Σε ακόμα μία δικαστική διαμάχη ενεπλάκη η Taylor Swift.

Ενώπιον των ενόρκων θα βρεθεί η Taylor Swift τον Αύγουστο.

Η αστέρας της pop κατηγορεί τον πρώην ραδιοφωνικό παραγωγό του «KYGO», David Mueller, ότι τη θώπευσε στο παρασκήνιο ενός meet-and-greet. «Ήταν εντελώς εκ προθέσεως και ποτέ δεν ήμουν τόσο σίγουρη για τίποτα στη ζωή μου», κατέθεσε η Taylor Swift στη μαρτυρία της.

Με τη σειρά του, ο Mueller αρνείται την προσβολή και τη βλάβη και υποστηρίζει ότι η Taylor Swift και η ομάδα της τον απέλυσαν χωρίς προφανή λόγο.

Και οι δύο εκδοχές θα εισακουστούν σε μία δίκη εννέα ημερών που αρχίζει στις 7 Αυγούστου, καθώς ένας ομοσπονδιακός δικαστής του Κολοράντο απέρριψε εν μέρει τη συνοπτική κρίση του δικαστηρίου (σ.σ. πριν τη δίκη) για την τραγουδίστρια. Ο David Mueller δε θα προχωρήσει καταγγελία για συκοφαντία, αλλά του δίνεται η ευκαιρία να ανοίξει μία νέα υπόθεση για τη σκόπιμη εμπλοκή του στο περιστατικό.

Taylor Swift: Το “Out Of The Woods” είναι το νέο single, την Πρωτοχρονία το video clip

«Έχοντας εξετάσει αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία, το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι η κεντρική και γνήσια διαμάχη παραμένει», γράφει ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου των Η.Π.Α., William Martinez, στη γνωμοδότησή του:

«Οι καταθέσεις ορισμένων μαρτύρων τείνουν να επιβεβαιώσουν την εκδοχή των γεγονότων από την πλευρά της Swift και ο Mueller επισημαίνει άλλα στοιχεία, τα οποία όπως ισχυρίζεται δείχνουν ασυνέπειες στην ιστορία που παρουσίασε η Swift. Καμία από αυτές δεν αλλάζει την πραγματικότητα ότι εάν οι ένορκοι αποδεχτούν την εκδοχή των γεγονότων από τον Mueller, τότε πρέπει ουσιαστικά να απορρίψουν την έκδοση της Taylor Swift και αντίστροφα. Κατά την απόφαση επί της συνοπτικής κρίσης, ο ρόλος του Δικαστηρίου δεν είναι να επιλύσει αυτή τη διαμάχη.»

Ωστόσο, ο δικαστής έπρεπε να σταθμίσει εάν ο David Mueller παρουσίασε αρκετά στοιχεία για να ικανοποιήσει τα στοιχεία μιας σωστής αξίωσης σκόπιμης εμπλοκής.

Ο William Martinez γράφει ότι δεδομένης της εξοικείωσης της ομάδας της Taylor Swift με το σταθμό του «KYGO», οι ένορκοι θα μπορούσαν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η ίδια και οι άλλοι υπερπασπιστές της – η μητέρα της Αndrea και ο υπεύθυνος ραδιοφωνικής προώθησης της τραγουδίστριας, Frank Bell – έπρεπε λογικά να γνωρίζουν εάν ο David Mueller είχε κάποια μορφή σύμβασης εργασίας.

Ο δικαστής εξετάζει έπειτα τις επικοινωνίες μεταξύ του «στρατοπέδου» της Taylor Swift και του «KYGO» και διαπιστώνει ότι οι ένορκοι θα μπορούσαν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ενήργησαν με πρόθεση να προκαλέσουν τον τερματισμό της σύμβασης. Όσον αφορά την ύπαρξη ανάρμοστης παρεμβολής μέσω οικονομικής πίεσης, ο δικαστής παρακινεί να κατατεθεί μαρτυρία από το «KYGO» εάν φοβόταν τη δράση της Taylor Swift, λέγοντας ότι οι ένορκοι πρέπει να αποφασίσου αυτή την ερώτηση.

Taylor Swift - Hit Channel

«Δεύτερον, θεωρώντας τη μαρτυρία του Mueller ως αληθινή, οι ένορκοι που διαπίστωσαν ότι κατηγορήθηκε λανθασμένα θα μπορούσαν, κατά συνέπεια, να καταλήξουν επίσης στο συμπέρασμα ότι οι κατηγορούμενοι ενήργησαν με απερίσκεπτη αδιαφορία για την ειλικρίνεια των κατηγοριών τους ή με βάση μία ακατάλληλα ανεπαρκής έρευνα», γράφει ο δικαστής .

