Μία επιπρόσθετη παράσταση θα δώσουν οι ΤΑΚΙΜ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ξαναζωντανεύοντας το Καφέ-Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις».

Έξι από τους πιο σημαντικούς δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής συμπράττουν στο δυναμικό συγκρότημα των ΤΑΚΙΜ και μας προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του ελληνισμού μέσα στο χρόνο, που θα πραγματοποιηθεί σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Για μία μοναδική παράσταση θα ξαναζωντανέψει το Καφέ-Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις», σε μια ξεχωριστή μουσική πρόταση που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας.

Σταθμοί του ταξιδιού μας τα Γιάννενα (με το «Γυαλί-καφενέ»), τα Βαλκάνια (με το «Γκρέτζι-Χάνι»), η Πόλη (με το «Καζίνο της Δέσποινας» στα Ταταύλα), η Σμύρνη (με τις «μπύρες» στην Προκυμαία), αλλά και η Αμερική (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη).

Ένα επικό ταξίδι – περιπέτεια, ένα αδιάκοπο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, σε Ανατολή και Δύση. Σε κάθε μέρος ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά «κρυμμένα διαμαντάκια» που αξίζει να ανακαλύψουμε.

Ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό με χρώματα, ηχοχρώματα, σπάνιο οπτικό υλικό και προσεγμένες γεύσεις, με τη βαθειά γνώση του Λάμπρου Λιάβα και τη σπουδαία μουσική δεξιοτεχνία κι ευαισθησία των ΤΑΚΙΜ που αποτελούν οι: Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί),  Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο).

Μαζί τους, οι εξαιρετικοί τραγουδιστές Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου και στην αφήγηση η ηθοποιός Χλόη Μάντζαρη.

Συμμετέχει ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης.

Διδασκαλία: Σάκης Παλιογιάννης

Πληροφορίες - Συντελεστές

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Πέμπτη 16 – Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, Ώρα: 21:00
Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Μ2)

 

Τραγουδούν: ΤΑΚΙΜ, Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου
Aφήγηση: Χλόη Μάντζαρη

Σκηνική επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου
Καλλιτεχνική επιμέλεια – Κείμενα – Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Υπεύθυνοι ήχου: Θανάσης Γκίκας – Απόστολος Κουδέρης
Οπτικό υλικό: Γρηγόρης Φιλίδης
Διδασκαλία χορού: Σάκης Παλιογιάννης

Τιμές εισιτηρίων: 20€, 15€, 12€ (μαθητικό – φοιτητικό – κάτοχοι κάρτας ανεργίας)

Περισσότερες πληροφορίες – Προπώληση:
Τηλ.: 2310 895 800 email: info@tch.gr, www.tch.gr

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας