Επισημοποιήθηκε τελικά η κυκλοφορία του ακυκλοφόρητου μουσικού υλικού του Kurt Cobain, το οποίο βρέθηκε σε κασέτες στην κατοχή της οικογένειας του κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, “Montage of heck”, από τον σκηνοθέτη Brett Morgen.

Το ακυκλοφόρητο υλικό που βρήκε ο σκηνοθέτης της ταινίας -και μέρος αυτού απολαύσαμε και στο ντοκιμαντέρ- αφορά πειραματισμούς, demo, τραγούδια που δεν βγήκαν στη δημοσιότητα, διαφορετικές εκτελέσεις των τραγουδιών των Nirvana, αλλά και διασκευές τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών, τα οποία είχε ηχογραφήσει ο πρίγκιπας της grunge στο σπίτι του. Το εν λόγω επιθανάτιο solo album με τίτλο “Montage of heck: The home recordings” θα κυκλοφορήσει φέτος στις 13 Νοεμβρίου από τη Universal, σε κανονική έκδοση με 13 κομμάτια και σε ειδική έκδοση με 31 κομμάτια σε CD, κασέτα, βινύλιο και ψηφιακή μορφή. Η έκδοση με τα 13 κομμάτια θα περιλαμβάνει μόνο τη μουσική που βρέθηκε στις κασέτες του Kurt, ενώ η έκδοση με τα 31 κομμάτια θα περιλαμβάνει τα τραγούδια που βρέθηκαν, τα demo και ομιλίες του Kurt την ώρα που ηχογραφούσε.

Το album θα συμπέσει με την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ σε DVD και Blu-Ray και θα αποτελέσει το soundtrack της ταινίας. Λίγες μέρες αργότερα, πιθανόν στις 20 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο επτά ιντσών το cover του Cobain στο τραγούδι “And I love her” των Beatles και πρώιμο demo του “Sappy”. Ο Brett Morgen ισχυρίζεται ότι θα δούμε μια ακόμα πτυχή του Cobain που θα μας εκπλήξει. Εν αναμονή λοιπόν!

 

Υ.Γ.: Όσοι fans δεν είδατε ακόμα το ντοκιμαντέρ “Montage of heck” σπεύσατε!

Αφήστε το σχόλιό σας