Τα crying rooms στην Ιαπωνία είναι πραγματικά και είναι θεαματικά

Δωμάτια για να κλαίτε με την ησυχία σας…

Η Ιαπωνία μας έχει δώσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Καραόκε, emoji, anime, Nintendo. Crying rooms.

Περίμενε, crying rooms;

Ναι, σωστά διάβασες, δωμάτια να κλαις με την ησυχία σου είναι η νέα μόδα στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με την The Telegraph, το ξενοδοχείο Mitsui Garden Yotsuya στο Τόκιο προσφέρει στις γυναίκες ειδικά «crying rooms» για να τις βοηθήσει να καταπολεμήσουν το στρες.

Τα δωμάτια, στα οποία θα μπορείτε να κάνετε κράτηση για 10.000 γιεν την ημέρα (περίπου 80 ευρώ), από τις 31 Αυγούστου, προσφέρουν πολλά χαρτομάντιλα, ζεστά σεντόνια και μάσκες ματιών. Οι γυναίκες μπορούν να παρακολουθήσουν συγκινητικές/λυπηρές  για πολύ κλάμα ταινίες – όπως το Forrest Gump – η να διαβάσουν σούπερ-λυπηρά manga.

Όπως σημειώνει το Jezebel, η ιδέα είναι ιδιοφυές. Μερικές φορές πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για την ψυχή από ένα καλό κλάμα. Και το να έχεις έναν ασφαλή χώρο να το κάνεις – μακριά από το σπίτι, μακριά από την δουλειά – μου φαίνεται λαμπρό.

Τώρα γιατί τα δωμάτια είναι μόνο για τις γυναίκες; Σκεφτείτε πως για την Ιαπωνία μιλάμε, όπου μερικές φορές οι πολιτιστικές ιδέες γύρω από το φύλο είναι, ας πούμε, διαφορετικές από το δυτικό κόσμο.

Έτσι μέσα σε όλα τα παράξενα που έχει η Ιαπωνία προστίθεται ακόμα ένα. Και αν και σας είναι εύκολο να πείτε «βλακείες» και άλλα όμορφα να σας προλάβουμε και να πούμε πως όσο και να θεωρείτε ανόητο ένα δωμάτιο για κλάμα, μελέτες δείχνουν ότι οι ενήλικες εργαζόμενοι βρίσκονται κάτω από πολύ μεγάλη πίεση  και αυτό ισχύει τόσο στην ανατολή όσο και στη δύση. Και μπορεί το κλάμα θεωρείται συχνά ως σημάδι αδυναμίας, αλλά οι εξελικτικοί βιολόγοι έχουν κάνει μελέτες που δείχνουν τα συναισθηματικά οφέλη του να κλαίει κανείς.

Αφήστε το σχόλιό σας