Τα δύσκολα άρχισαν! Κλείνουν την κάνουλα ρευστότητας οι Γερμανοί...

Στην ΕΚΤ μεταφέρουν οι Γερμανοί την πίεσή τους προς την ελληνική πλευρά Μετά τα δύο Eurogroup, στα οποία κατέστησαν σαφές πως δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης των θέσεών τους, τώρα εντείνουν την πίεση με μοχλό την Bundesbank και την αύξηση του ορίου ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, η Γερμανία απαντάει με ένα ηχηρό «όχι» στο ενδεχόμενο αύξησης του ορίου ρευστότητας που μπορούν να αντλήσουν οι ελληνικές τράπεζες από τον έκτακτο μηχανισμό ELA. Αυτή τη θέση πρόκειται να αναπτύξει κατά την κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, την Τετάρτη, τη στιγμή που άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης θέλουν την Ελλάδα να ετοιμάζει αίτημα για αύξηση του πλαφόν.

Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των γερμανικών σκέψεων, στην κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδιακής τράπεζας Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, θα τηρήσει σκληρή στάση απέναντι σε οποιαδήποτε πρόταση για αύξηση του ορίου των 65 δισ. ευρώ που έχει ήδη δοθεί στα ελληνικά ιδρύματα.

Περισσότερα

Αφήστε το σχόλιό σας