Tango Seduccion Στο Θέατρο Badminton
Tango Seduccion Στο Θέατρο Badminton

Χορεύοντας με πάθος και σεβασμό ….για τη Ζωή!
Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012
Στο Θέατρο Badminton
Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ένας από τους καλύτερους χορευτές τάνγκο στον κόσμο. Τα βήματά και οι κινήσεις τόσο του ιδίου όσο και των χορευτών του, δημιουργούν ένα παθιασμένο ερωτισμό χαρακτηρίζοντας τα shows του ως «φαντασμαγορικά», «πρωτοποριακά», «άκρως αισθησιακά».
Ποια είναι η άποψη ωστόσο του Gustavo Russo όταν ο χορός της σαγήνης-όπως συχνά χαρακτηρίζεται το Τάνγκο- αποκτά μια διαφορετική διάσταση και τάσσεται στο πλευρό ενός σημαντικού κοινωνικού έργου όπως εκείνου της Μ.Κ.Ο «Κέντρο Ζωής» εμπνέοντας το αχαλίνωτο πάθος για τη Ζωή?

Tango Seduccion Στο Θέατρο Badminton
Tango Seduccion Στο Θέατρο Badminton

«Δεν χρειαζόταν να περιμένουμε μέχρι αυτό το πρόβλημα να χτυπήσει τη πόρτα του σπιτιού μας για να αντιληφθούμε τη σοβαρότητά του. Το HIV/AIDS αλλάζει πρόσωπο και δεν αφορά μόνο τους οροθετικούς αλλά και εμάς που δεν υποφέρουμε από την νόσο αυτή.
Οι κυβερνήσεις μας δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στο θέμα της πρόληψης με σταθερές και τακτικές καμπάνιες ενημέρωσης , ούτε εξάλλου φωτίζουν το θέμα της παραπληροφόρησης επιβαρύνοντας έτσι επιπλέον τους οροθετικούς, συμβάλλοντας στον αποκλεισμό τους από την κοινωνία.
Αυτή είναι η χειρότερη πλευρά του HIV, ο αποκλεισμός τον οποίο βιώνουν οι οροθετικοί από όλους εμάς που φοβόμαστε ότι θα κολλήσουμε.
Μέρος της θεραπείας είναι η φαρμακευτική αγωγή, η ψυχολογική στήριξη και η ένταξη τους στη κοινωνία. Οι κυβερνήσεις μας συνήθως βλέπουν το θέμα του HIV/AIDS σαν ένα θέμα που μπορεί να περιμένει, ότι προηγούνται άλλα πιο επείγοντα θέματα στην ατζέντα τους, οπότε είναι δικιά μας υποχρέωση να τους υπενθυμίζουμε την απαραίτητη επιπλέον προσοχή που πρέπει να δώσουν στο θέμα αυτό καθώς και τον σεβασμό στους ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS.» Gustavo Russo.

Tango Seduccion Στο Θέατρο Badminton
Tango Seduccion Στο Θέατρο Badminton

Τάνγκο σημαίνει πάθος. Σημαίνει πόνος, εκφρασμένος πότε σαν κραυγή και πότε σαν κλάμα, πότε σαν γιορτή και πότε σαν θρήνος. Τάνγκο είναι ο αργεντίνικος χορός του έρωτα, του προδομένου έρωτα, της σαγήνης. Και ο Gustavo Russo γνωρίζει καλά το τάνγκο της …σαγήνης. Η –με άλλα λόγια- το Tango Seduccion!! (Τάνγκο Σεντουθιόν). Πλαισιωμένος από 14 διακεκριμένους χορευτές, και ένα τραγουδιστή, ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Badminton την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου για να παρουσιάσει τον πιο αισθησιακό χορό όλων των εποχών. Το Αργεντίνικο Τάνγκο.

«Μια απίστευτη αίσθηση…ένα υπόδειγμα τελειότητας», «Δεν μπορείς να συγκρατήσεις το θαυμασμό, καταιγιστικά γρήγορα βήματα που ανήκουν μόνο σε φιγούρες βιρτουόζων του χορού», «Μια «βόμβα» ενέργειας», «Σούπερ ερωτικό…Οι καλλιτέχνες χορεύουν στον αέρα!», «Απλά Τέλειο! Τι μοναδική εμπειρία για τα αυτιά και τα μάτια σας!», «Περισσότερο φαντασμαγορικό, περισσότερο πρωτοποριακό, περισσότερο αισθησιακό…θα σας καταπλήξει!» είναι μόνο μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς τίτλους που έδωσαν τα ευρωπαϊκά Μ.Μ.Ε. στις κριτικές τους για την παράσταση του Gustavo Russo “Tango Seduccion”. Μια παράσταση πραγματική μυσταγωγία. Οι πρωταγωνιστές ξεδιπλώνουν επί σκηνής, βήμα προς βήμα το Αργεντίνικο Τάνγκο, από την γέννηση του μέχρι σήμερα. Όλες οι τεχνοτροπίες που αναπτύχθηκαν τον ένα και πλέον αιώνα ζωής του ξετυλίγονται σε ένα φαντασμαγορικό θέαμα, που έχει χαρακτηριστεί από όσους το έχουν παρακολουθήσει ως «μοναδικό». Ο Gustavo Russo, σε μια παράσταση, η οποία προετοιμάζονταν περισσότερα από δύο χρόνια αντλεί υλικό από την παράδοση, το οποίο δένει, όμως, αρμονικά με νέες ιδέες και θέματα, συνδυάζοντας τεχνικές από διαφορετικά είδη χορού – παραδοσιακό τάνγκο, μοντέρνο χορό και κλασικό μπαλέτο.

