»

Ο Jon Caramanica αναφέρει εκ μέρους των «NY Times» ότι «…καμία pop star της μοντέρνας εποχής δεν έχει επικοινωνήσει τα περιγράμματα της απογοήτευσή της με τέτοια συναισθηματική ακρίβεια και μελωδική επιτήδευση», ενώ η Taylor Swift «είναι τόσο δυνατή τραγουδίστρια όσο ποτέ». Επιπλέον, χαρακτηρίζει το «reputation» ως «πομπώδες, απροσδόκητο και ύπουλα ισχυρό».

«Το “reputation” αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι η Swift είναι ακόμη -στα καλύτερά της- μία από τις καλύτερες pop στιχουργούς και μελωδούς μίας γενιάς», σχολιάζει η Amy Dawon της «METRO» και τονίζει ότι το «reputation» είναι «…ένα εγκάρδιο και πυρετωδώς παθιασμένο άλμπουμ για την αγάπη που νιώθει καθαρά λυτρωτική».

Το «USA Today» και ο Maeve McDermott γράφουν: «Reputation: Ένα πλήρως σχηματισμένο στιγμιότυπο μίας ερωτευμένης τραγουδίστριας και με τον έλεγχο» και υποστηρίζουν: «Κατά μήκος του “reputation”, η Swift αποκτά την κυριότητα της διηγήματός της με έναν τρόπο που δεν έχουν ακούσει πριν οι ακροατές. Είναι το αρπακτικό, το άτομο που διατηρεί όλο τον έλεγχο, ο φύλακας της δικής της καρδιάς, αναστρέφοντας το σενάριο.»

Διαβάστε ακόμα:
Η Taylor Swift παρουσίασε το νέο τραγούδι «New Year’s Day»

Taylor Swift - New Year’s Day - Fan Performance - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας