Ο Νικόλας Γεωργίου κάνει το ντεμπούτο του και έχει μια «Μεγάλη Καρδιά»

Ο πολλά υποσχόμενος Κύπριος τραγουδιστής γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1990 στη Λευκωσία και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Σπούδασε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Γραφικές Τέχνες. Στην ηλικία των 17 ετών άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και το τραγούδι με πολύ ενδιαφέρον και πάθος.

Ο Νικόλας Γεωργίου, κάνοντας τα πρώτα του επιτυχημένα επαγγελματικά βήματα, παρουσιάζει ένα single που συνδυάζει λαϊκά, pop και ethnic στοιχεία, με μία καθαρή ερμηνεία.

Ήρθε η ώρα όμως να τον γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από αυτή την αναγνωριστική συνέντευξη!

Συνέντευξη | Ηρώ Τζημίκα 

Γεια σου Νικόλα! Για αρχή θα ήθελα να μου πεις πώς περνάς αυτό το διάστημα, τώρα που άρχισε και η νέα σεζόν και μπαίνουμε σιγά, σιγά στο χειμώνα…

Καλησπέρα Ηρώ! Αυτό το διάστημα ετοιμάζομαι για τις νέες μου εμφανίσεις στην Κύπρο και ο χειμώνας θα είναι έντονος! Θα εμφανίζομαι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στο «BarakiLive» στη Λευκωσία και τις υπόλοιπες ημέρες σε άλλα μέρη. Επίσης, τον Νοέμβριο θα κάνω live στην Αγγλία και τον Δεκέμβριο στην Γερμανία, ενώ παράλληλα συζητάω για εμφανίσεις και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Είσαι από την Κύπρο! Οι πρώτες ερωτήσεις θα είναι λίγο αναγνωριστικές, ώστε να μάθουμε περισσότερα πράγματα για σένα… Έχεις μεγαλώσει εκεί στη Λευκωσία αν δεν κάνω λάθος; Πώς θυμάσαι τα παιδικά σου χρόνια;

Σωστά, έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στη Λευκωσία και εκεί μένω. Τα παιδικά μου χρόνια τα θυμάμαι πολύ έντονα, με ωραίες στιγμές.

Προφανώς θα ήθελα να μάθω και τον τρόπο τον οποίο ήρθε η μουσική στη ζωή σου… Το σκεφτόσουν από πιο παλιά;

Η ενασχόλησή μου με τη μουσική ξεκίνησε στα 17 μου χρόνια, μέσω ενός φίλου μου που έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε στην παρέα. Μου άρεσε αυτό και σιγά σιγά πήρα την κιθάρα και άρχισα να κάνω κι εγώ το ίδιο! Είμαι αυτοδίδακτος! Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου με παρότρυναν να ασχοληθώ και επαγγελματικά.

Έχεις σπουδάσει όμως γραφικές τέχνες.Αυτό πώς προέκυψε; Ενδιαφέρον θα έλεγα και δεν το ακούς συχνά… Ασχολήθηκες με αυτό καθόλου ή ασχολείσαι παράλληλα;

Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με κάτι καλλιτεχνικό! Μου αρέσει πολύ να ζωγραφίζω γι’ αυτό ασχολήθηκα με τις γραφικές τέχνες. Αν και δεν ασχολούμαι με αυτό τον κλάδο, με βοήθησε σε άλλους τομείς, όπως τα social media και το web design.

Που μένεις αυτό το διάστημα;Έχεις βάση την Κύπρο ή πηγαινοέρχεσαι;

Μένω μόνιμα στην Λευκωσία. Του χρόνου, ωστόσο, σκέφτομαι να μετακομίσω στην Αθήνα, για να «κυνηγήσω» κι εδώ το όνειρό μου.

Τελικά στην Ελλάδα και στην Κύπρο σε μια τέτοια εποχή, δεν κάνεις ποτέ αυτό που σπουδάζεις ή το κάνεις για λίγο… Σίγουρα είναι διαφορετικά στις δύο χώρες από άποψη ανεργίας, σε εσάς είναι καλύτερα από όσο ξέρω. Εσύ ποιες διαφορές εντοπίζεις ως νέος που πηγαινοέρχεται Ελλάδα-Κύπρο;

Νομίζω ότι η μεγάλη διαφορά είναι το θέμα των ευκαιριών. Στον δικό μου τομέα, τη μουσική, στην Ελλάδα είναι πιο πολλές οι ευκαιρίες. Στην Κύπρο, αντίθετα, το να δουλεύεις ως ελεύθερος επαγγελματίας είναι πιο εύκολο.

Παρόλα αυτά θα σε περάσω αμέσως στο κομμάτι της μουσικής. «Μεγάλη καρδιά» τιτλοφορείται το πρώτο σου τραγούδι. Πες μου όλη την ιστορία πίσω από αυτό…

Έψαχνα να βρω ένα τραγούδι που να με χαρακτηρίζει και σαν άνθρωπο. Το «Μεγάλη Καρδιά», που έγραψαν ο Νίκος Σουλιώτης και ο Γιάννης Ιερεμίας, είναι ένας τίτλος για μένα, γιατί και στην Κύπρο με χαρακτηρίζουν ως καλό παιδί και είμαι πολύ κοινωνικός. 

Αυτό θα είναι και το ύφος που θα έχουν και τα επόμενα τραγούδια σου; Είσαι στο λαϊκό να φανταστώ…

Ναι! Σαν άνθρωπος είμαι ροκ, αλλά στη μουσική το στοιχείο μου είναι πιο λαϊκό. Η ιδέα πίσω από το «Μεγάλη Καρδιά» ήταν να σμίξουμε το λαϊκό στοιχείο με το trap.

Έχεις και μια πολύ προσεγμένη εικόνα… Τελικά πρέπει να επενδύσεις σε αυτό που αγαπάς για να βγει ένα δυνατό αποτέλεσμα…

Ναι, εννοείται!

Θα πιαστώ από τον τίτλο και θα ρωτήσω αν εσύ έχεις μεγάλη καρδιά;

Ναι, έχω μεγάλη καρδιά… ευαίσθητη!

Συγχωρείς εύκολα; όχι μόνο στο ερωτικό κομμάτι, αλλά και στο φιλικό… Θα δώσεις δηλαδή δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον άνθρωπο;

Γενικά στη ζωή μου δεν κρατάω κακίες και συγχωρώ πάρα πολύ εύκολα. Δίνω ευκαιρίες, όχι δύο… χίλιες!

Αλλά μιας και ανέφερα το ερωτικό κομμάτι, ποια είναι η σχέση σου με το αντίθετο φύλο και γενικώς τις σχέσεις; Τα πράγματα έχουν γίνει αρκετά δύσκολα θα έλεγα (γέλια). Ο ένας δύσκολα θα προσεγγίσει τον άλλον και θα μείνουν ας πούμε να τα λένε μέσα από το «chat».

Τα πάω πολύ καλά με το αντίθετο φύλο! Πάντως, πιστεύω ότι το να προσεγγίσεις τον άλλον είναι εύκολο, αλλά το να βρεις τον τρόπο είναι δύσκολο. Έτσι, ο περισσότερος κόσμος προτιμά την εύκολη λύση, που είναι το chat. Εγώ προτιμώ το από κοντά…

Εσύ ασχολείσαι με τα social media? Αν και βλέπω ότι τα έχεις αρκετά οργανωμένα με πολλούς followers…

Ασχολούμαι πάρα πολύ! Το έχω μελετήσει αρκετά και πιστεύω ότι είναι η καλύτερη διαφήμιση για να σε γνωρίσει ο κόσμος μέσα από αυτά και να μάθει πράγματα για σένα και τη δουλειά σου.

Επίσης, πολλά παιδιά στην ηλικία σου και μικρότερα, προσπαθούν να δείξουν τη δουλειά τους μέσα από κάποια talents hows. Εσύ έχεις δηλώσει συμμετοχή σε κάποιο από αυτά; Ποια είναι η γνώμη σου; Βοηθάνε;

Έχω δοκιμάσει κι εγώ μέσα από talent show… Το 2014 ήμουν στο «XFactor», αλλά έκανα λάθος επιλογή τραγουδιού και «κόπηκα». Ωστόσο, πιστεύω ότι το να πάει κάποιος σε ένα talent show είναι πλέον αχρείαστο, γιατί ο κόσμος είναι αυτός που κρίνει, καταλαβαίνει αν αυτό που του παρουσιάζεις είναι καλό και σε ξεχωρίζει.

Πάντως για την αρχή σου είσαι στην μεγαλύτερη ελληνική ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο ξεκίνημα… Πώς βλέπεις τη δισκογραφία του σήμερα και πού θες να φτάσεις;

Χαίρομαι που είμαι στην οικογένεια της Panik. Πιστεύω ότι με τις δυνατότητές μου και με τη βοήθεια της εταιρείας μου, θα μπορέσω να χαράξω τη δική μου πορεία στο χώρο και να με αγαπήσει το κοινό.

Και σε περνάω στο πιο fun κομμάτι της συνέντευξης, είδα ότι έχεις και πολλά τατουάζ! Θα μπορούσες να μου πεις την ιστορία από κάποια; Και πώς ξεκίνησες να κάνεις;

Τα τατουάζ μου αρέσουν πάρα πολύ, έκανα το πρώτο όταν ήμουν 14 χρονών! Δεν υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από αυτά, είναι η «τρέλα». Μόνο στη γροθιά μου, έχω τα αρχικά της οικογένειάς μου.

Τι σου αρέσει να κάνεις μέσα στη μέρα σου, εκτός φυσικά από τη μουσική… Έχεις κάποιο χόμπι;

Γυμναστική! Είμαι άρρωστος με τη γυμναστική! Περνάω δύο ώρες κάθε μέρα στο γυμναστήριο και μου αρέσει να παίζω και ποδόσφαιρο.

Προτιμάς ταινίες ή σειρές;

Σειρές! Αυτή την περίοδο, η αγαπημένη μου είναι το «Peaky Blinders».

Θέλω να μου πεις το αγαπημένο σου χρώμα, το αγαπημένο σου φαγητό και το αγαπημένο σου τραγούδι το τελευταίο διάστημα…

Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μπλε, το αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο και το τραγούδι που ακούω πολύ το τελευταίο καιρό είναι το «Τι Να Το Κάνω» του Κωνσταντίνου Αργυρού… Το ζηλεύω αυτό το τραγούδι!

Τι θα σε κάνει χαρούμενο και τι θα σε κάνει να στεναχωρηθείς;

Χαρούμενο θα με κάνει να με αναγνωρίσει και να με αγαπήσει ο κόσμος. Θα στεναχωρηθώ αν δεν πετύχω το στόχο μου.

Και τέλος θα ήθελα να μου πεις, μιας και τώρα είσαι στο ξεκίνημά σου, ποιος θα ήταν ο ιδανικός στόχος…

Όπως σου είπα και πριν, θέλω να με αναγνωρίσει και να με αγαπήσει ο κόσμος.

Τι άλλο να περιμένουμε από εσένα; και θα ήθελα να δώσεις και μια ευχή για τα νέα παιδιά που παλεύουν για τα όνειρά τους…

Εκτός από τις live εμφανίσεις μου, ετοιμάζω και τα καινούργια μου τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν σύντομα. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να μην απογοητεύονται και να μην το βάζουν κάτω!

Ευχαριστώ πολύ!
Κι εγώ ευχαριστώ!

Αφήστε το σχόλιό σας