Η Κατερίνα Λιόλιου είναι σίγουρα από τα νέα πρόσωπα στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας που πρέπει να προσέξεις και τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αρκετά και σημαντικά βήματα.

Τη γνωρίσαμε πριν από μερικά χρόνια μέσα από το μουσικό talent show “The Voice”. Ένα τρανό παράδειγμα ότι ο πρώτος, δεν κάνει πάντα αυτά που ονειρεύεται. Σίγουρα υπάρχει μία καλή θέση και για τον δεύτερο, για τον τρίτο. Η Κατερίνα, λοιπόν, έχει πάρει μία πολύ καλή θέση όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζει ακάθεκτη τη μουσική της πορεία με μεγάλες συνεργασίες.

Πέραν από όλα αυτά τελειώνει και φιλοσοφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Κάτι που μπορείς να διακρίνεις, αν έχεις να περάσεις λίγη ώρα μαζί της. Μιλάει σωστά, εκφράζεται ακόμα καλύτερα. Καλλιεργημένη, με ωραία σκέψη και απόψεις που σίγουρα την κάνει ξεχωριστή. Ένα νέο κορίτσι που έχει να δώσει αρκετά.

Πάμε να γνωρίσουμε την Κατερίνα.

Συνέντευξη | Ηρώ Τζημίκα

Κατερίνα! Χαίρομαι που βρεθήκαμε γι’αυτή τη συνέντευξη… Είχα στο μυαλό μου να αρχίσω διαφορετικά, αλλά θα αρχίσω κάπως αλλιώς, μιας και τα έφερε η κουβέντα έτσι…

Ηρώ, χαίρομαι κι εγώ πολύ που βρίσκομαι εδώ! Και πάμε να ξεκινήσουμε όπως θέλεις!

Πριν είχες μια εμφάνιση σε μία εκπομπή στην τηλεόραση. Ξεκίνησες από εκεί πριν από μερικά χρόνια μέσα από το “The Voice”, ενώ τώρα πηγαίνεις σε εκπομπές για να παρουσιάσεις τη δουλειά σου. Πώς βλέπεις την τηλεόραση τώρα;

Η τηλεόραση είναι αναμφίβολα ακόμα και σήμερα μία τεράστια δύναμη. Ισχύει ότι ξεκίνησα από εκεί, σαν τραγουδίστρια και μόλις 19 χρονών πήγα στο “The Voice”. Με βοήθησε πάρα πολύ στην προβολή και είμαι ευγνώμων για όλη αυτή τη βοήθεια που είχα μέσα από το παιχνίδι. Πλέον όμως υπάρχουν κι άλλα μέσα εκτός της τηλεόρασης που τα βλέπω να ανεβαίνουν αρκετά. Και νομίζω ότι το ίνσταγκραμ έχει ξεπεράσει και το facebook. Το facebook έχει να κάνει περισσότερο με τον λόγο, ενώ το ίνσταγκραμ είναι πιο άμεσο με τα βίντεο και τις εικόνες.

Ως παρατηρήτρια, τι πιστεύεις ότι χαλάει τα μίντια;

Ίσως, αυτό που θα μπορούσα να πω ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο, είναι ότι πολλοί άνθρωποι, προσπαθούν να αλλάξουν την εικόνα τους και να δείξουν κάτι άλλο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Πρέπει πάντα να δείχνουμε αυτό που είμαστε, γιατί η ειλικρίνεια κι η αλήθεια εκτιμάτε περισσότερο. Είναι δύσκολο να μην το κάνεις, αφού έχεις στο χέρι σου αυτή τη δυνατότητα, αλλά πρέπει να είσαι αληθινός και με μία καθαρή εικόνα! Να είσαι αυτός που είσαι…

Μου τα λες πολύ ωραία και ξεκινήσαμε πολύ όμορφα τη συζήτηση, αλλά πάμε να περάσουμε στη Θεσσαλονίκη και να ανεβούμε λίγο στα μέρη μας τώρα! (γέλια) Δεν μένεις Αθήνα από όσο ξέρω μόνιμα, σωστά;