Tango Seduccion Στο Θέατρο Badminton
Tango Seduccion Στο Θέατρο Badminton

Γεννημένος στο Μπουένος Αίρες το 1970 ο Gustavo Russo, ήδη από τα 18 του είχε κερδίσει τον τίτλο ενός από τους πλέον υποσχόμενους tango χορευτές στον πλανήτη. Από τότε, ξεκίνησε διεθνή καριέρα συμμετέχοντας σε μερικά από τα σημαντικότερα τάνγκο shows κάνοντας παράλληλα εμφανίσεις στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το 1991, ο Gustavo εμφανίστηκε ως πρώτος χορευτής στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Η μεγάλη αξία του Tango». Αργότερα τον ίδιο χρόνο, ταξίδεψε στις Η.Π.Α. και το Μεξικό με τoν Mariano Mores, με πρωταγωνιστικό ρόλο στο show «Viva Tango» που κέρδισε το βραβείο «Estelares del Mar» ως το καλύτερο tango show. To 1992 ο Gustavo εμφανίστηκε στο παγκοσμίου φήμης θέαμα «Tango Passion», στο οποίο κράτησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι το 1999, όπου και ίδρυσε την δική του ομάδα η οποία με τις παραστάσεις «Tango Seduccion» έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.
Eεντυπωσιακές χορογραφίες, κινήσεις κοφτές αισθησιακές με συνοδεία τις αργεντίνικες μελωδίες και μια υπέροχη φωνή που «αφηγείται» με πάθος μικρές –αλλά έντονες- ερωτικές ιστορίες. Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στο Θέατρο Badminton, ο Gustavo Russo –πλαισιωμένος από 14 χορευτές και ένα τραγουδιστή- θέλει να προκαλέσει τις αισθήσεις μας. Με το χορό της σαγήνης! Το «Tango Seduccion»!!

Tango Seduccion Στο Θέατρο Badminton
Tango Seduccion Στο Θέατρο Badminton

Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθούν για τους σκοπούς της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΚΕΝΤΡΟΖΩΗΣ».
Το Κέντρο Ζωής είναι μία αναγνωρισμένη, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1991 με την πρωτοβουλία μίας ομάδας φίλων .Η ίδρυση του έγινε σε μία περίοδο κατά την οποία παρά το γεγονός ότι η επιδημία του AIDS ήταν ήδη διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο, η πλειονότητα των Ελλήνων ελάχιστα γνώριζε για αυτήν, και οι οροθετικοί (φορείς του ιού HIV που προκαλεί το AIDS) ζούσαν σε ένα περιβάλλον απελπισίας, απομόνωσης, φόβου και εγκατάλειψης.

Η μικρή ομάδα των εθελοντών που αποτελούσε τον πυρήνα του Κέντρου Ζωής στα αρχικά του βήματα, είχε σαν πρωταρχικό στόχο να βοηθήσει τα άτομα που είχαν μολυνθεί από τον ιό και τα οποία ζούσαν υπό άσχημες συνθήκες, τις περισσότερες φορές μάλιστα, εγκαταλελειμμένα από τις ίδιες τους τις οικογένειες. Με τη πάροδο του χρόνου, η μικρή εκείνη ομάδα των εθελοντών, απέκτησε καινούργια μέλη – τα περισσότερα τώρα πια Έλληνες, μεγάλωσε και είναι πλέον μια οικογένεια από ανθρώπους που προσφέρουν αφιλοκερδώς και με ευσυνειδησία τις υπηρεσίες τους σε όλους αυτούς που άμεσα ή έμμεσα αντιμετωπίζουν το HIV ή/και το AIDS στη ζωή τους.

To Kέντρο Ζωής στηρίζεται από τους 80 ενεργούς, εκπαιδευμένους σε ειδικά σεμινάρια εθελοντές του.


Gustavo Russo -Tango Seduccion! Χορεύοντας με πάθος και σεβασμό ….για τη Ζωή!

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012
Στο Θέατρο Badminton
Ώρα έναρξης: 9μ.μ.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Δ΄ΖΩΝΗ-15€ – Φοιτητικό10€
Γ΄ΖΩΝΗ : 25€
Β΄ΖΩΝΗ: 35€
Α΄ ΖΩΝΗ: 40€
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
ΤΑΜΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ BADMINTON -ΤΗΛ: 210 88 40 600
Ηλεκτρονικά από το site του Θεάτρου Badminton- www.badmintontheater.gr
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ PUBLIC (με Voucher)

Αφήστε το σχόλιό σας