Συνέντευξη | Ανδριανός: «Θέλω πολύ να ταυτιστεί ο κόσμος με τη δουλειά μου»

Ο Ανδριανός Λαμπρινάκος είναι ένας νέος τραγουδιστής που τον προτείνει η “ειδική” εταιρεία θα λέγαμε, όσον αφορά το καινούργιο αίμα στη δισκογραφία, Panik Records.

Ο Ανδριάνος έδειξε πριν από μερικούς μήνες το ταλέντο του, όσον αφορά τη σύνθεση και τη στιχουργική επιμέλεια των τραγουδιών του με το τραγούδι “Έφυγες”, μία μπαλάντα που από την πρώτη στιγμή “άγγιξε” αρκετό κόσμο, πράγμα που ήθελε κι ο ίδιος όπως μου εκμυστηρεύτηκε στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Νεότατος, διανύει τα 24 του χρόνια, ωραίος τύπος, με ταλέντο, κάτι που σίγουρα χρειάζεται αν θέλεις να μείνεις σε αυτό το χώρο κι ο Ανδριανός είναι μία πρόταση για περισσότερο “ψάξιμο”.

Σας τον έχω εδώ, ώστε να τον γνωρίσετε κι εσείς καλύτερα και σίγουρα θα διαπιστώσετε ότι είναι ακριβώς όπως “φαίνεται” μέσα από τα λόγια του. Συνεσταλμένος, ντροπαλός κι ένα παιδί με αρκετά όνειρα πάνω στη μουσική και το μέλλον.

Συνέντευξη | Ηρώ Τζημίκα

Ανδριανός Λαμπρινάκος - Hit Channel

Ανδριανέ ! Πώς είσαι; Είναι η πρώτη συνέντευξη που κάνεις με τέτοιο τρόπο, αν δεν απατώμαι!

Μια χαρά, Ηρώ. Εσύ; Ακριβώς έτσι είναι, οπότε έχω και λίγο άγχος παραπάνω! (γέλια)

Μη φοβάσαι καθόλου, θα τα πούμε όλα κι έτσι όπως πρέπει. Βρεθήκαμε μέσα στο καλοκαίρι και με τρομερή ζέστη. Σου αρέσει;

Μου αρέσει μόνο όταν φοράω μαγιό είναι η αλήθεια. (γέλια) Όταν έχω δουλειές και πρέπει να τρέχω μέσα στην πόλη και να «σκάω» από τη ζέστη, δεν το μπορώ καθόλου! Είμαι παιδί του χειμώνα θα έλεγα. Γιατί ζούσα και τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία.

Εκεί ζήσει εκεί ή έχεις πάει για κάποια χρόνια; Πώς έγινε;

Εχει γεννηθεί η μητέρα μου και τα τελευταία τρία χρόνια του λυκείου, τα πέρασα εκεί. Σκέψου ότι η μισή μου οικογένεια ζει στη Γερμανία. Θείοι, ξαδέρφια από την πλευρά της μητέρας μου. Πάω όμως συνέχεια γιατί αγαπώ πολύ τη Φρανκφούρτη.

Πώς είναι όμως να φεύγεις από την Ελλάδα κι ενώ έχεις ζήσει εδώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου και να πηγαίνεις σε μία χώρα που είναι αρκετά έξω από τα «νερά» μας;

Στην αρχή δεν θα σου κρύψω ότι ήταν δύσκολα, γιατί δεν ήξερα και πολύ καλά τη γλώσσα, αλλά στην πορεία την έμαθα, όσο καλύτερα μπορούσα. Ήταν όμως όμορφη εμπειρία, γιατί έμαθα να ζω μόνος μου, να είμαι ανεξάρτητος. Μπήκα στα δύσκολα από μικρός.

Αν μπορούσες να μου συγκρίνεις τη Φρανκφούρτη με την Αθήνα, ποιες θα ήταν μερικές διαφορές που θα μου τόνιζες;

Σίγουρα το πρώτο κύριο, είναι η διασκέδαση, που εκεί δεν υπάρχει όπως εδώ, και μετά μπορώ να σου πω το κλίμα, που εννοείται εδώ είναι πολύ καλύτερο, όπως εδώ έχουμε και λίγο καλύτερο φαγητό από ότι εκεί! Αυτό  που μπορώ να δώσω ως συν στους Γερμανούς είναι ότι έχουν πρόγραμμα σε ό,τι κάνουν και αυτό βεβαίως τους βοηθάει σε όλα στην πορεία τους.

