Το Σκανδιναβικό pop φαινόμενο Marcus & Martinus επιστρέφουν δυναμικά με νέα μουσική που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από την Minos EMI, a Universal Music Company και μιλούν αποκλειστικά στο hit-channel.com για τα νέα τους σχέδια!

Το νέο τους single έχει τον τίτλο “Love You Less” και είναι το πρώτο τραγούδι του duo για αυτή τη χρονιά, μετά τις τελευταίες κυκλοφορίες τους “Elektrisk” & “Dance With You”.

Σε αυτή τη συνέντευξη τα 18χρονα αδέρφια Marcus & Martinus, που είναι ιδιαίτερα αγαπητά και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με ένα τεράστιο fan club, μας παρουσιάζουν το γεμάτο ενέργεια νέο τραγούδι τους, που είναι αρκετά εθιστικό, μας μιλούν για τις τόσο δύσκολες μέρες που ζούμε όλοι μας εν μέσω πανδημίας, θυμούνται ωραίες στιγμές στην Ελλάδα, αλλά συζητάμε παρέα για όλα τα επόμενα τους βήματα που θα έρθουνε με τον νέο χρόνο και φυσικά για τις γιορτές των Χριστουγέννων που φέτος είναι κάπως διαφορετικές!

Συνέντευξη: Ηρώ Τζημίκα

Καλησπέρα παιδιά! Χαίρομαι που βρισκόμαστε έστω και έτσι, με αυτόν το διαδικτυακό τρόπο! Πώς είστε;

Καλησπέρα! Δυστυχώς και λόγω του κορονωιου, έπρεπε να το κάνουμε έτσι, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να μιλήσουμε μαζί σου!

Έχουμε να συζητήσουμε πολλά, σίγουρα, αλλά για αρχή θα ήθελα να μου πείτε πώς είστε εσείς; Πώς περνάτε αυτή την περίοδο; 

Πρώτα από όλα να σου πούμε ότι είμαστε ασφαλείς, είμαστε υγιείς και φυσικά ότι αυτή η χρονιά υπήρξε μια ήρεμη χρονιά για εμάς λόγω όλων των καταστάσεων που βιώνουμε. Ελπίζουμε ότι το 2021 θα είναι μια χρονιά που τα πράγματα θα επανέλθουν στην κανονικότητα, γιατί σκέψου ήταν να κάνουμε και τουρ αλλά όλα ακυρώθηκαν. Οπότε τα έχουμε μεταθέσει όλα για την επόμενη χρονιά και είμαστε αισιόδοξοι!

Πώς περνάτε αυτή την περίοδο της καραντίνας; Είστε στη Νορβηγία, σωστά; Τα πράγματα πώς είναι εκεί; 

Είναι πολύ αυστηρά η αλήθεια, υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις, όπως στις περισσότερες χώρες, αλλά συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα το Όσλο, τα πράγματα είναι ακόμα πιο αυστηρά και βρίσκεται σε κόκκινη ζώνη λόγω των πολλών κρουσμάτων του κορονωιου! Πάντως εμείς είμαστε από τους τυχερούς γιατί εδώ που μένουμε, που είναι πιο έξω και είναι μια μικρή πόλη, μπορούμε να μη φοράμε τη μάσκα κάποιες φορές και να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα σε αντίθεση με άλλες πόλεις της Νορβηγίας. Παρόλα αυτά βρισκόμαστε με τον καθηγητή της φωνητικής μας μερικές φορές μέσα στη βδομάδα, πηγαίνουμε στο στούντιο όταν μπορούμε, για να κρατιόμαστε και εμείς στην καθημερινή μας ρουτίνα. Οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κυκλοφορήσουμε πιο πολλά τραγούδια από ότι την περασμένη χρονιά και είναι αυτό ένα πολύ καλό σημάδι!

Σας έχει τρομάξει καθόλου η κατάσταση με τον κορονωιο; 

Θα λέγαμε πως ναι… και φυσικά και εμείς με τη σειρά μας προσέχουμε πάρα πολύ, γιατί βλέπουμε τι γίνεται έξω στον κόσμο και θέλουμε να είμαστε και εμείς ασφαλείς, αλλά και οι δικοί μας άνθρωποι… Μένουμε όσο μπορούμε περισσότερο σπίτι και ακολουθούμε τους κανόνες για να προστατευτούμε όλοι μας.

Πιστεύω ότι είπαμε αρκετά για τη δύσκολη κατάσταση την οποία ζούμε και ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη μουσική! Πείτε μου περισσότερες πληροφορίες για το νέο σας τραγούδι “Love you less”… 

To “Love you less” μας αρέσει πολύ και το αγαπάμε πολύ. Μας έστειλαν το τραγούδι από τη Universal και είπαμε αμέσως ότι αυτό το τραγούδι έχει ακριβώς τον ήχο, το vibe, το στυλ των Marcus & Martinus! Πήγαμε αμέσως στο στούντιο, προσθέσαμε μερικές πινελιές σε αυτό και το αποτέλεσμα πιστεύουμε ότι είναι υπέροχο! Επίσης ηχογραφήσαμε και το χριστουγεννιάτικο τραγούδι μας, πράγμα που με αυτό κυκλοφορήσαμε μόνο 2 τραγούδια για φέτος, αλλά το 2021 θα έρθουν τα διπλάσια, σας το υποσχόμαστε! (γέλια)

Μου δώσατε και μια ωραία πάσα σχετικά με τα Χριστούγεννα και φυσικά το χριστουγεννιάτικο τραγούδι σας που έχει κυκλοφορήσει εδώ και 3 βδομάδες. Σας αρέσουν αυτές οι γιορτές ή είστε τύποι του καλοκαιριού; 

Μας αρέσουν πάρα πολύ και είναι από τις αγαπημένες εποχές, αλλά την ίδια στιγμή λατρεύουμε και το καλοκαίρι! (γέλια) Είναι απίστευτο κι όμως γίνεται! Αυτή τη στιγμή κιόλας έχει αρχίζει και χιονίζει εδώ που βρισκόμαστε εμείς, είναι μαγικό!

Τι μπορείτε να μου πείτε για το Χριστουγεννιάτικο τραγούδι; 

Όπως και το “Love you less” έτσι κι αυτό όταν μας ήρθε είπαμε αμέσως ότι δεν είναι ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι, κάπως πιο θλιμμένο, αλλά ήταν αρκετά χαρούμενο! Σκέψου το ακούσαμε πρώτη φορά το καλοκαίρι και είχαμε πει τότε ότι άνετα μπορούσε να κυκλοφορήσει και εκείνη την περίοδο! Δεν είχαμε κυκλοφορήσει όμως τόσο καιρό κάτι αντίστοιχο, οπότε αλλάξαμε κάποια μικρά πραγματάκια στη μελωδία καθώς ήμασταν στο στούντιο και είπαμε ότι πρέπει να το κυκλοφορήσουμε… Οι fans θα το λατρέψουν! Οπότε, ναι, είχε πλάκα!

Γνωρίζετε φυσικά ότι έχετε ένα μεγάλο κοινό που σας ακολουθεί στην Ελλάδα. Μπορείτε να μου πείτε, αλήθεια όμως (γέλια), πόσο πολύ αγαπάτε την Ελλάδα; 

Πραγματικά πολύ! Κάθε φορά που ερχόμαστε στην Ελλάδα η πρώτη λέξη που λέμε είναι το “Σας αγαπάμε”. Η Ελλάδα είναι ένα πανέμορφο μέρος και όλοι οι άνθρωποι εκεί, όσες φορές κι αν ήρθαμε, μας φέρονται εξαιρετικά και τους ευχαριστούμε πολύ. Επίσης το φαγητό είναι υπέροχο… Απλά επειδή έχουμε έρθει πολλές φορές στην Αθήνα, όταν έρθουμε και μπορέσουμε να είμαστε εκεί ξανά, θα θέλαμε να επισκεφθούμε και άλλα μέρη, τα οποία έχουμε ακούσει ότι είναι μαγικά και ότι φυσικά έχουμε κόσμο που μας ακούει, θα θέλαμε να κάνουμε ένα μίνι τουρ στη χώρα! Όπως και στα περισσότερα από τα νησιά!

Έχετε γυρίσει όλο τον κόσμο με τη μουσική σας και έχετε κάνει συναυλίες σε πολλές χώρες. Μπορείτε να μου πείτε ένα ωραίο στιγμιότυπο που δεν θα ξεχάσετε ποτέ; 

Θυμόμαστε συγκεκριμένα τις πρώτες φορές που ήρθαμε στην Ελλάδα, στη συναυλία της Amita Motion, μόλις τελειώσαμε τη συναυλία, ο κόσμος έτρεχε και προσπαθούσε να περάσει την ασφάλεια και εκείνη τη στιγμή ήρθε τόσος πολύς γύρω από το αμάξι, χτυπώντας το τζάμι, που πιστεύαμε ότι θα σπάσει! (γέλια) Ήταν τρελό και δεν είχαμε δει κάτι τέτοιο ξανά…

Απίστευτο αυτό όντως παιδιά… Θέλω να ρωτήσω το εξής… Είστε τόσο νέοι, μόλις 19 χρονών και όταν ξεκίνησε όλη αυτή η αναγνωρισημότητα ήσασταν μόλις 14! Πώς μπορείτε να το διαχειρίζεστε; 

Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε ακόμα πιο μικροί με τη μουσική όταν πήραμε μέρος σε ένα διαγωνισμό και ήμασταν κοντά στα 10! Οπότε σκέψου τώρα που πλησιάζουμε τα 20, λέμε πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός. Πάντως έχουμε την οικογένειά μας πάντα στο πλάι μας. Όταν ταξιδεύουμε ο μπαμπάς μας είναι μαζί μας και συνεχίζει να μας βοηθάει σε ό,τι χρειαζόμαστε. Φυσικά το σημαντικό είναι ότι έχουμε ο ένας τον άλλον και ξεπερνάμε οποιαδήποτε δυσκολία βρεθεί στο δρόμο μας. Προσέχουμε ο ένας τον άλλον. Και θα ήταν πολύ πιο δύσκολο αν αυτό το κάναμε χωριστά!

Έχετε κάνει τόσα πολλά πράγματα… Μπορείτε να μου δώσετε ένα στοιχείο της επιτυχίας σας; 

Δεν θα μπορούσαμε να μην σου πούμε ότι είναι οι fans! Μας ακούν, είναι εκεί για εμάς και μας προσέχουν! Πραγματικά είναι οι καλύτεροι! Τους αγαπάμε και είναι πολύ υποστηρικτικοί με εμάς. Θέλουν πάντα το καλό μας, γι’αυτό και εμείς θέλουμε να είμαστε οι Marcu & Martinus όπως μας γνώρισαν και να δίνουμε τη μουσική μας. Δεν θέλουμε να γίνουμε ο επόμενος Justin Bieber για παράδειγμα ή ο επόμενος Shawn Mendes.

Έχετε το δικό σας στυλ και φυσικά δεν χρειάζεται να το αλλάξετε! Απλά μιας και αναφέραμε το στυλ, τα τραγούδια σας είναι πάντα πιο δυναμικά και μόλις κυκλοφορήσατε το χριστουγεννιάτικο, σκέφτηκα ότι τους πάει πολύ η μπαλάντα… Παιδιά, θέλουμε περισσότερες μπαλάντες! (γέλια)

Το έχουμε κατά νου αυτό είναι η αλήθεια… Έχουμε ένα υπέροχο slow κομμάτι το οποίο δουλεύουμε και πιστεύουμε ότι θα το αγαπήσετε! Θα είναι από τα πρώτα που θα κυκλοφορήσουμε το επόμενο έτος!

Και καθώς φτάνουμε στο τέλος, θα ήθελα να μου πείτε την πιο ωραία συμβουλή που σας έχει δώσει ένα αγαπημένο σας πρόσωπο… 

Νομίζω ότι ο μπαμπάς μας, μας την έχει δώσει και χαρακτηριστικά μας είχε πει ότι πάντα να θυμόμαστε αυτό που ζούμε τώρα. Έχει έρθει μια φορά και να το κάνουμε να αξίζει. Να περνάμε καλά, να χαιρόμαστε ό,τι κάνουμε και να μην το κάνουμε μόνο για τα χρήματα. Να το κάνουμε γιατί το αγαπάμε και να είμαστε καλοί με τους ανθρώπους που μας στηρίζουν και να ανταποδίδουμε την αγάπη που παίρνουμε! Αν δεν ήμασταν εμείς και προσπαθούσαμε να είμαστε κάποιοι άλλοι, δεν νομίζουμε ότι και ο κόσμος θα μας αγαπούσε τόσο… Οπότε καταλαβαίνεις… Είμαστε αληθινοί και ζούμε μόνο μία φορά!

Και για το τέλος θα ήθελα να μου δώσετε μια ευχή για όλους τους θαυμαστές σας! 

Όπως σας είπαμε έρχονται πολλά πράγματα και πολλή μουσική! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, δεν είστε έτοιμοι γι’αυτό που θα ακολουθήσει! (γέλια) Φυσικά θα θέλαμε να έρθουμε σύντομα στην Ελλάδα και να αγκαλιάσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους που αγαπούν εμάς και τη μουσική μας!

Οι MARCUS & MARTINUS εκπροσωπούνται στην Ελλάδα από την Minos EMI, a UMG Company

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here