Ε βέβαια συντοπίτισσα! (γέλια) Ναι, δεν μένω στην Αθήνα fulltime και η βάση μου είναι η Θεσσαλονίκη περισσότερο. Βέβαια συντηρώ και σπίτι εδώ. Απλά σκέψου ότι τα τελευταία χρόνια, μου έτυχαν πολλά σχήματα και πολλές δουλειές πάνω στη Θεσσαλονίκη. Και με τον Αντώνη Ρέμο και με το Στέλιο Ρόκκο, τώρα το καλοκαίρι με το Νίκο Βέρτη. Επίσης παράλληλα με όλα αυτά ολοκληρώνω και τις σπουδές μου, μπορώ να σου πω! Έδωσα το τελευταία μάθημα χθες. Κάπως έτσι άλλαξαν λίγο οι ισορροπίες και τα σχέδια, αλλά τα κουμαντάρω! 50-50!

Δεν είναι δύσκολο να είσαι μία πάνω όμως και μία κάτω; Σε φαντάζομαι με μια βαλίτσα στο χέρι.

Ισχύει αυτό που λες. Τώρα που είμαι πιο χαλαρή όμως το εκτιμώ. Το χειμώνα που έπρεπε να το κάνω αναγκαστικά κάθε βδομάδα και ήμουν με μία βαλίτσα στο χέρι, όντως κάποια στιγμή κουράστηκα λιγάκι. Αλλά τη Θεσσαλονίκη την αγαπώ, πρωτοπορεί σε κάποια πράγματα και στη διασκέδαση κι αν μπορούσα να μένω πάνω και να κάνω τις δουλειές μου από εκεί, θα το έκανα! Θα μου άρεσε πάρα πολύ. Οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί. Και τα πολλά “λ”  που λέμε μαζί ισχύουν! (γέλια)

Είναι και διαφορετικοί άνθρωποι πάνω… Δεν ξέρω αν συμφωνείς.

Κοίταξε, έχω γνωρίσει ανθρώπους καλούς και στις δύο πόλεις, όπως και κακούς. Απλά είναι αυτό που σου είπα και πριν, ότι οι άνθρωποι πάνω είναι πιο χαλαροί και έχουν άλλους ρυθμούς στη ζωή τους σε αντίθεση με αυτούς της Αθήνας. Εδώ είναι λίγο πιο απόμακροι. Έχουν άγχος ακόμα και για το πιο απλό πράγμα, από το να πας από το ένα μέρος στο άλλο δηλαδή με τα μέσα συγκοινωνίας!

Όσον αφορά το κοινό όμως; Εσύ θα ξέρεις καλύτερα αυτό το κομμάτι. Υπάρχουν διαφορές στο πιο είναι πιο θερμό;

Νομίζω πως όχι. Επειδή μου έχουν τύχει και τα δύο αντίστοιχα, είναι ανάλογα το σχήμα. Είναι ανάλογα με το τι προσφέρεις και το πόσο εκτιμάτε!

Πολύ ωραίο αυτό που είπες. Και σε περνάω τώρα στην Κατερίνα εξ’ολοκλήρου! Είσαι της παρέας ή θες τη μοναξιά σου;

Είμαι και από τα δύο… Βγαίνω πολύ, έχω αρκετές παρέες, μου αρέσει πολύ η καλή διασκέδαση. Η αλήθεια είναι ότι απολαμβάνω πολύ τις στιγμές που είμαι μόνη. Τις εκτιμώ. Στην αρχή όλοι οι άνθρωποι φοβούνται να μείνουν μόνοι, γιατί έρχονται αντιμέτωποι με έναν καθρέφτη και με τις ίδιες τους τις σκέψεις. Αλλά είναι καλό να τις βάζουμε σε μία σειρά και να γινόμαστε καλύτεροι ξεκινώντας πρώτα από όλα από τις κοινωνικές μας συναναστροφές και να βελτιώσουμε το ποιοι είμαστε. Χρειάζεται να έχεις το χώρο σου, να βρεις το εγώ σου, την έννοια του εαυτού σου.

