Τη συμβολική αποζημίωση του ενός δολαρίου θα λάβει η Taylor Swift, σημειώνοντας μία σημαντική δικαστική νίκη για όλα τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων.

Η Taylor Swift βγαίνει νικήτρια από τη δικαστική διαμάχη.

Η νίκη της τραγουδίστριας στην αγωγή για επίθεση και βλάβη εναντίον του David Mueller φέρνει ένα προφανές μήνυμα για τους άνδρες και τις γυναίκες που είναι πολύ φοβισμένοι να μιλήσουν για τις ανεπιθύμητες σεξουαλικές συναντήσεις.

Το κατηγορητήριο ανέφερε ότι ο David Mueller θώπευσε ακατάλληλα την Taylor Swift κατά τη διάρκεια ενός meet-and-greet σε μία συναυλίας της στο Ντένβερ των Η.Π.Α., το 2013.

Το 2015, ο DJ υπέβαλε μήνυση εναντίον της Taylor Swift, της μητέρας της, Andrea Swift και του υπεύθυνου της ραδιοφωνικής προώθησης της, του Frank Bell, κατηγορώντας τους ότι παρενέβησαν στην ετήσια σύμβαση ύψους 150.000 δολαρίων που διατηρούσε με το ραδιοφωνικό σταθμό «KYGO» και πως έπεισαν τον εργοδότη του να τον απολύσει. Ο David Mueller διεκδικούσε αποζημίωση ύψους 257.500 δολαρίων (219.000 ευρώ).

Η Taylor Swift απάντησε με νέα αγωγή για σεξουαλική επίθεση και βλάβη, ζητώντας συμβολική αποζημίωση ενός δολαρίου, την οποία και κέρδισε.

Έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου, η τραγουδίστρια έστειλε το εξής μήνυμα:

«Θέλω να ευχαριστήσω το δικαστή William J. Martinez και τους ενόρκους για την προσεκτική τους εξέταση, τους δικηγόρους μου Doug Baldridge, την Danielle Foley, τον Jay Schaudies και την Katie Wright που αγωνίστηκαν για εμένα και για όποιον αισθάνεται να σιωπά από μία σεξουαλική επίθεση και ειδικά (ευχαριστώ) οποιονδήποτε πρόσφερε την υποστήριξή του κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετούς δυσάρεστης εμπειρίας και διετούς δικαστικής διαδικασίας.»

«Αναγνωρίζω το προνόμιο ότι επωφελούμαι από τη ζωή, την κοινωνία και την ικανότητά μου να αναλάβω στους ώμους μου  το τεράστιο κόστος της υπεράσπισής μου σε μία τέτοια δίκη. Η ελπίδα μου είναι να βοηθήσω εκείνους των οποίων οι φωνές θα έπρεπε επίσης να ακουστούν. Ως εκ τούτου, θα κάνω δωρεές στο εγγύς μέλλον σε πολλές οργανώσεις που βοηθούν τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να υπερασπιστούν τον εαυτό τους», κατέληξε η Taylor Swift.

 

Αφήστε το σχόλιό σας