Πώς φαντάζεσαι το μέλλον σου; Θα ήθελα να μείνεις εκεί για πάντα;

Αυτό είναι το πλάνο της ζωής μου! (γέλια) Κάποια στιγμή, πιο μεγάλος, θέλω να πάω εκεί. Μου αρέσει και το κλίμα, το πρόγραμμα όπως σου είπα και πριν.

Είσαι εδώ όμως τώρα, στην Αθήνα και έχεις μπλεχτεί με τη μουσική. Πώς έγινε αυτό;

Για αρχή να σου πω ότι σπουδάζω στην Αθήνα, στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Με τη μουσική έχω σχέση χρόνια, γιατί κι ο πατέρας μου άκουγε πολλή μουσική κι είχε πολλούς δίσκους κι εγώ πιο παλιά έπαιζα για αρκετά χρόνια κιθάρα. Καθώς μεγάλωσα άρχισα να γράφω στίχους, να πειραματίζομαι λίγο μέσα στο στούντιο και έτσι κατέληξα στο να γράψω το «Έφυγες» και να κυκλοφορήσει από την εταιρεία μου, Panik Records.

Πώς κατάλαβες ότι τραγουδάς;

Τραγουδούσα στο μπάνιο (γέλια) Κοίτα, πάντα τραγουδούσα. Και πριν αρχίσω να τραγουδάω, έγραφα στίχους. Οπότε ήθελα το συναίσθημα στο χαρτί, να περάσει και μέσα από τη φωνή μου, από το τραγούδι. Να το εξωτερικεύσω. Μπήκα, λοιπόν, στο στούντιο κι έτσι άρχισα να μαθαίνω περισσότερα με πολλή πρακτική και εξάσκηση! Βέβαια οι κοινοί στόχοι μας έφεραν κοντά με δυο φίλους, τον Μαυροκορίδη Πάνο και τον Στρατή Δημήτρη και μαζί με τις δικές τους γνώσεις στη μουσική, συνεργαστήκαμε και ξεκίνησε η πορεία αυτή…

Πριν περάσουμε όμως στο τραγούδι σου, θέλω να μου πεις τη γνώμη σου για τη δισκογραφία στην Ελλάδα και πώς νιώθεις που είσαι σε μια μεγάλη εταιρεία…

Μπορεί να έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα και να μην είναι όπως παλιά, αλλά η μουσική στην Ελλάδα έχει διάφορες πτυχές και κατευθύνσεις, όπως κι η δισκογραφία. Η αλήθεια είναι ότι είμαι αρκετά τυχερός που τα πράγματα ήρθαν έτσι για μένα και που είμαι σε μία τόσο μεγάλη εταιρεία όπως είναι η Panik, γιατί νιώθω ασφάλεια!

Πάμε τώρα στο «Έφυγες»… Για πες μου την ιστορία πίσω από το τραγούδι.

Θα σου πω ότι είμαι περισσότερο στο αγγλικό στυλ στους στίχους μου και στον τρόπο που γράφω. Σε αυτό το τραγούδι προσπάθησα, λοιπόν, να περάσω τα αγγλικά χαρακτηριστικά, σε ελληνικό στίχο και μουσική. Έτσι βγήκε το «Έφυγες». Στους στίχους διαβάζεις συναισθήματα που όλοι λίγο-πολύ τα έχουμε βιώσει και με εξέφραζαν πάρα πολύ τη δεδομένη στιγμή. Θέλω πολύ να ταυτιστεί ο κόσμος μαζί μου και με τη δουλειά μου κι ελπίζω να το έχω καταφέρει. Πιστεύω επίσης ότι το κομμάτι βγήκε την κατάλληλη στιγμή και μέσα από το video clip που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Παπαδάκος, δίνουμε και μία πολύ ωραία εικόνα σε αυτό.

