Η αμερικάνικη εφημερίδα συλλέγει τα τραγούδια σύμβολο της εποχής μας. Από τον Travis Scott στη Rosalía, δείτε πως ο κόσμος της μουσικής αντιδρά σε αυτή την θυμωμένη και νευρική εποχή.

«Η ποπ αυτή τη στιγμή είναι καταθλιπτική», δήλωσε η Σουηδέζα popstar Robyn, συνοψίζοντας μια τάση σε όλη τη δυτική βιομηχανία ψυχαγωγίας. Όλοι, οι μουσικοί και όχι μόνο, μιλούν για την στιγμή που ζούμε ως μια θυμωμένη, παραπλανητική, ανησυχητική εποχή. Σύμφωνα με τους New York Times, είναι σπάνιο να υπάρχει τόσο σαφής συνύπαρξη μεταξύ των οραμάτων τόσο διαφορετικών καλλιτεχνικών . Για το λόγο αυτό, η αμερικάνικη εφημερίδα συγκέντρωσε  τα 25 τραγούδια σύμβολο αυτής της ιστορικής στιγμής.

«Διαβάζοντας τη λίστα», λέει ο συντάκτης Nitsuh Abebe, «θα παρατηρήσετε μια έντιμη επιθυμία να αντιδράσετε με τον σωστό τρόπο σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από την ένταση, την πεποίθηση ότι η μουσική πρέπει να βρει έναν τρόπο να καταλάβει τι συμβαίνει γύρω μας, για να μας προστατεύσει ή να ξεφύγουμε».

Η λίστα περιλαμβάνει hit από τα chart, πιο σκοτεινά κομμάτια, ακόμη και παιδικά τραγούδια (Baby Shark Pinkfong).

Όπως αναμενόταν, τα περισσότερα από τα τραγούδια που επιλέχθηκαν είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως τα: «Born in the U.S.A.» από τον Bruce Springsteen (στην έκδοση του Broadway), το «Sicko Mode» του Travis Scott, το «Apeshit» της Beyoncé και του Jay-Z, το « Slow Burn» από της Kacey Musgraves, το «Sunflower» του Post Malone, το «Bugs Life» της Tierra Whack.

Φυσικά υπάρχουν τραγούδια και Ευρωπαίων καλλιτεχνών όπως το «Malamente» της Rosalía, το «Honey» της Robyn, το «Assume Form» του James Blake, το «Love It If We Made It» των 1975 και το «jazz» των Sons of Kemet.

Μπορείτε να δείτε/ακούσετε την πλήρη λίστα παρακάτω ή πατώντας εδώ:

Αφήστε το σχόλιό σας