Χρήστος Ζώτος - Romeo Club

Χρήστο! Χαίρομαι που βρισκόμαστε και η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο που τα έχουμε περάσει όλα αυτά και είναι πρωτόγνωρα! Να μιλήσουμε φυσικά για σένα και το πώς το βιώνεις όλο αυτό με τον κορονοιό.

Η αλήθεια είναι ότι βιώνουμε κάτι πρωτόγνωρο, αλλά μιλώντας προσωπικά για εμένα όλο αυτό με έκανε πιο δυνατό και ακόμη πιο δημιουργικό. Θεωρώ ότι μέσα από τόσο δύσκολες καταστάσεις έχουμε την ανάγκη να εξελιχθούμε σε κάτι ανώτερο, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα.

Περάσαμε και δύο μήνες καραντίνας και φυσικά όλοι μας περνάνε πολύ δύσκολα, πόσο μάλλον ο δικός σου ο κλάδος… Κλείσανε μαγαζιά, εκεί που πήγαν να ανοίξουν πάλι μιλάνε για νέα μέτρα. Γιατί πάντα ο κλάδος των καλλιτεχνικών να έχει την μεγαλύτερη πληγή; Ποια είναι η δική σου γνώμη…

Όσον αφορά τώρα το γιατί ο κλάδος των καλλιτεχνών έχει την μεγαλύτερη πληγή… θα σου πω το εξής: θεωρώ ότι η Ελλάδα έχει σταματήσει να αγαπάει την τέχνη και γι’αυτό και δεν υποστηρίζει οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει να κάνει με αυτήν. Θεωρώ γενικά ότι όλοι οι καλλιτέχνες είμαστε εύκολος στόχος, γιατί κανένας δεν μπορεί αντικειμενικά να αξιολογήσει το έργο μας.

Πιστεύεις στους νέους καλλιτέχνες; Πιστεύεις ότι το νέο αίμα μπορεί να κάνει τη διαφορά;

Πιστεύω μόνο στους νέους καλλιτέχνες! Θεωρώ γενικά ότι υπάρχουν πολλοί νέοι καλλιτέχνες που έχουν πολλά να δώσουν και καλό θα ήταν όπως και στο εξωτερικό οι «μεγάλοι» να δώσουν λίγο χώρο.

Να μην βαρύνουμε άλλο την κατάσταση και να μου πεις για το πώς πέρασες εσύ τους δύσκολους προηγούμενους μήνες… Έκανες παρασπονδίες τότε με το μήνυμα που έπρεπε να στείλουμε υποχρεωτικά; (γέλια) ήταν για εσένα μια δημιουργική περίοδος και μια περίοδος αυτοκριτικής και εξέλιξης;

Ήτανε μια περίοδος που σε πρώτη φάση μου φάνηκε μαγική, γιατί από εκεί πέρα που γύρναγα δεξιά κι αριστερά σε όλη την Ελλάδα, βρέθηκα σπίτι μου, στον καναπέ μου, στην τηλεόραση μου, στο πιάνο μου, να χαλαρώνω, να βλέπω ταινίες να τρώω, να δημιουργώ.. Οποτε στην αρχή μου φάνηκαν όλα τέλεια. Αναγκάστηκα παρά πολλές φορές να γίνω άτυπα παράνομος για αυτούς, γιατί φυσικά και δεν έστελνα μήνυμα όταν πήγαινα καθημερινά για προπόνηση κι επίσης να σημειώσω ότι κάναμε και ένα βιντεοκλίπ για το προ-τελευταιο μου κομμάτι «χωρίς εσένα» μαζί με τον συνεργάτη μου ΑΤ. Φυσικά αξίζει να σημειώσω ότι μέσα στην καραντίνα έφτιαξα ένα μαγαζί και δημιουργήσαμε και μια εταιρεία ρούχων. Οποτε από εξέλιξη καλά τα πήγαμε! Τώρα η αυτοκριτική είναι μεγάλη κουβέντα, θα τα πούμε κάποια άλλη φορά (γέλια)

Αλλάζω κλίμα και να σε περάσω και σε κάποιες άλλες, τηλεοπτικές εμφανίσεις που είχες στο j2us! Πώς ήταν ως εμπειρία; Είσαι από αυτούς που αγαπούν την τηλεόραση ή δεν θα το έλεγες; Το ρωτάω αυτό, γιατί πολλοί ηθοποιοί, τραγουδιστές όταν τους δίνεται μια ευκαιρία πηγαίνουν προς τα εκεί και κάνουν ένα άλμα αν θέλεις να το πούμε κάπως έτσι. Εσύ θα έκανες το άλμα της παρουσίασης αν σου το πρότειναν ποτέ;

Δεν περίμενα ποτε μου ότι θα πάω σε κάποιο τηλεοπτικό σοου. η αλήθεια είναι ότι στο J2US πέρασα φανταστικά και γενικά μου έδωσε πολύ μεγάλη αναγνωρισημότητα. Δεν θα έλεγα όχι στο να παρουσιάσω κάποια εκπομπή ή κάποιο σοου αλλά θα σου πω ένα κρυφό μου πόθο, θα ήθελα παρά πολύ να παίξω στη μεγάλη οθόνη.

Πιστεύεις ότι η τηλεόραση έχει χάσει τη δυναμική της; Γιατί τα σόσιαλ μίντια πια παίζουν τον μεγαλύτερο και καθοριστικότερο ρόλο στη ζωή μας.

Υπάρχει τηλεόραση στις μέρες μας; Εγώ την χρησιμοποιώ μόνο για νετφλιξ και ταινίες. (γέλια) Τα σοσιαλ μίντια παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητα μας, καθώς πιστεύω ότι όλοι μας ενημερωνόμαστε για τα πάντα από εκεί μέσα, επικοινωνούμε με όποιον θελουμε να επικοινωνήσουμε και γενικά όλη αυτή η ευκολία που έχουμε στα χέρια μας μπορεί να μας δώσει άπειρη δύναμη.

Ποια είναι η γνώμη σου για το δίδυμο που κέρδισε; Και θα ήθελα να μου πεις αν η Ελλάδα μπορεί να σηκώσει αυτό το πιο «διαφορετικό». Ακόμα και εν έτη 2020! Γιατί τα παιδιά ο Τάσος κι η Κόνι έκαναν μια διαφορά και στον τρόπο προσέγγισης.

Ο Τάσος και η Κόνι είναι μοναδικοί σε αυτό που κάνουν, είναι δυο πολύ ταλαντούχα παιδιά τα οποια μεταξύ τους δημιουργούν κάτι μαγικό. Aπό εκεί και πέρα, θεωρώ, ότι αυτό το σοου που κάνουν τα παιδιά δεν έχει χώρο στην Ελλάδα. Μακάρι μετά το 2020 γιατί το 20 το χάσαμε λόγω COVID, να δημιουργηθουνε χώροι όπου παιδιά σαν τον Τάσο και την Κόνι να μας δείξουν τι μπορούν να κάνουν.

Σε περνάω κατευθείαν στα μουσικά νέα μας! Βραδινές προσεχές. Ολοκαίνουργιο τραγούδι. Πριν πούμε περισσότερο θα ήθελα να μάθω την ιστορία αυτού του τραγουδιού που είναι και καινούργια δικά σου «πατήματα» και ακούσματα!

Η ιστορία του κομματιού είναι απλή. Ένα απόγευμα βρέθηκα στο σπίτι του BO για να αράξουμε και καταλήξαμε εν τέλει στο στούντιο του λίγες ώρες μετά και ανάμεσα σε πολλά κομμάτια που ακούσαμε, υπήρξε και ένα κομμάτι το οποίο έλεγε για βραδινές προσευχές στο οποίο ο BO υπέγραφε την μουσική και ο Σταν το στίχο. Από εκεί και πέρα ο συνεργάτης μου ο Aντρεας με τον ΒΟ και τον Σταν πίστεψαν πολύ ότι έπρεπε να κινηθώ σε αυτά τα λημέρια και όσο και αν με φόβιζε στην αρχή, αφέθηκα στο ένστικτο τους και προέκυψαν οι βραδινές προσευχές. Από εκεί και πέρα σε όλη αυτή την ομάδα προστέθηκε και ο Γιάννης ο Δημολιτσας, που επιμελήθηκε τη σκηνοθεσία και το βιντεοκλίπ και θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο έχω κάνει μέχρι σήμερα.

Επειδή μου αρέσει πολύ να πιάνομαι από τους τίτλους, θα πιαστώ και θα σε ρωτήσω εάν προσεύχεσαι…

Προσεύχομαι κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ. Ευχαριστώ τον Θεό για τη μέρα που πέρασα, που είχε καλά εμένα και όσους αγαπάω και του ζητάω να πάνε όλα καλά και την ημέρα που θα ακολουθήσει.

Και περνάω στους στίχους. Αν με καταλάβαινες ίσως να με κράταγες! Πόσο δύσκολες είναι οι ανθρώπινες σχέσεις; Είτε ερωτικές, είτε φιλικές. Νομίζω έχουν γίνει αρκετά επιφανειακές και οι περισσότεροι ψάχνουν συγκεκριμένα πράγματα….

Οι ανθρώπινες σχέσεις θεωρώ ότι είναι πολύ απλές και πολύ εύκολες όταν ξέρουμε τι θελουμε. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν τι θέλουν. Εγώ γενικά αν με ρωτάς δεν ξέρω τι θέλω! (γέλια)

Πώς είσαι όταν ερωτεύεσαι;

Ερωτεύομαι πολύ εύκολα τις στιγμές αλλά όχι τους ανθρώπους και γενικά επειδή το τελευταίο διάστημα έχω βγει από μια μεγάλη σχέση νιώθω πιο κενός ερωτικά. Νιώθω ότι δεν έχω καρδιά πολλές φορές και αυτό με οδηγεί περισσότερο σε σαρκικές απολαύσεις και όχι έρωτες. Δημιουργικά βέβαια είμαι στα καλύτερα μου. Μπορώ να γράφω τραγούδια όλη μέρα για έρωτες και αγάπες. Γενικά όταν ερωτεύομαι είμαι ανεξέλεγκτος και μπορώ να φτάσω στο παντού και στο πουθενά.

Περνάω και στο προηγούμενο τραγούδι σου το «Χωρίς εσένα». Ένα ακόμα καλογυρισμένο video clip με ακόμη μία πτυχή σου να βγαίνει προς τα έξω. Αν δεν κάνω λάθος αυτό το κλιπ το γυρίσατε μέσα στην καραντίνα και σε βλέπουμε να περιπλανιέσαι στους δρόμους της Αθήνας. Είσαι παιδί της νύχτας;

Είμαι παιδί της νύχτας, ζω την νύχτα, η νύχτα έχει το εξής μαγικό… έχει ησυχία, έχει σκέψη, έχει πολλά φώτα, αλλά έχει και μοναξιά και το πιο βασικό από όλα… Όλα τα παραπάνω τα βρίσκεις μόνο αν το θες. Η νύχτα δεν σου δίνει τίποτα απλόχερα, από εκεί και πέρα να σου πω ότι κοιμάμαι 6 το πρωί κάθε μέρα ( γέλια ) οπότε είμαι πολύ ερωτευμένος με τη νύχτα.Όποτε θέλεις ξενάγηση πες μου!

Τα τραγούδια σου έχουν κάποιον παραλήπτη; Ή μπορεί να τα γράφεις επηρεασμένος από καταστάσεις κοντινών σου ανθρώπων; Δηλαδή το «χωρίς εσένα» το έχεις γράψει για κάποιον;

Φυσικά και τα τραγούδια μου έχουν πάντα κάποιο παραλήπτη είτε από δικες μου καταστασεις είτε από βιώματα φίλων. Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να μπούμε σε ρόλους για να ολοκληρώσουμε ένα τραγούδι να βάλουμε τον εαυτό μας στην θέση του αλλου για να μπορέσουμε να εκφράσουμε καλύτερα τα συναισθήματα μας. Όσον αφορά το « χωρίς εσένα» το έγραψα περίπου πριν από ένα χρόνο , το έγραψα συγκεκριμένα για έναν άνθρωπο και όταν το έγραψα συνειδητοποίησα το ότι η σχέση μου είχε τελειώσει πριν τελειώσει.Ήταν το συναίσθημα που ένιωθα τότε και αυτό αποτυπώθηκε στο τραγούδι.

Ξεκίνησες την πορεία σου μέσα από ένα συγκρότημα… Πόσο δύσκολο στις μέρες μας είναι να κάνει επιτυχία ένα συγκρότημα και πόσο μάλλον όταν είναι αρκετά άτομα να υπάρξει και μια σωστή συνεννόηση και ένας κοινός στόχος…

Ξεκίνησα από πολλές μπάντες από πολύ μικρή ηλικία. Αγαπούσα και αγαπώ τις μπάντες , πέρασα παρά πολύ ωραία με τα παιδιά απλά ήρθαμε σε ένα σημείο στο οποίο δεν είχε να μας δώσει κάτι άλλο ο τομέας μπάντα και Γιαυτο και το αφήσαμε και ξεκίνησα την σόλο καριέρα μου.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στα τατουάζ σου που τα έχουμε παρατηρήσει σχεδόν σε όλα τα βίντεο κλιπ σου! Ποιο ήταν το πρώτο που έκανες και πώς άρχισες με αυτή την «αγάπη»; Γιατί για να κάνεις τόσα και να θες να γεμίσεις όλο σου το σώμα, το αγαπάς…

Είμαι εθισμένος με τα τατουάζ. Το σώμα μου κάθε 5-6 μήνες έχει την ανάγκη να νιώσει την ενόχληση της διαδικασίας του τατου και προσπαθώ να βάλω μετρο στον εαυτό μου και να τα κάνω όσο πιο αργά γίνεται, για να μπορώ να κάνω για καιρό ακόμα.

Θέλω τώρα να σε ρωτήσω κάτι που έχει αρκετή πλάκα! Είχα διαβάσει ένα σχόλιο που έλεγε «μα τι κάνει πια αυτός ο Ζώτος και κυκλοφορεί όλη την ώρα χωρίς μπλούζα» (γέλια) Θα ήθελα να δώσεις μια απάντηση! Γιατί όντως αρκετές φωτογραφίες τις οποίες ανεβάζεις κι εσύ ο ίδιος είναι έτσι… (γέλια) Και είναι έτσι επειδή θεωρώ νιώθεις καλά με εσένα, με το σώμα σου κτλ…

Νιώθω υπέροχα με το σώμα μου. Γυμνάζομαι 5-6 φορές την εβδομάδα. Κάνω διατροφή από όταν τελείωσα το δημοτικό. ( γέλια ) Είμαι πολύ εξοικειωμένος με το γυμνό και ειλικρινά είναι τελείως αυθόρμητη η ημίγυμνη εμφάνιση μου, νιώθω πολύ οικεία με αυτό , δεν μου φαίνεται κάτι περίεργο.

Και λίγο πριν το τέλος πάμε σε γρήγορες ερωτήσεις. Πιστεύεις στην τύχη;

Ναι, πιστεύω!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος στην Αθήνα και θα ήθελα να μου πεις σε ποια περιοχή έχεις μεγαλώσει…

Έχω μεγαλώσει στο περιστέρι και το αγαπημένο μου μέρος είναι το κέντρο είναι η πλάκα.

Τι θυμάσαι εντονότερα από τότε που ήσουν μικρός;

Τον πατέρα μου να γυρίζει το μεσημέρι σπίτι με την στολή του ιπτάμενου.

Ήσουν παιδί που έκανες σκανταλιές ή θα σε χαρακτήριζες ήρεμο; Και θα ήθελα να θυμηθείς κάτι από τότε ή ακόμα και μεγαλύτερος το οποίο έκανες και δεν θα ξεχάσεις ποτέ με την παρέα σου! Είτε κάποιο ευτράπελο, είτε κάτι ωραίο, είτε ακόμα και κάτι πιο «τρομακτικό».

Γενικά ήμουν ήρεμο παιδί από πολύ μικρός απλά είμαι και τυχερός γιατί πρόλαβα να ζήσω την ανεμελιά των παιδικών χρόνων χωρίς κινητά και έλεγχο. Ένα από τα πολλά που θυμάμαι είναι όταν λείπανε οι δικοί μου τα Σαββατοκύριακα. Γέμιζα την μεγάλη πίσω αυλή με νερό κι σαπούνι, παίρναμε φορά και κάναμε τσουλήθρα στο μάρμαρο με αποτέλεσμα να κερδίζουμε  μώλωπες και πολλά γέλια!

Αγαπημένα ακούσματα αυτή την περίοδο;

Μέλισσες «που ναι η αγάπη»!

Τι άλλο να περιμένουμε από εσένα και θα ήθελα και μερικές σκέψεις για το μέλλον με την τρέχουσα κατάσταση…

Να περιμένετε ένα άλμπουμ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και από εκεί και πέρα εύχομαι σε όλους μας να ξεμπερδέψουμε το συντομότερο δυνατόν με αυτό το -γαμημενο- ιο.

Δώσε μου και μια ωραία ευχή σε όλα αυτά τα παιδιά εκεί έξω που κάνουν τα πάντα για να καταφέρουν τα όνειρά τους, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και πολλά εμπόδια. Από πού θα τους συμβούλευες να ξεκινήσουν ;

Πρέπει να κάνουμε δυνατό τον εαυτό τους το εγώ του να πιστέψουν σε αυτούς και πάνω από όλα να πιστέψουν ότι θα πετύχουν τα όνειρα τους, έτσι απλά τίποτα δεν θα μπορεί να τους σταματήσει.

 

Γράψτε το σχόλιό σας