Μιας κι είπες ότι γράφεις πολύ καιρό στίχους, η έμπνευση από πού έρχεται;

Η έμπνευση είναι ένα σύνολο πραγμάτων. Μπορεί να βρέχει έξω και να μου θυμίσει κάτι από το παρελθόν και να μου έρθει νοσταλγία. Δεν είναι όμως συγκεκριμένα για κάποιον άνθρωπο ή για κάποιο πράγμα. Αλλά σχεδόν όλοι μου οι στίχοι μιλάνε για την αγάπη και αυτά τα παρεμφερή συναισθήματα.

Είναι ένα δύσκολος χώρος, αυτός της μουσικής. Είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις;

Είμαι, ναι. Γιατί θα μπορούσα να είχα κυκλοφορήσει τραγούδι και πριν δύο χρόνια, αλλά δεν το έκανα. Τώρα ένιωσα έτοιμος και τώρα έγινε το βήμα.

Να πιαστώ λίγο από τον «Τίτλο». Είναι ένα τραγούδι που μιλάει για τον έρωτα. Είσαι συναισθηματικός στη ζωή σου εσύ;

Είμαι αρκετά συναισθηματικός και θα μπορούσα να το πω και με την έννοια του «μελοδραματικού» (γέλια) Έχω αρκετό πάθος στις σχέσεις μου.

Πως βιώνεις την απώλεια ενός προσώπου που φεύγει από τη ζωή σου, εννοώντας βέβαια ότι δεν θέλει να μείνει άλλο. Είτε κοπέλα, είτε κάποιος φίλος που δεν μιλάτε πια.

Για να θέλει να φύγει κάποιος, για τον οποιοδήποτε λόγο, σημαίνει ότι δεν άξιζε να μείνει κιόλας μέσα στη ζωή σου. Πάντα όμως κοιτάω τα καλά κι όχι τα άσχημα. Κυρίως δηλαδή αν ήταν κάποια σχέση. Σίγουρα σε επηρεάζουν και τα αρνητικά  όμως, αλλά αν με έναν άνθρωπο ήσουν μαζί αρκετό καιρό σίγουρα σου αφήνει όταν φεύγει ένα μεγάλο κενό και μέχρι να γεμίσει, νιώθεις ανασφάλεια.

Είσαι δυνατός ως χαρακτήρας ή θα σε καταβάλλει αμέσως η απώλεια;

Σίγουρα θα με πάρει από κάτω και σίγουρα δεν θα μπορώ να είμαι βράχος, χωρίς να στεναχωρηθώ. Αλλά όπως είπαμε είναι επιλογή του καθενός να φύγει από τη ζωή κάποιου. Και φυσικά δεν θα έφτανα ποτέ στο σημείο να παρακαλέσω κάποιον για να μείνει ή να πιέσω μία κατάσταση. Σέβομαι την απόφαση του και μάχομαι με εμένα, να το ξεπεράσω και να προχωρήσω.

Σίγουρα κάνουμε όμως και εμείς κάποια λάθη στις σχέσεις μας. Εσύ τα παραδέχεσαι;

Είμαι ο πρώτος που θα τα παραδεχτώ. Δεν θέλω να είμαι υπερβολικός γενικότερα, αν κι είμαι και λίγο εγωιστής, με το που το καταλάβω ότι έσφαλα, θα ζητήσω συγγνώμη! Έχω ζητήσει πολλές φορές και φυσικά θα το ξανακάνω. Κάποιες φορές το εκτίμησαν, κάποιες όχι!

Εμπιστεύεσαι εύκολα τους ανθρώπους;

Πάντα θα σου πω ότι δύσκολα εμπιστεύομαι τον άλλον. Γιατί έχει αποδειχθεί όταν εμπιστεύεσαι κάποιον τυφλά και του τα δίνεις όλα, συνήθως το παίρνει κάπως και το εκμεταλλεύεται. Εμπιστεύομαι δύσκολα  και αφήνω λίγο καιρό ώστε να μάθω τον άλλον, να περάσω καταστάσεις μαζί του και μετά αποφασίζω αν αξίζει να δώσω το 100% του εαυτού μου. Όλες οι σχέσεις θέλουν χρόνο έτσι κι αλλιώς. Όμως είμαι πολύ επικοινωνιακός κι ανοιχτός. Δεν θα συναντήσεις δηλαδή με την πρώτη φορά έναν τοίχο. Σε καμία περίπτωση.

Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω να αλλάξεις κάτι που έχει συμβεί;

Δεν θα άλλαζα τίποτα! Έχω κάνει λάθη, αλλά ό,τι απόφαση κι αν πήρα, για να την πήρα σημαίνει ότι την ήθελα και την ένιωσα.

Πάμε τώρα στα τραγούδια και τους καλλιτέχνες. Υπάρχει κάποιο αγαπημένο τραγούδι που έχεις αυτή την περίοδο ;

Θα σου πω με σιγουριά το “Perfect” από τον Ed Sheeran!

Μιας και μου είπες τον Ed Sheeran, ποιος άλλος είναι που σου αρέσει;

Σίγουρα είναι κι ο James Arthur, o Sam Smith. Θα ακούσω και λίγο πιο παλιά ποπ-ροκ, όπως Prince. Αλλά μου αρέσει πολύ να ακούω και Ιταλούς καλλιτέχνες και ιταλικά τραγούδια, γιατί κι ο πατέρας μου άκουγε κυρίως τέτοιου είδους μουσική στο σπίτι!

Στην Αθήνα πού μένεις; Σου αρέσει η πρωτεύουσα;

Μένω στο Νέο Κόσμο. Το καλοκαίρι όχι και τόσο, γιατί λέγαμε πριν για τη ζέστη και πέραν από αυτό, έχει και τρομερή κίνηση και μέχρι να φτάσεις στην παραλία θέλεις 2 ώρες! (γέλια)  Γενικά όμως είναι ωραία πόλη και περνάω καλά εδώ.

Πώς περνάς το χρόνο σου ;

Συνήθως και θα σου πω για το τελευταίο διάστημα, περνάω πολύ χρόνο με τους φίλους μου στο στούντιο.  Φτιάχνω συνέχεια καινούργια πράγματα. Η φάση μου όμως τώρα είναι κάτι στο ενδιάμεσο όσον αφορά τις εξόδους. Γιατί έχω περάσει αυτή τη φάση που θέλουμε πιο μικροί να είμαστε όλη την ώρα έξω, να πιούμε και κανένα ποτό (γέλια) Θα βγω όμως σε πιο χαλαρά μέρη, θα κάτσω όμως και σπίτι. Σκέψου όμως ότι το να πηγαίνω για καφέ, το θεωρώ χάσιμο χρόνου! Καλύτερα να ασχοληθώ με τη μουσική ή να αφιερώσω χρόνο στο να αθληθώ μέσα στη μέρα.

Μου είχες πει ότι έκανες και σε επαγγελματικό επίπεδο κολύμβηση. Στη σημερινή εποχή, γιατί θεωρείς ότι τα νέα παιδιά δεν ασχολούνται καθόλου κι είναι κολλημένα στον υπολογιστή;

Η δικιά μας γενιά πιστεύω ότι ήταν στην καλύτερη φάση. Δεν είμαι μεγάλος, είμαι στα 24, αλλά με τα μικρά παιδιά ή με κάποιους που περνάμε 4-5 χρόνια,υπάρχει διαφορά. Εμείς ζήσαμε την αλάνα, το έξω κι ήταν στο μεταίχμιο με την τεχνολογία η ζωή μας. Δεν μεγαλώσαμε μέσα σε αυτή, ίσα, ίσα ξεκινήσαμε και την ανακαλύψαμε στην πορεία. Τώρα σε όλα τα μικρά παιδιά το κινητό ή ο υπολογιστής είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Είναι λίγο στενάχωρο, γιατί δεν θα ζήσουν αυτά που ζήσαμε εμείς, αλλά είναι κι η εξέλιξη των πραγμάτων. Αυτό που μπορώ να πω όμως, είναι ότι πρέπει να βγαίνουν έξω, γιατί η ζωή είναι εκεί έξω. Όχι πίσω από τον υπολογιστή και τα παιχνίδια!

Έχεις κάνει τρέλες με φίλους σου που θα τις θυμάσαι για πολλά χρόνια;

Γενικότερα στη Γερμανία είχαμε πολλή πλάκα, αλλά εντάξει, δεν συνέβαινε αυτό και σε καθημερινή βάση. Όμως ένα που μπορώ να σου πω ήταν μια φορά μετά από μεγάλο ξενύχτι, που πήγαμε όλη η παρέα και χτυπήσαμε ένα τατουάζ! Το ίδιο όμως και φυσικά δεν το μετανιώσαμε. Στη Γερμανία πέρασα τα καλύτερά μου χρόνια…

Μιας και μου ανάφερες τα τατουάζ που έχεις πάνω σου, μπορείς να μου πεις μία ιστορία από ένα από αυτά;

Εδώ στο χέρι κι είναι κι ένα που μου αρέσει πολύ που έχω τα δύο τρίγωνα. Το ένα δείχνει πάνω, το άλλο κάτω και συμβολίζει την ισορροπία του σύμπαντος. Το ένα συμβολίζει τη γυναίκα, το άλλο τον άντρα. Το ένα το νερό, το άλλο τη φωτιά. Ουσιαστικά την ισορροπία που πρέπει να κρατάς στη ζωή.

Ταξίδια έχεις κάνει;

Ναι, αρκετά και στην Ελλάδα έχω γυρίσει και στο εξωτερικό. Πολύ αγαπημένοι προορισμοί είναι η Βαρκελώνη και το Λονδίνο!

Και κλείνουμε σιγά,σιγά και θέλω να σε ρωτήσω αν θα πήγαινες σε κάποιο talent show…

Κοίτα, επειδή είμαι χαμηλών τόνων κι αρκετά ντροπαλός, δεν θα πήγαινα, γιατί δεν είναι και της προτίμησής μου. Δεν λέω ότι είναι στημένα, απλά σε «απορροφάει» με την κακή έννοια όλο αυτό, ώστε να υπάρχει περισσότερη τηλεθέαση και αλλοιώνεσαι, γιατί δεν στέκεται μόνο στη μουσική αυτό που κάνεις. Πολύ έχουν βγει από τέτοια παιχνίδια κι οι περισσότεροι χάθηκαν στην πορεία.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ένας νέος τραγουδιστής για να κάνει πράγματα σε αυτό το επάγγελμα; Και στο ρωτάω αυτό, γιατί είσαι κι εσύ νέος και τα καταφέρνεις…

Πρώτα από όλα πρέπει να αγαπάει αυτό που κάνει. Χωρίς αγάπη δεν πας πουθενά. Επίσης να μπορείς να σταθείς σε αυτό το επάγγελμα και να μη το κάνεις μόνο για να «πουλήσεις» ή να φανείς. Πρέπει να μπορείς να το υποστηρίξεις. Αλλά πρώτο και κύριο είναι η αγάπη και να έχεις παλέψει και να έχεις προσπαθήσει πολύ. Και πολλή δουλειά!

Και τέλος θέλω να μου δώσεις μία ευχή για όλους τους νέους που προσπαθούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα σε μία Ελλάδα που δεν βοηθάει και πολύ.

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ συνομιλώντας και με άλλους φίλους, είναι ότι οι νέοι νιώθουν ότι δεν υπάρχει υποστήριξη. Ότι κανείς δεν τους υποστηρίζει σε αυτά που θέλουν να κάνουν. Νιώθουν απροστάτευτοι, γι’αυτό κοιτάνε και το έξω. Προσωπικά για μένα καλά κάνουν, γιατί ο καθένας πρέπει να κοιτάει το μέλλον του ατομικά.

Τι σε ενοχλεί περισσότερο;

Ο τρόπος στον οποίο φέρονται σε εμάς τους νέους, η αδικία κι ότι δεν βλέπουν τις δυνατότητές τους και δεν δίνουν βήμα και χώρο ώστε να τις αξιοποιήσουν.

Τι να περιμένουμε από εσένα;

Έχουμε στο πρόγραμμα κάποιες live εμφανίσεις και θα κυκλοφορήσει για το καλοκαίρι το remix του «Εφυγες» και θα αλλάξει λίγο ο ρυθμός! Αλλά κι από τη νέα σεζόν θα έχουμε καινούργιο τραγούδι, αλλά θα πρέπει να περιμένεις γιατί δεν μπορώ να σου αποκαλύψω τίποτα ακόμα… (γέλια)

Σε ευχαριστώ πολύ, Ανδριανέ!

Εγώ σε ευχαριστώ πολύ, Ηρώ!

Αφήστε το σχόλιό σας