Ο Γιάννης Γρόσης είναι ο νικητής του τελευταίου X-Factor, που προβλήθηκε από τη συχνότητα του Open.

Από την πρώτη στιγμή, ξεχώρισε κι αγαπήθηκε από το κοινό ομόφωνα, το οποίο τον διάλεξε ώστε να ανέβει στην κορυφή του παιχνιδιού και να στεφθεί νικητής!

Η κορυφή όμως δεν σταματάει σε μια νίκη και φυσικά ο Γιάννης, είναι έτοιμος να προχωρήσει και να φτάσει ψηλά. Έτσι κι αλλιώς έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να τον βλέπουμε, αλλά και κυρίως να τον ακούμε μέσα από τα τραγούδια που θα επιλέξει να τραγουδήσει τα επόμενα χρόνια και η πορεία του να είναι ολοένα και μακρύτερη-καλύτερη!

Ταπεινός, ευχάριστος και μετρημένος, όπως θα διαβάσετε στις απαντήσεις του, ο Γιάννης μας ανοίχτηκε σε μια πολύ ωραία συνέντευξη εφ’όλης της ύλης!

Πάμε να τον γνωρίσουμε παρέα!

Γιάννη, γεια σου! Χαίρομαι που θα τα πούμε μέσα από αυτή τη συνέντευξη! Πρώτα από όλα να μιλήσουμε για την περίοδο αυτή… Περάσαμε αρκετά δύσκολα με την πανδημία κι αυτό το πράγμα ήταν πρωτόγνωρο για όλους μας. Εσένα πού σε βρήκε η κατάσταση; Ήσουν στην Ελλάδα; Επειδή γνωρίζω ότι έχεις κάποιες επαφές με τη Γερμανία…

Γειά σου Ηρώ! Χαίρομαι κι εγώ που τα λέμε! Ευχαριστώ το hitchannel για τη φιλοξενία.Η καραντίνα με βρήκε δίπλα στην οικογένεια μου στο Μόναχο.

Τελικά οι γονείς σου κατάφεραν να έρθουν πίσω στην Ελλάδα; Γιατί είχα διαβάσει κάπου ότι το χρηματικό έπαθλο από το παιχνίδι, θα το εκμεταλλευόσουν έτσι!

Αυτό είναι ένα μελλοντικό όνειρο! Εύχομαι κάποια στιγμή να συμβεί.

Αλλά εκτός από όλα αυτά και αφού αναφέραμε τη Γερμανία, θέλω να μου πεις περισσότερα γι’αυτό. Να φανταστώ έχεις μεγαλώσει εκεί και στην πορεία ήρθες στην Ελλάδα, γιατί είδα ότι κατάγεσαι από το Κιλκίς?

Ακριβώς. Μέχρι τα 14 μου χρόνια ήμουν στο Κιλκίς και έπειτα για 7 χρόνια βρισκόμουν στο Μόναχο.

Νιώθεις σπίτι σου τη Γερμανία; ή είσαι από τους ανθρώπους που έχουν βαθιά ριζωμένη την Ελλάδα και δεν είναι τόσο «όπου γης και πατρίς»!

Νιώθω σπίτι μου τον χώρο με τους δικούς μου ανθρώπους. Αλλά αν με ρωτάς αν συναισθηματικά μπορώ να συγκρίνω την Γερμανία με την Ελλάδα, όχι δεν υπάρχει σύγκριση.

Για να σε γνωρίσουμε και καλύτερα θα ήθελα να μου πεις και μερικά πράγματα για εσένα και πώς σε θυμάσαι μικρό! Τι σου άρεσε να κάνεις και μπορείς να μου πεις ότι το κάνεις και τώρα, τι σε χαλαρώνει, τι χόμπι έχεις, εκτός της μουσικής βέβαια και πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο…

Μικρός ήμουν μονίμως με μια μπάλα στα πόδια . Ειδικά για την γενιά μας, που μεγάλωσε με το έπος του 2004 και το Euro. Είμαι μεγάλος φαν του καλού ποδοσφαίρου.

Η μουσική πώς μπήκε στη ζωή σου; Ερώτηση κλισέ, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω κιόλας εάν οι γονείς σου είχαν ποτέ αντίρρηση πάνω σε αυτό. Γιατί γνωρίζεις επειδή υπάρχουν πολλοί νέοι τραγουδιστές, ο κάθε γονιός θέλει ένα μέλλον σταθερό για το παιδί του. Μιας και ο χώρος μας κι ειδικά με όλα όσα γίνονται, μόνο σταθερός δεν είναι! Είχες δηλαδή έρθει ποτέ σε ρίξει μαζί τους για το δρόμο που θα ακολουθήσεις;

Η μουσική βρισκόταν πάντοτε στη ζωή μου, αφού η μητέρα μου άκουγε μουσική όλη την ημέρα. Οι δικοί μου δεν είχαν καμία αντίρρηση, με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα είναι εκεί πάντοτε να με βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή. Και όποτε καταφέρνουν να βρίσκονται στο χώρο που δουλεύω, ένα μόνο βλέμμα τους μου δίνει ασφάλεια.

Έχεις αδέρφια;

Ναι, έχω δύο αδερφές, τη Χρύσα, που είναι η μεγάλη και την Νένα, την μικρή.

Να περάσουμε όμως στην επικαιρότητα. Ο τίτλος «ο νικητής του xfactor» είναι δίπλα από το όνομά σου! Μίλησε μου για την ιστορία του να πάρεις μέρος μέχρι και τη στιγμή που άκουσες τη Δέσποινα Βανδή να φωνάζει το όνομά σου επί σκηνής!

Δεν είχα φανταστεί ποτέ τον εαυτό μου σε μουσικό τάλεντ σόου. Είναι κάτι που ήρθε αναπάντεχα να αλλάξει το πρόγραμμα. Και ευχαριστώ την αδερφή μου που με δήλωσε. Όσο για τον τελικό, δεν υπάρχουν λόγια να εκφραστεί κανείς. Είναι τόσο έντονη η στιγμή που απλώς την ζεις στο έπακρο!

Δύσκολη εποχή για νέους τραγουδιστές, δύσκολη εποχή για τάλεντ σοους και δισκογραφία… εσύ ξεκινάς όμως με τον καλύτερο τρόπο. Panik Platinum η δισκογραφική σου και το τραγούδι από τον Γιώργο Θεοφάνους και τον Θάνο Παπανικολάου. «ξέρει κανείς». Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα στη σύνθεση και στη στιχουργική της χώρας μας… Πες μου όλη την ιστορία του τραγουδιού και πώς φτάσαμε να το ακούμε εμείς σήμερα…

Το τραγούδι αυτό ηχογραφήθηκε στα μέσα του Φλεβάρη όταν δέχτηκα μια κλήση από τον κύριο Θεοφάνους, ο οποίος μου είπε πως θέλει να  δοκιμάσει κάποια πραγματάκια στο στούντιο . Ηχογραφήσαμε 16 τραγούδια για διάφορους λόγους και όλα ήταν φανταστικά. Το τραγούδι μας κυκλοφορεί από την Panik Platinum, με την οποία, μάλιστα, ετοιμάζουμε και πολλά νέα πράγματα.

Ο Γιώργος Θεοφάνους για να πούμε την αλήθεια σε στήριξε πάρα πολύ και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και αναγνώρισε το ταλέντο σου από την πρώτη στιγμή. Πώς σε έκανε να νιώθεις αυτό; Πήρες ποτέ τα πάνω σου παραπάνω από όσο έπρεπε;

Είναι ευλογία να έχεις την στήριξη ενός τόσο καταξιωμένου δημιουργού και μιας τόσο μεγάλης προσωπικότητας και να πιστεύει σε εσένα. Από την αρχή του παιχνιδιού είχα ως στόχο τον τελικό και την νίκη. Γιατί άλλωστε να συμμετάσχει κανείς σε ένα ταλεντ σόου αν δεν στοχεύει την νίκη ;

Θα ήθελα να μάθω πώς είσαι ως χαρακτήρας… ξέρω ότι δεν είναι καλό να μιλάμε για εμάς, αλλά δυστυχώς η περίπτωση είναι τέτοια, που θα ήθελα να μου πεις μερικά χαρακτηριστικά σου! Τι σου αρέσει, τι όχι, τι σε πειράζει, τι αγαπάς, με τι θα θυμώσεις…

Μου αρέσουν η σοκολάτα και το παγωτό και αγαπώ τους δικούς μου ανθρώπους και γενικότερα να χαμογελάω και να βλέπω τη ζωλη θετικά… Θυμώνω με το ψέμα!

«Ξέρει κανείς» να πιαστώ από τον τίτλο… το έχεις αναρωτηθεί ποτέ αυτό για κάποια κοπέλα που εκείνη την περίοδο είχες συναισθήματα;

Ξέρει κανείς; Ναι!

Είσαι γενικότερα θα λέγαμε συναισθηματικός τύπος ή δεν δένεσαι τόσο και κρατάς μικρό καλάθι;

Αν στον έρωτα κρατάς μικρό καλάθι τότε δεν θα τον ζήσεις και ποτέ στο έπακρο. Είμαι πολύ συναισθηματικός ακόμα και όταν δεν το δείχνω.

Αν μπορούσες να μου πεις μια τρέλα που έχεις κάνει για μια μεγάλη σου αγάπη, ποια θα ήταν; ή αν θες και το αντίθετο… (γέλια)

Οι τρέλες είναι για να τις ξέρουν λίγοι, όχι πολλοί. Γι’ αυτό άλλωστε είναι τρέλες χαχα

Προφανώς τώρα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα είχες λάβει πολλά μηνύματα από τα κορίτσια που παρακολουθούσαν την πορεία σου… Πώς το διαχειρίζεται κανείς όλο αυτό; Είναι δύσκολο κι αν ναι, πώς μπορεί κάποιος τόσο νέος σε ηλικία με όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του να το κοντρολάρει;

Είναι νομίζω κλειδί η διαχείριση αυτού του θέματος… Σε πολλά πράγματα είμαι βέβαια άνθρωπος της ποιότητας και όχι της ποσότητας, οπότε προσπαθώ να το διαχειριστώ όσο πιο όμορφα γίνεται.

Η φωνή σου είναι μια καθαρή, στιβαρή, λαϊκή φωνή. Και σίγουρα έχεις ακούσει τα καλύτερα σχόλια και βέβαια μπορεί κάποιοι να σε συγκρίνουν με μεγάλους τραγουδιστές και την πορεία τους έως ένα σημείο… Υπάρχει κάποιο πλάνο που θέλεις για τον εαυτό σου ή κάποια πορεία που να θες να έχεις ; Όχι την ίδια, αλλά να είσαι σε έναν παράλληλο δρόμο ας πούμε ενός από τους πιο αγαπημένους δικούς σου τραγουδιστές… και θα ήθελα να μου αναφέρεις 2-3 που αγαπάς πολύ.

Θέλω να χαράξω το δικό μου μονοπάτι. Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες με απίστευτη πορεία και καριέρα αλλά αυτό δεν μπορείς να το προγραμματίσεις. Έρχεται από μόνο του όταν ο κόσμος αποφασίσει πως πρέπει να έρθει για τον καθένα από εμάς. Είναι τόσοι πολλοί οι αγαπημένοι μου καλλιτέχνες που δεν μπορώ να διαλέξω μόνο τρεις!

Να μιλήσουμε όμως λίγο και για τη δισκογραφία του σήμερα. Τα πράγματα θα λέγαμε ότι δεν είναι όπως παλιά και αλλάζουν γρήγορα και όλα τα βλέπουμε ότι περνάνε στο πιο digital κομμάτι. Ποια είναι η γνώμη σου;

Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά της εξέλιξης αυτής, όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ωστόσο, οι συνθήκες είναι αυτές και όλοι μας πρέπει να προσαρμοζόμαστε και να δημιουργούμε μέσα σε αυτές, έχοντας πάντα ως μόνο στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.

Επίσης, ασχολείσαι με τα σόσιαλ μίντια; Ποια είναι η δικιά σου γνώμη γι’αυτά και πόσο πολύ προσέχεις την εικόνα σου!

Δεν είμαι φανατικός χρήστης των σόσιαλ μίντια. Αν και αυτό το θέμα σηκώνει μεγάλη συζήτηση, θα αρκεστώ να πω μόνο πως πρέπει να τα χρησιμοποιούμε με μέτρο – εξάλλου, είναι ένα μέσο επικοινωνίας όπως τόσα άλλα!

Είσαι άνθρωπος που θα τσαλακωθεί εύκολα; ακόμα κι αν αυτό έχει να κάνει, παράδειγμα, να πεις κι ένα τραγούδι που δεν θα το περίμενε κανείς από εσένα!

Είμαι άνθρωπος που θα συζητήσει, θα ζυγίσει τα δεδομένα που έχει μπροστά του και θα πράξει αναλόγως.

Είσαι άνθρωπος του ρίσκου; όλα ή τίποτα;

Το ρίσκο δεν είναι πάντα όλα ή τίποτα.  Όχι δεν είμαι άνθρωπος του ρίσκου . Άλλωστε δεν μου αρέσει ο τζόγος… πως θα μπορούσα; χαχα

Σε περνάω τώρα στην Αθήνα… οι δρόμοι σε έφεραν στην πρωτεύουσα. Από το λίγο που μπόρεσες να δεις, σου αρέσει; βλέπεις τον Γιάννη να μπορεί να ζει εδώ;

Την έχω αγαπήσει πολύ την Αθήνα . Πολύ εύκολα θα ζούσα εδώ.

Ποια είναι τα πιο αγαπημένα μέρη σου στην Ελλάδα;

Όσα μέρη έχω επισκεφτεί μου άρεσαν, οπότε… όλα! Αγαπώ την Ελλάδα μας.

Πώς θα περάσεις τον ελεύθερο σου χρόνο; θα δεις ταινίες ή σειρές; Είσαι σπιτόγατος ή πιο πολύ του έξω;

Είμαι με τις μέρες μου θα έλεγα. Αν και μου αρέσει λίγο περισσότερο το να περνάω χρόνο στο σπίτι.

Και θέλω να μου απαντήσεις σε 5 πολύ γρήγορες ερωτήσεις!

Αγαπημένο φαγητό;
Οι σούπες.

Αγαπημένο τραγούδι αυτή την περίοδο και αγαπημένος στίχος που ταυτίζεσαι!
«
Τι να πω για εκείνη…», από το τραγούδι μου «Ξέρει Κανείς».

Αγαπημένος ήρωας…
Ο Μπάτμαν.

Αγαπημένη ώρα της ημέρας.
Το σούρουπο

Το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς.
Ένα κρύο ντουζ.

Τι σκέφτεσαι προτού πέσεις για ύπνο… κάνεις απολογισμό;
Εννοείται κάνω απολογισμό κάθε μέρα. Σκέφτομαι πόσο εξελίχτηκα σε πράγματα και καταστάσεις ου με ενδιαφέρουν.

Και φυσικά θα ήθελα να μάθω τα επόμενα σου σχέδια για το καλοκαίρι και όχι μόνο και να δώσεις μια υπέροχη ευχή σε όλα τα νέα παιδιά που θα μας διαβάσουν και θέλουν να ακολουθήσουν,αλλά και να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα!

Τα σχέδιά μου για το καλοκαίρι βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο, καθώς ακόμα περιμένουμε το πράσινο φως από την κυβέρνηση για τις συναυλίες. Μόλις διευθετηθεί αυτό, θα υπάρξουν πολλά!
Η ευχή μου για τους νέους ανθρώπους και όλους τους ανθρώπους είναι να έχουν το σθένος να δουλεύουν πάνω σ’ αυτό που αγαπάνε και να μην τα παρατούν ποτέ!

Αφήστε το σχόλιό σας