Ο William Martinez προσθέτει: «Για να είμαστε σαφείς, το Δικαστήριο το θεωρεί ως μία στενή ερώτηση. Φαίνεται ότι δε θα υπήρχε τίποτα ακατάλληλο για τη Swift – ή για οποιοδήποτε άλλο άτομο – να κάνει μια ειλικρινή αναφορά σε μία οντότητα με την οποία ασκεί τις δραστηριότητές της ότι ένας από τους υπαλλήλους της επιτέθηκε ή παρενόχλησε.

Πράγματι, κατά την άποψη του υπογράφοντος, η πολιτική του νόμου θα πρέπει να ενθαρρύνει την αναφορά πραγματικών επιθέσεων, να μην αποδίδει ευθύνη σε αυτό… Ωστόσο, εξετάζοντας το σημερινό αρχείο, ο νόμος απαιτεί από το Δικαστήριο να θεωρεί την εκδοχή των γεγονότων από τον Mueller ως αλήθεια και επομένως να δει ολόκληρη την υπόθεση από μια άποψη που θεωρεί ότι ο Mueller κατηγορήθηκε λανθασμένα».

Ο δικαστής απορρίπτει επίσης σε αυτό το στάδιο το επιχείρημα ότι η Taylor Swift δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τερματισμό της σύμβασης του David Mueller, επειδή δεν ήταν υπαίτια. Η Taylor Swift ισχυρίστηκε ότι μία ανεξάρτητη έρευνα του «KYGO» προκάλεσε την απόλυση, αλλά ο Martinez τοποθετείται ότι κατά την εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων ευνοϊκότερα για τον David Mueller, «το αρχείο δεν αντικατοπτρίζει μία πραγματικά ανεξάρτητη έρευνα» και ότι σύμφωνα με το νόμο του Κολοράντο, η γενεσιουργός αιτία δε χρειάζεται να είναι προαπαιτούμενο για την ευθύνη για σκόπιμη παρεμβολή στη σύμβαση.

Taylor Swift - Hit Channel

Η Taylor Swift κερδίζει μία νίκη (ή δύο, εάν κάποιος θέλει να είναι γενναιόδωρος μαζί της). Ο δικαστής αποφασίζει εάν θα απορρίψει τους ξεχωριστούς ισχυρισμούς του David Mueller για συκοφαντική συμπεριφορά.

Ο ραδιοφωνικός DJ προέβαλε σε τροποποιημένη καταγγελία ότι οι δηλώσεις της Taylor Swift σχετικά με τη συμπεριφορά του ήταν ψευδείς και πως προξένησαν βλάβη στη φήμη, το επάγγελμα και τη θέση του στην κοινότητα. Το πρόβλημα γι’ αυτόν είναι ότι υπήρχε μονοετής περιορισμός σχετικά με αξιώσεις συκοφαντίας. Ο David Mueller υποστήριξε ότι μετά η Taylor Swift κατέθεσε τις δικές της αξιώσεις, δίνοντάς του μία ακόμη βολή.

«Με άλλο τρόπο, ο Mueller ζητά από το Δικαστήριο να αντιμετωπίσει τους ισχυρισμούς του ως «αντεπιχειρήματα», ανταποκρινόμενο στους ισχυρισμούς επίθεσης και βλάβης κατά της Swift», γράφει ο δικαστής, ο οποίος πιστεύει ότι είναι κακή ιδέα, διότι θα επιτρέψει σε έξυπνους δικηγόρους να νικήσουν τα χρονικά όρια.

«Το Δικαστήριο απορρίπτει την ερμηνεία του Mueller διότι θα προκαλέσει αδικαιολόγητο δικαστικό αγώνα, επιτρέποντας στα μέρη να ξεκινήσουν διαδοχικούς γύρους «αναζωογονημένων» ανταπαιτήσεων, αντί-ανταπαιτήσεων, αντί-αντί-ανταπαιτήσεων κ.λπ. εκτός της ισχύουσας προθεσμίας παραγραφής. Αυτό το παράλογο αποτέλεσμα θα ήταν αντίθετο προς τους αναγνωρισμένους σκοπούς της επιβολής περιόδων περιορισμών».

Ο δικαστής απαιτεί επίσης από όλα τα μέρη – συμπεριλαμβανομένου της Taylor Swift – να είναι παρόντα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της δίκης των ενόρκων.

Δείτε επίσης:
Η Taylor Swift επιστρέφει με «το πιο ακριβό video clip στην ιστορία»

Taylor Swift - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας