Τα μουσικά βίντεο έρχονται στο Facebook

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,979ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
849ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Ένας νέος κόμβος μουσικής στο Facebook Watch.

Από σήμερα τα επίσημα μουσικά βίντεο των καλλιτεχνών έρχονται στο Facebook.

Όπως ανακοινώθηκε, το Facebook ήρθε σε συμφωνία και με τους τρεις κορυφαίους δισκογραφικούς ομίλους του πλανήτη, Universal Music Group, Sony Music Entertainment και Warner Music Group, καθώς και με τις Merlin, BMG, Kobalt και μια σειρά ανεξάρτητων εταιρειών, εκδοτών μουσικής και οργανισμών πνευματικών δικαιωμάτων.

Το Faceboοοk φιλοξενούσε ήδη μουσικά βίντεο στην Ταϊλάνδη και στην Ινδία, ενώ πλέον η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα μουσικά βίντεο θα είναι διαθέσιμα στις σελίδες των καλλιτεχνών και το κοινό θα μπορεί να σχολιάζει, να κοινοποιεί και να αντιδρά στα βίντεο όπως θα έκανε και με άλλο περιεχόμενο στην πλατφόρμα.

Music videos on Facebook

Το Facebook έχει αναγγείλει επίσης τις πρεμιέρες μουσικών βίντεο από καλλιτέχνες όπως οι Lele Pons και Sech, ενώ αναμένεται να φιλοξενήσει αποκλειστικά video clips από τους J Balvin, Karol G, Sebastian Yatra και άλλα ονόματα.

Η εταιρεία θα δημιουργήσει έναν νέο κόμβο για τη μουσική στο Facebook Watch, το οποίο θα περιλαμβάνει θεματικές λίστες αναπαραγωγής με βάση το είδος και την εποχή και τη δημοτικότητα, καθώς και αναζήτηση των βίντεο ανά διάθεση, είδος ή καλλιτέχνη. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα γίνει πιο εξατομικευμένο με την πάροδο του χρόνου.

Η άφιξη μουσικών βίντεο στο Facebook χαρακτηρίστηκε από ορισμένους ως άμεσο χτύπημα στο YouTube, το οποίο είναι το παραδοσιακό κέντρο των μουσικών βίντεο στην ψηφιακή εποχή.

Όπως αναφέρει το Billboard, αυτή η σύγκριση είναι υπερβολική σύμφωνα με ορισμένες πηγές του κλάδου, που θεωρούν θεμελιωδώς διαφορετική τη χρήση της μουσικής σε καθεμία από τις δύο πλατφόρμες

«Η σύνδεση καλλιτεχνών – θαυμαστών στο Facebook είναι βαθύτερη και πιο αυθεντική λόγω εργαλείων όπως τα Stories, Live και τα προσαρμοσμένα εφέ επαυξημένης πραγματικότητας (AR)», ανέφερε η Tamara Hrivnak, αντιπρόεδρος του Facebook για την ανάπτυξη επιχειρήσεων μουσικής και τις συνεργασίες.

«Τα επίσημα μουσικά βίντεο αναγεννιούνται σε αυτό το περιβάλλον – γίνονται μέρος του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι εκφράζουν την ταυτότητα και τη διάθεσή τους και φέρνουν μια νέα διάσταση στις ιστορίες που αφηγούνται καθημερινά οι καλλιτέχνες στις εφαρμογές μας», πρόσθεσε.

Αφήστε το σχόλιό σας