Η Taylor Swift εξηγεί γιατί είναι κατά της Apple Music

Η πρώτη που δήλωσε δημοσίως της αντίθεσή της με την νέα υπηρεσία της Apple είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του streaming, η Taylor Swift.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια πριν από λίγους μήνες αφαίρεσε όλη της την δισκογραφία από το Spotify και τα ανεπίσημα κανάλια στο YouTube και τώρα έχει να πει σχετικά με αυτό το νέο σύστημα.

Η Taylor κυρίως δεν εκτιμά τη δυνατότητα των τριών δωρεάν μηνώ που προσφέρονται από την Apple, και για το λόγο αυτό αποφάσισε να μην κάνει διαθέσιμη τη μουσική της στην υπηρεσία.

Η Taylor Swift έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στην Apple το πρωί της Κυριακής, εξηγώντας γιατί το άλμπουμ της το 1989 δεν θα είναι διαθέσιμο στην νέα υπηρεσία μουσικής της Apple όταν κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα.

Αυτά είναι τα λόγια της τραγουδίστριας του “Shake It Off”:

Δεν νομίζω ότι γνωρίζετε πως για τους τρεις πρώτους μήνες, η Apple δεν θα πληρώσει τραγουδιστές, συγγραφείς και παραγωγούς των διαφόρων τραγουδιών. Νομίζω ότι αυτό είναι σκανδαλώδης και απογοητευτικό από μέρους μιας τόσο γενναιόδωρης εταιρίας όπως η Apple.

Αυτό για μένα δεν θα ήταν πρόβλημα. Ευτυχώς είμαι στο πέμπτο άλμπουμ μου και τώρα διαθέτω τους οικονομικούς πόρους που χρειάζονται για να υποστηρίξω εμένα και τους συναδέλφους μου. Αυτό θα είναι ένα πρόβλημα για τους νέους καλλιτέχνες, που ίσως κάνουν επιτυχία με το πρώτο τους single αλλά δεν πρόκειται να αποκομίσουν κανένα οικονομικό όφελος, δεν τους επιτρέπουν έτσι να ξεκινήσουν τη καριέρα τους. Θα είναι ένα πρόβλημα για τους συγγραφείς που μπορεί να έρθουν στη πρώτη τους επιτυχημένη σύνθεση τους μετά από πολλή προσπάθεια και δεν θα καρπωθούν ακόμη και τα που απαιτείται να πληρώσουν τα χρέη του. Θα είναι ένα πρόβλημα για τους παραγωγούς οι οποίοι εργάζονται σκληρά για να καινοτομήσουν στην αγορά μουσικής, καθώς και τους πρωτοπόρους της Apple κάνουν καινοτομίες στον τομέα τους… αλλά δεν θα πληρωθούν για το ένα τέταρτο του χρόνου την αξία των αναπαραγωγών των τραγουδιών τους.

Αφήστε το σχόλιό σας