Η Τάμτα ανήκει στους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία από talent shows, σε όλους τους ρόλους.

Η Τάμτα κατέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά πόστο στην κριτική επιτροπή του «The X Factor», αποτελώντας το μόνο μέλος που έχει παραμείνει στη θέση του σε σχέση με την περυσινή σύνθεση.

Το pop icon της ελληνικής δισκογραφίας έχει αποκομίσει παραστάσεις και από την παρουσία της στους κριτές του «The X Factor» στη γενέτειρά της, τη Γεωργία, ενώ και η ίδια έχει αναδειχθεί μέσω της συμμετοχής της σε talent show.

Μιλώντας στο περιοδικό «Τηλέραμα», η Τάμτα στάθηκε στην επιρροή που έχουν τα μουσικά shows του είδους στην πορεία ενός ανερχόμενου τραγουδιστή.

Μπορεί να βοηθηθεί ένας νέος καλλιτέχνης από ένα talent show;

«Θα μιλήσω βάσει αυτού που έχω ζήσει πέρυσι και φέτος. Ας πούμε η Τάνια Μπρεάζου από τη στιγμή που βγήκε συνεργάστηκε με το Σάκη Ρουβά, την Πάολα κι εμένα, έβγαλε ένα πολύ ωραίο τραγούδι, είναι ταλαντούχα και δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί. Όταν ο (Ίαν) Στρατής έκανε το τραγούδι μιας διαφημιστικής καμπάνιας.

Δεν είναι εύκολο να τα καταφέρεις, αυτά τα show δε φτιάχνουν καριέρες. Σου δίνουν μια ώθηση και ένα ξεκίνημα. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από τον ίδιο τον καλλιτέχνη πώς θα χειριστεί μια κατάσταση και τι επιλογές θα κάνει. Θέλω να πιστεύω ότι οι καλοί δε χάνονται. Αν κάποιος πιστέψει πως επειδή συμμετείχε σε ένα show πέτυχε κιόλας, λυπάμαι, αλλά κάνει λάθος».

Υπάρχει χώρος για καινούρια ταλέντα;

«Στην Ελλάδα ένας τραγουδιστής θεωρείται καταξιωμένος αν είναι το πρώτο ή το δεύτερο όνομα στα μπουζούκια! Αυτό για μένα είναι λίγο στενάχωρο, καθώς μπορείς να είσαι επιτυχημένος και αν εμφανίζεσαι σε διαφορές μουσικές σκηνές, αλλά και σε μιούζικαλ.

Επίσης υπάρχει πολύς κόσμος που ενώ δεν τους παίζει το ραδιόφωνο, τους ξέρει ο κόσμος από τα social media και το YouTube. Όταν ο (Ίαν) Στρατής, για παράδειγμα, εμφανίζεται με την μπάντα του σε έναν εναλλακτικό χώρο.»

Δείτε επίσης: Η Τάμτα «προτιμά»
να κεντρίσει με το πιο ιδιαίτερο pop ethnic τραγούδι

Τάμτα - Tamta (2017) - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας