Δημήτρης Τικτόπουλος

Δημήτρη! Χαίρομαι που βρισκόμαστε γι’ αυτή τη συνέντευξη! Καταρχάς είσαι καλά;

Γεια σου Ηρώ μου, είμαι πολύ καλά, χαίρομαι που τα ξαναλέμε μαζί!

Επίσης κάτι που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι ήσουν κομμάτι σε ένα από τα πιο πετυχημένα μουσικά σχήματα, με το Γιώργο Σαμπάνη και την Καίτη Γαρμπή στο Έναστρον! Έγινε χαμός, αλλά με όσα συμβαίνουν τώρα έκλεισε, όπως όλα τα μαγαζιά βέβαια, λόγω κορωναιου!Ομως, θα ήθελα να μου πεις μερικά λόγια για αυτή τη σεζόν!

Πράγματι είχαμε μια πάρα πολύ πετυχημένη συνεργασία φέτος. Μια πολύ καλή ομάδα που όλοι απέδωσαν όπως πρέπει και περάσαμε μια όμορφη σεζόν .

Παρόλα αυτά, είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεσαι με αυτούς τους δύο καλλιτέχνες;  Και τι θα μου έλεγες ως χαρακτηριστικό για τους δύο τους;

Θα μου επιτρέψεις να μιλήσω πρώτα για την κυρία του σχήματος. Έχω συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με την Καίτη. Μια υπέροχη γυναίκα, καλλιτέχνης, άνθρωπος. Η Καίτη είναι αυτή που φαίνεται, μια αληθινή προσωπικότητα με απίστευτη ευγένεια και σεβασμό. Την αγαπάω πολύ και την ευχαριστώ για όλα. Ο Γιώργος Σαρμπάνης είναι φίλος μου εδώ και κάποια χρονιά, εξαιρετικός καλλιτέχνης και φαίνεται αυτό από την πορεία του στην μουσική βιομηχανία.Ήταν η πρώτη φορά που συνεργαστήκαμε και τον ευχαριστώ πάρα πολύ που με προσκάλεσε να συμμετέχω στο σχήμα αυτό.

Να περάσουμε λιγάκι και στο θέμα το άσχημο των τελευταίων εβδομάδων… και δεν είναι άλλο από τον Κορωναίο… Παρακολουθείς τις εξελίξεις; Φοβάσαι καθόλου;

Δυστυχώς είναι μια κατάσταση που την ζούμε όλοι . Δεν μπορώ να πω ότι φοβάμαι . Προσέχω και ακολουθώ της οδηγίες που δίνονται καθημερινά και ελπίζω σύντομα να βγούμε από αυτήν την περιπέτεια .

Εσύ είσαι και από τη Θεσσαλονίκη και από ότι είδα πριν μερικές μέρες κάνανε ουρές οι Θεσσαλονικείς για ένα κοκτέιλ ενώ η κυβέρνηση είπε ξεκάθαρα να μείνουμε σπίτι! τελικά θα λέγαμε οτι ως έλληνες είμαστε λίγο στον κόσμο μας, έτσι; (γέλια)

Γενικά είμαστε στον κόσμο μας . Όμως πιστεύω ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν στενόμυαλοι. Αν όλοι ήταν τόσο έξυπνοι και εύστροφοι θα υπήρχε μόνο καλό στον πλανήτη μας .

Πώς βλέπεις εσύ όλα αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία ; όχι μόνο τη δική μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο… Γιατί αυτό τώρα θα πάει αρκετά πίσω όλη την Ευρώπη. Οικονομικά κατά κύριο λόγο… και θα προκληθούν πολλές ανακατατάξεις…

Δυσκολεύομαι να σκεφτώ πως μπορεί να είμαστε όταν τελειώσει αυτό. Ακόμα δεν ξέρουμε σε πιο στάδιο βρισκόμαστε. Σίγουρα θα πάρει πολύ καιρό να τελειώσει αυτή η πανδημία και να ξεκινήσουμε πάλι τις ζωές μας.

Όπως επίσης αυτό θα είναι και ένα πλήγμα για τη δουλειά σου, που είναι και ένας δύσκολος κλάδος… Τι πιστεύεις ότι πρέπει να ΄γίνει πάνω σε αυτό;

Ο κλάδος μας θα πληγεί πολύ, είναι άγνωστο το ποτέ θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τις live εμφανίσεις μας. Οι εποχιακοί γενικά επαγγελματίες θα χρειαστούν ίσως μεγαλύτερη στήριξη. Εύχομαι όλος ο κόσμος να αντέξει πάντως και να βγούμε από όλο αυτό πιο δυνατοί και ευγενικοί απέναντι στο περιβάλλον που ζούμε.

Είσαι αισιόδοξος ως άνθρωπος ;

Θα έλεγα ότι είμαι θετικός, αλλά ρεαλιστής.Κάνω όνειρα και προσπαθώ να τα πραγματοποιήσω, αλλά βλέπω γύρω μου και αποφεύγω να ζω σε μια πλάνη.

Περνάμε τώρα πάνω σε εσένα μετά από αυτή την παρένθεση, αλλά πρέπει να τα αναφέρουμε κι όλα αυτά… Θέλω να σε γνωρίσουμε καλύτερα, οπότε με λίγα λόγια να μου πεις πού μεγάλωσες, τι θυμάσαι από τότε και πώς κατέληξες να ασχολείσαι με τη μουσική…

Μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρός είχα τρελά με το τραγούδι και την ΡΟΚ μουσική. Μελέτησα πιάνο και φωνητική αλλά το μεγαλύτερο σχολείο για μένα ήταν οι live εμφανίσεις. Ξεκίνησα στο Λύκειο με παιδιά από το σχολείο να έχουμε συγκρότημα και σιγά σιγά, παίζοντας σε διαφορά μπαράκια της Θεσσαλονίκης. Ώσπου Έφτασε η στιγμή και ασχολήθηκα πλέον επαγγελματικά με το τραγούδι σε κέντρα διασκέδασης διπλά σε μεγάλους καλλιτέχνες.

Φυσικά μεγαλώνοντας έκανες και το βήμα να πας σε ένα talent show, στην αρχή σου, που θα λέγαμε εκείνη η εποχή για κάτι τέτοιο ήταν “ιδανική”. Το μετάνιωσες αυτό ποτέ; Αν και νομίζω σου άνοιξε πολλές πόρτες…

Τα talent shows, είναι ένα τηλεοπτικό Σόου. Μόνο λίγη διαφήμιση προσφέρουν και αυτή αν είσαι κάλος. Εγώ κέρδισα λίγη αναγνωρισημοτητα αλλά το θέμα όλο είναι να κάνεις αυτό που σου αρέσει στην μουσική. Θα έλεγα σε όλα τα πιο νέα παιδιά, πρώτα να προσπαθήσουν να δουλέψουν πάνω στην μουσική. Ας είναι η τελευταία τους ελπίδα τα talent show.

Όμως μετά από κάποια χρόνια , έκανες ακόμα μία δοκιμή… στο The Voice! Τελικά η εμπειρία σου τι σου λέει για όλο αυτό το κομμάτι; Αξίζει ή τελικά προωθούνται συγκεκριμένα μέσα και άνθρωποι;

Όπως είπα και πριν, θέλει μεγάλη προσπάθεια. Την δεύτερη φορά που πήγα δεν ήθελα να πάω. Πήγα ως φίλος ενός διαγωνιζομένου και μου πρότειναν εκείνη την ώρα να κάνω και εγώ μια δοκιμή. απλά αυθόρμητα το έκανα. Δεν περίμενα τίποτα από το σόου.

Φυσικά όμως εσύ έχεις μία εξαίσια μουσική πορεία με μεγάλες συνεργασίες και δικά σου τραγούδια… και θα περάσουμε και στο τελευταίο σου σινικά “Μη μ ‘αφήσεις ποτέ”. Μίλα μου γι’ αυτό και όλη την ιστορία του.

Το τραγούδι “Μη μαφήσεις Ποτέ” είναι μια ιστορία αγάπης. Όλοι έχουμε έναν άνθρωπο που δεν θέλουμε να μας αφήσει ποτέ. Ο κάθε ένας μπορεί να δει κάποιον δικό του άνθρωπο μέσα σε αυτό το τραγούδι. Είναι πολύ ιδιαίτερο τραγούδι και σημαντικό για μένα γιατί το τραγούδησα για αγαπημένο μου πρόσωπο που έχασα.

Να πιαστώ από τον τίτλο! σε ποιον το έχεις πει αυτό; υπάρχει κάποιος άνθρωπος που κατέχει τέτοια θέση στη ζωή σου; (προφανώς εκτός οικογένειας! – γέλια)

Κι όμως ήταν εντός οικογένειας. Ο δικός μου άνθρωπος. Όμως ο κάθε ένας μπορεί να δει τον δικό του λόγο να πει “Μη μ αφήσεις ποτέ”. Είναι η μαγεία της μουσικής.

Τελικά με τι δενόμαστε περισσότερο εμείς οι Έλληνες; με τα καψουροτράγουδα, σωστά;

Εγώ λέω πάντα ότι είμαστε μεγάλοι μαζοχιστές. συγγνώμη αλλά είναι αλήθεια. διασκεδάζουμε με το να ρίχνουμε τον εαυτό μας στα πατώματα. Δεν μου ταιριάζει και δεν μου αρέσει εμένα αυτός ο τρόπος (γέλια)

Να μιλήσουμε και για το “ποτέ” και να κάνω την εξής ερώτηση… Για εσένα τι είναι απαγορευμένο; γιατί το ποτέ, το συνδυάζουμε κάπως έτσι… να το πάμε λέω κάπως έτσι σε αυτή την ερώτηση!

Ήθελα να σου πω ότι το ‘’Ποτέ’’ και το ‘’Μη μαφήσεις Ποτέ’’ , έχουν την ιδιά λέξη μέσα γιατί τα έγραψα σαν μια ιστορία που συνδέεται, σαν συνέχεια της άλλης. Το ένα λέει «Ποτέ δεν θα αφήσω ξανά τα δυο σου χεριά» και το άλλο «Μη μαφήσεις Ποτέ». Οπότε θα έλεγα ότι το ένα είναι συνέχεια του αλλού.

Εσύ λες γενικώς ποτέ; ή είσαι από αυτούς που λένε ποτέ μη λες ποτέ; (γέλια) 

Ανάλογα την περίπτωση. Όλα τα λέω (γέλια)

Τι σε χαλάει σε αυτό τον χώρο που δουλεύεις όλα αυτά τα χρόνια;

Ο κόσμος χρησιμοποιεί την μουσική για διασκέδαση, άλλος για να εκφραστεί, άλλος για να ηρεμήσει και πάει λέγοντας. Εγώ θα ήθελα περισσότερη ευγένεια και σεβασμό σε όλους τους δημιουργούς. Να σταματήσει λίγο η συνεχόμενη κριτική. Όλοι κρίνουν. Όλοι έγιναν ειδικοί σε κάτι που δεν χρειάζεται ειδίκευση. Ο κάθε ένας ας ακούει ότι θέλει. Υπάρχει άπειρη μουσική στον πλανήτη.

Σου ζητάνε συμβουλές παιδιά που γνωρίζεις;

Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, αλλά αυτό ισχύει παντού. Εγώ πάντα λέω να προσπαθούν όλοι στο βαθμό που μπορούν και οπού βγει.

Πες μου τώρα… τι κάνεις στη Θεσσαλονίκη; Πώς θα κινηθείς σε μια νορμάλ μέρα σου;

Τώρα που είμαστε σε Καραντίνα ειδικά ακούμε φουλ μουσική, ταινίες και λίγο γυμναστική να κρατιόμαστε σε φόρμα (γέλια)

Στην Αθήνα έχεις ζήσει ή πάντα πηγαινοερχόσουν ;

Έχω ζήσει πολλά χρονιά στην Αθηνά . Από το 2015 μένω πλέον στη Θεσσαλονίκη και πηγαίνω στην Αθηνά για εργασία.

Τι σου αρέσει περισσότερο στην Αθήνα και τι στη Θεσσαλονίκη! Ξέρεις υπάρχουν τόσες ομοιότητες και τόσες διαφορές, που τις κάνουν ακόμα πιο όμορφες!

Κάθε πόλη έχει την ομορφιά της. Απλά εγώ είμαι λάτρης του ‘χωριού’ που λεμέ.

Ποια είναι τα στέκια σου, δηλαδή τι σου αρέσει να κάνεις, που σου αρέσει να βρίσκεσαι και να περνάς το χρόνο σου;

Αρέσει να πηγαίνω για καφέ με τους φίλους μου τα μεσημέρια . Προτιμώ τα βραδιά σε κάποια μπαρ με ροκ μουσική η ακόμα καλύτερα και κάποιοlive από μπάντα.

Ασχολείσαι με τα Social media;

Ασχολούμαι αλλά όχι τόσο σχολαστικά. Αρέσει να είμαι σε επαφή με τον κόσμο. Προσπαθώ να μη αποβλακώνομαι και εγώ σαν παιδιά (γέλια)

Και τέλος θα ήθελα να μάθω τα επόμενα σου σχέδια και τι άλλο σκέφτεσαι για το επόμενο διάστημα… αφού περάσει δηλαδή και η μπόρα!

Εύχομαι να περάσει η μπόρα σύντομα και να είναι ο κόσμος ξανά δυνατός και υγιής. Θα μπούμε πάλι σε ρυθμούς με ζωντανές εμφανίσεις και σίγουρα κάποια καινούργια τραγούδια που αυτές τις μέρες έχω τον χρόνο και δουλεύω στο σπίτι. Να είμαστε όλοι καλά και σίγουρα θα ξανάανταμώσουμε .

Αφήστε το σχόλιό σας