Ο Γιώργος Γιαννιάς τα τελευταία χρόνια είναι ένα από τα ονόματα που το βλέπουμε στις πρώτες θέσεις των ραδιοφωνικών chart με τα τραγούδια που επιλέγει να κυκλοφορήσει.

Βρέθηκα στα γραφεία της Heaven Music για την ανανέωση του συμβολαίου του Γιώργου Γιαννιά με την εταιρεία μιας και διαγράφουν μία εξαιρετική πορεία, αλλά και συνεργασία.

Δεν είχε τύχει να γνωρίσω ξανά τον Γιώργο από κοντά, αλλά ήταν αληθινός και πολύ ευδιάθετος να απαντήσει με χαρά στις ερωτήσεις μου, στον όσο χρόνο είχαμε για τη δεδομένη στιγμή.

Το τελευταίο του τραγούδι “Πάνω στα σύρματα” που κυκλοφόρησε πριν από τρεις μήνες, έφτασε τα 8εκ views στο Youtube, ενώ σε λίγες μέρες θα βγει στον “αέρα” και το νέο single, “Ετοιμάσου” που αναμένεται να συνεχίσει αυτή την μακριά επιτυχημένη πορεία του.

Πάμε να δούμε τι μου εκμυστηρεύτηκε.

Συνέντευξη | Ηρώ Τζημίκα

Γιώργος Γιαννιάς μπροστά μου! Δεν είχε τύχει να γνωριστούμε ξανά, οπότε χαίρομαι ιδιαίτερα.

Ηρώ και εγώ χαίρομαι πολύ, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν είναι που λέμε κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά είναι κάθε αρχή και καλύτερη! (γέλια)

Ακριβώς. Οπότε πάμε να τα πάρουμε από την αρχή και μιας και βρισκόμαστε στη Heaven, όπου ανανέωσες και το συμβόλαιό σου. Πώς βλέπεις τη δισκογραφία του σήμερα; Γιατί δεν είναι, προφανώς, όπως τη θυμόμαστε… 

Επειδή πάντα μιλάω αληθινά και λέω αυτό που σκέφτομαι, θα σου πω το εξής. Τα τελευταία χρόνια η δισκογραφία δεν είναι στην καλύτερη περίοδό της κι όλοι το βλέπουμε αυτό. Έχει χαθεί πιστεύω αυτός ο ρομαντισμός που υπήρχε παλιότερα. Και το λέω αυτό γιατί έχω προλάβει και τις καλές εποχές της δισκογραφίας. Μόνο που εδώ στη Heaven, αυτή η οικογένεια, προσπαθεί να κάνει και κάνει το καλύτερο για να υπάρξει και πάλι αυτή η ρομαντική ατμόσφαιρα. Με τους δίσκους, τις φωτογραφίσεις, τα video clip. Όλο αυτό το πάρτι, αυτό το πρόγραμμα γύρω από ένα τραγούδι! Άρα λοιπόν, πρέπει πάντα να προσπαθούμε για να βρεθεί η δισκογραφία εκεί που ήταν και παλιότερα στην Ελλάδα.

Σου λείπει όλο αυτό; Αν και βεβαίως τα πράγματα έχουνε εκσυγχρονιστεί από όλες τις απόψεις… 

Μου λείπει, ναι, γιατί εγώ έχω κι ένα “κακό” στο ότι είμαι -λίγο -παρελθοντολόγος! Μου λείπουν οι στιγμές εκείνες, αλλά δεν παύει να αναπροσαρμόζομαι στις καινούργιες καταστάσεις και να δουλεύω πάνω σε αυτές.

“Πάνω στα σύρματα” το τελευταίο σου τραγούδι που έγινε τεράστια επιτυχία. Με τι κριτήριο τα διαλέγεις; 

Πάμε πάρα πολύ καλά, γιατί γίνεται μία εξαιρετική δουλειά και το οφείλω σε όλους! Τα τραγούδια τα επιλέγω με το κλικ της ψυχής και της καρδιάς μου. Δεν έχει σημασία ποιος το έχει γράψει, αν είναι δηλαδή επώνυμος ή όχι. Για μένα τα τραγούδια δεν έχουν όνομα. Οπότε αν μου κάνει αυτό το κλικ στην καρδιά, θα το πω! Πηγαίνω αρκετά με το ένστικτο! Φυσικά θα ακούσω και τους συνεργάτες μου, αλλά ξέρεις, παρόλα αυτά περνάει το δικό μου! (γέλια)

Νομίζω όμως ότι εδώ και περίπου 4 χρόνια, η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη στα τραγούδια σου κι ακόμα και σήμερα μπορεί να τα ακούμε όλα στο ραδιόφωνο. Είναι τελικά διαχειρίσιμη η μεγάλη επιτυχία; 

Δόξα τω θεό, πηγαίνουν τα πράγματα καλά. Αλλά όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης, ξεκινάει από τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος προέρχεται από μία οικογένεια. Εκεί, λοιπόν, παίζουν ρόλο οι αξίες! Οι αξίες σε κρατάνε προσγειωμένο και έτσι κι αλλιώς, κάνεις βήματα εκεί που πατάς, όχι εκεί που δεν πατάς. Έτσι έχω μάθει στη ζωή μου. Αν και ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα έως τώρα. Αλλά και να είχα θα μου το έλεγε κάποιος δικός μου και θα μου έριχνε και κανένα χαστούκι ή κάτι τέτοιο! (γέλια) Πάντα όμως έχω ανθρώπους που θα με προστατέψουν!

Φοβάσαι κάτι σε αυτό το χώρο; ή αν θες, φοβάσαι κάτι στο χρόνο που περνάει; 

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή τη δουλειά δεν φοβάμαι τίποτα, έχω μάθει να παλεύω από μικρός και μόνος μου και δεν υπάρχει κάτι στη δουλειά που να μην φτιάχνεται. Με το χρόνο από την άλλη έχω ένα παράπονο. Θα ήθελα να σταματήσει ώρες, ώρες και να μπορέσω να τον γυρίσω πίσω. Στο θέμα του να μη χάσω δικούς μου ανθρώπους.

Τι άλλο να περιμένουμε από σένα; 

Έχουμε νέο τραγούδι βεβαίως, οπότε ετοιμαστείτε γιατί κι ο τίτλος του είναι “Ετοιμάσου”. Έρχεται μαζί με video clip που είναι πραγματικά φοβερό, γιατί γυρίστηκε και στο νησί μου, τη Ρόδο. Είμαι πολύ χαρούμενος κι ελπίζω να το αγαπήσετε πολύ όσο κι εγώ! Και για τις εμφανίσεις μου, σταθερά όλο το καλοκαίρι σας περιμένω στην παρέα μας στο Frangelico!

Σε ευχαριστώ πολύ! 

Εγώ σε ευχαριστώ! 

Αφήστε το σχόλιό σας