Πολύ σωστό. Τι σου αρέσει να κάνεις όμως όταν βγαίνεις;

Μου αρέσει πολύ να βγαίνω για ένα καλό φαγητό και τα γλυκά είναι η μεγάλη αδυναμία μου. Έχω θέμα και δεν μπορώ να σταματήσω.

Θα μπορούσες να μου πεις κάτι αστείο που έχεις να θυμάσαι και να έχει να κάνει με το φαγητό;

(γέλια) Δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο τώρα, αλλά σίγουρα αυτό που μπορώ να σου πω, είναι ότι μετά από κάθε πρεμιέρα, επειδή μέχρι να γίνει μπαίνω σε ένα πρόγραμμα για να διατηρηθώ (γέλια) πηγαίνω και το γλεντάω με ένα πολύ καλό γεύμα κι ας είναι ξημερώματα! (γέλια) Θα έχει πολλές θερμίδες και θα είναι λάθος όλα! (γέλια)

(γέλια) Όντως πήγαν όλα λάθος σε αυτό που είπες. Είσαι καλοκαιρινός τύπος ή χειμωνιάτικος; 

Είμαι χειμωνιάτικος! Θα σου επίσης ότι μου αρέσει πολύ κι η δουλειά, οπότε το καλοκαίρι αισθάνομαι και κάποιες τύψεις όταν δεν δουλεύω (γέλια) Δεν μπορώ! Δεν μπορώ να μείνω πολύ καιρό χωρίς καμία δραστηριότητα. Θέλω να είμαι παραγωγική, δραστήρια. Είναι κακό αυτό από τη μία, γιατί δεν μπορείς να ανταμείψεις τον εαυτό σου, αλλά μετά από κάποιες μέρες θα με τρώει (γέλια) Έχω την επιθυμία να κάνω συνεχώς καινούργια πράγματα.

Καταλαβαίνω ακριβώς τη λες γιατί κι εγώ έτσι είμαι με τη δουλειά μου. Έχεις ένα άγχος γενικά για το επόμενο βήμα, πώς θα το καταφέρεις. Και πόσο μάλλον και σε αυτή τη δουλειά που κάνεις να φανταστώ, που είναι πολλοί εκεί έξω…

Κοίταξε σε όλες τις δουλειές υπάρχουν πολλά άτομα, αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει κάποια έξτρα ανασφάλεια σε σύγκριση με άλλη δουλειά. Πολλοί φίλοι μου κάνουν διαφορετικές δουλειές και ψάχνονται ακριβώς όπως και εγώ. Απλά εγώ είμαι ευγνώμων που έχω καταφέρει να είμαι αυτόνομη. Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες να βγάλεις το νοίκι σου. Κι αν πάνω σε αυτό μπορείς και καταφέρεις να γεμίσεις ψυχολογικά και να κάνεις κάτι που σε γεμίζει στη δουλειά σου, ακόμα καλύτερα.

Οπότε εσύ στα 24 σου τα έχεις βρει αυτά; 

Δόξα τω θεό έχω την αυτονομία μου από τα 19 μου, που από τότε ξεκίνησα να δουλεύω. Δεν μου ήρθε τίποτα ουρανοκατέβατο προφανώς, πάλεψα πολύ. Και συνεχίζω να παλεύω να και προσαρμόζομαι στις συνθήκες.

Πέρασαν πέντε χρόνια από το ξεκίνημα σου. Τον φοβάσαι το χρόνο; 

Ο χρόνος είναι μία πολύ καθοριστική έννοια για την ανθρώπινη ζωή, γιατί βάζει σε μία σειρά τις πράξεις σου. Αν δεν υπήρχε ο χρόνος δεν θα προσπαθούσαμε τόσο πολύ να πετύχουμε τους σκοπούς μας. Δεν θα βάζουμε στόχους. Με φοβίζει, αλλά είναι κάτι αναπόφευκτο. Είναι κάτι που θα έρθει και πρέπει να το αποδεχθείς και να το αγαπήσεις. Κάθε ηλικία έχει τα καλά της και τα κακά της. Σίγουρα όλοι θα θέλαμε να παραμείνουμε νέοι, ανέμελοι και δραστήριοι. Αλλά καθώς μεγαλώνεις, έχει άλλη γλύκα… Δεν φοβάμαι όμως τόσο πολύ τη σωματική φθορά, αλλά τη ψυχική.

Στη δουλειά σου η εικόνα παίζει ρόλο, έτσι δεν είναι; 

Παίζει η εικόνα, παίζει κι η ομορφιά. Καλώς ή κακώς. Μια ωραία ευπρεπής, καθαρή, όμορφη παρουσία παίζει ρόλο. Σε περισσότερο ποσοστό όμως θα έβαζα την αύρα, από ότι την ομορφιά. Η αύρα που εκπέμπει κάποιος είναι το πιο σημαντικό! Σε γεμίζουν τα ωραία vibes…

Αλλάζουμε κλίμα τελείως γιατί πέσαμε με αυτή τη συζήτηση! (γέλια) Μεγάλα λόγια και περνάμε στο τραγούδι σου που έχει και ένα εξαιρετικό video clip. 

Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ. Το “Μεγάλα λόγια” έχει κυκλοφορήσει εδώ και μερικές βδομάδες κι είναι σε στίχους του Θάνου Παπανικολάου και μουσική του Θέμη Παναγιωτίδη. Κυκλοφόρησε από την εταιρεία μου Minos-Emi και τη σκηνοθεσία την έχει κάνει ο Γιάννης Παπαδάκος. Αυτό το τραγούδι το έγραψαν ειδικά για μένα οι συντελεστές και μόλις το άκουσα, ήμουν βεβαία ότι θα είναι αυτό το τραγούδι ακριβώς για μένα!

Τώρα θα πάω και σε μια πιο κλισέ ερώτηση κι αυτή είναι αν σου έχουν πει μεγάλα λόγια…

Σίγουρα μου έχουν πει. Πάντα περιμένω να βλέπω τις πράξεις που λογικά θα έρθουν από τα μεγάλα λόγια. Έχω μία αναμονή για να δω την πράξη και τον χαρακτήρα του ανθρώπου που θα μου πει κάτι. Δεν είμαι καχύποπτη. Ίσα, ίσα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου περιμένω το καλό από τους ανθρώπους. Που ίσως κάποιες φορές να βγαίνει και σε κακό αυτό! (γέλια)

Πριν συνεχίσουμε με τα τραγούδια και πιάσουμε τους τίτλους, όπως μου αρέσει να κάνω και να βγάζω ερωτήσεις, θέλω να μου πεις για το αγγλικό τραγούδι με το οποίο ξεκίνησες. Γιατί δεν συνέχισες εκεί; Ή απλά ήταν και μία πτυχή σου το ελληνικό τραγούδι που δεν είχαμε δει παλιότερα; 

Είμαι και στα δύο και προσωπικά αγαπώ τη ξένη μουσική. Υπάρχουν πολλοί που μου λένε ότι τους αρέσω και στα αγγλικά και στα ελληνικά. Αλλά αυτό που δεν αλλάζει είναι το ‘ροκ” στοιχείο του χαρακτήρα μου, που βγαίνει σε ό,τι κι αν τραγουδήσω. Πάντως εγώ αισθάνθηκα την ανάγκη να τραγουδήσω στα ελληνικά, γιατί ζω εδώ και εκφράζομαι μέσα από τον ελληνικό στίχο. Όσο και να αγαπώ τα αγγλικό τραγούδι, τα ελληνικά είναι η μητρική μου γλώσσα και μέσα από αυτή έχω ζήσει και έχω βιώσει πολλά!

“Ήταν λίγο”. Θέλω να μου πεις αν το έχεις πει αυτό σε κάποια φάση στη ζωή σου! (γέλια)

(γέλια) Ε, νομίζω ότι όλοι μας το έχουμε πει αυτό για κάποια κατάσταση που θέλαμε να κρατήσει περισσότερο. Σίγουρα το λαχταράς ώστε να το ζήσεις ξανά. Είτε ένα ωραίο φαγητό, είτε μια ωραία παρέα και μια στιγμή μαζί της, είτε μια σχέση!

Υπάρχει κάτι που σου έχει μείνει ανεκπλήρωτο; 

Θα σου πω όχι. Αισθάνομαι γεμάτη από μόρφωση, από εμπειρίες, από αγάπη των γονιών μου, από τη δουλειά μου. Σίγουρα όμως κάποια στιγμή στη ζωή δεν θα πηγαίνουν όλα τέλεια, κάτι θα πάει και στραβά. Αλλά όταν συμβεί, θα το ζήσεις και θα το ξεπεράσεις!

Πόσο εύκολο, λοιπόν, ξεπερνάς καταστάσεις; 

Αρκετά γρήγορα! Φεύγω πρώτα από την κατάσταση, αποστασιοποιούμαι στην ουσία και προσπαθώ να δω τι πρόβλημα υπάρχει ακριβώς. Αν δεν λύνεται, κόβεται! Όταν κάτι δεν σου βγαίνει μία, δύο, τρεις, τότε σημαίνει ότι δεν είναι για σένα κι ότι αυτός ο άνθρωπος ή αυτή η κατάσταση δεν σε ευχαριστεί και γίνεται τοξική, είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά σου κι εκεί πρέπει να μείνει.

Δηλαδή δεν δίνεις δεύτερες ευκαιρίες; 

Μετά από πολλή σκέψη θα δώσω. Πρέπει να θέλει πολύ να τα βρούμε ξανά και να έχει μετανιώσει, αν έχει κάνει κάποιο λάθος και να το έχει καταλάβει. Πρέπει βασικά να υπάρχει πολλή αγάπη γι’αυτό το άτομο!

Στεναχωριέσαι εύκολα; Γιατί μου βγάζεις κάτι αρκετά δυναμικό…

Ναι, είμαι ευαίσθητη και κλαίω κιόλας! Ίσως αυτό το δυναμικό πολλές φορές, ξέρεις, να είναι και άμυνα!

Ας σε πάω τώρα στο “αυτή τη φορά τα τύχη γκρεμίζω”. Όπως χαρακτηριστικά λέει και το τραγούδι…

Ακριβώς. Ξεπερνάω τα εμπόδια και πάω παρακάτω. Είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα. Δεν πρέπει να μένεις κολλημένος κάπου. Βάζεις λίγο πείσμα και προχωράς.

Και τελειώνουμε σιγά, σιγά και θέλω να μου πεις αν είσαι γενικά των αλλαγών στη ζωή σου, στη δουλειά σου…

Είμαι ναι κι αυτό φαίνεται και με τα τραγούδια που επιλέγω, γιατί μου αρέσει να τολμώ! Η αλλαγή είναι ένα ωραίο σκηνικό. Μία καινούργια κατάσταση. Είμαι τολμηρή!

Τι άλλο να περιμένουμε από εσένα; 

Τώρα έχω αρχίσει πρόβες γιατί θα ξεκινήσω τις εμφανίσεις μου με το Σάκη Ρουβά και το Στέλιο Ρόκκο στο Fix στη Θεσσαλονίκη! Και εννοείται πολλή μουσική, πολλά τραγούδια και πολλά ακόμα ωραία πράγματα!

 

Αφήστε το σχόλιό σας