Χρήστος Π.
Χρήστος Π.

Συνέντευξη: Ηρώ Τζημίκα.

Ο Χρήστος Π. γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1993, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα, στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας. Από πολύ μικρός άρχισε να μελετάει εντατικά κιθάρα και πιάνο και να ακούει χιλιάδες ώρες καλής μουσικής, κλεισμένος στο εφηβικό του δωμάτιο. Ο Χρήστος είναι ένας νέος ταλαντούχος τραγουδιστής ο οποίος μας συστήθηκε πριν ένα χρόνο με το single «Η καρδιά μου αντιμιλάει».

–  Στο ξεκίνημα σου βγάζεις τον πρώτο σου δίσκο από την Universal. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

– Σε ηλικία 17 περίπου ετών έστειλα το ντέμο μου στη δισκογραφική μου εταιρία. Το άκουσαν και τους άρεσε και κάπως έτσι ξεκίνησε μία πολύ όμορφη και δημιουργική συνεργασία.

– Ο οποίος και ονομάζεται «η καρδιά μου αντιμιλάει». Μέσα από αυτό ξεχώρισε και το ομότιτλο κομμάτι. Πες μου λίγα λόγια για αυτό το άλμπουμ.

– Ο δίσκος περιέχει 10 τραγούδια, τα περισσότερα σε δικούς μου στίχους και μουσική. Κυκλοφόρησε στα τέλη του 2011. Το «Η καρδιά μου αντιμιλάει» ήταν το πρώτο  single και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό. Έπειτα ακολούθησε το Όλο μου λείπεις και τώρα το «Μη γυρίσεις», που πρόσφατα οπτικοποιήθηκε.

–  Πιστεύεις, σαν ένας νέος καλλιτέχνης, ότι τα πράγματα είναι δύσκολα αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα;

– Σε οποιοδήποτε επάγγελμα υπάρχουν δυσκολίες αυτή την περίοδο, αλλά η αγάπη για αυτό που κάνεις και η θέληση μπορούν να προσπεράσουν όλα τα εμπόδια.

– Εσένα αυτό ήταν το όνειρο σου; Πως πιστεύεις θα ήσουν τώρα αν δεν ερχόντουσαν έτσι τα πράγματα;549318_461960610497535_64876480_n

– Ναι , η μουσική για εμένα είναι ένας τρόπος έκφρασης, ένας τρόπος δημιουργίας, ένας τρόπος ζωής.  Αν δεν ερχόντουσταν έτσι τα πράγματα, θα συνέχιζα να κάνω αυτό που αγαπώ όσο καλύτερα μπορώ.

–  Το καλοκαίρι συνεργάστηκες με τον Γιώργο Μαζωνάκη. Υποθέτω μαθαίνεις πολλά από μια τέτοια συνεργασία.

Ήταν μία πολύ όμορφη συνεργασία, από την οποία κέρδισα πολλές εμπειρίες.

–  Νέο single, μέσα από το δίσκο με τίτλο «Μη γυρίσεις». Στιχοι και μουσική δικοί σου. Μίλησε μου για αυτό το καινούργιο τραγούδι.

– Είναι το τρίτο single από το δίσκο. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο για εμένα κομμάτι, γιατί με εκφράζει ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που το έγραφα.

 – Από πού παίρνεις έμπνευση ώστε να γράφεις τους στίχους των τραγουδιών σου;

– Από ο,τιδήποτε  μου προκαλέσει κάποιο συναίσθημα  ή κάποιο ερέθισμα ούτως ώστε να με παρακινήσει για να γράψω.

–  Για το «Μη γυρίσεις» γυρίσατε και βίντεο κλιπ. Πως ήταν στα γυρίσματα;

– Ναι . Τα γυρίσματα ήταν πολύ ωραία. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που δε συμμετέχω τόσο στο κλιπ. Στο κλιπ βλέπουμε μία ιστορία αγάπης που εκτυλίσσεται χωρίς να είναι δεδομένο το happy end. Ελπίζω να σας αρέσει.

–  Πως είναι το κοινό απέναντι σου; Αν και είναι ακόμα νωρίς, έχεις fans; Πως είσαι μαζί τους; Ασχολείσαι με το διαδίκτυο ώστε να απαντήσεις σε αυτά που σου στέλνουν;

– Το κοινό μαζί μου είναι πολύ θερμό. Ναι έχω φανς, που με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα και είναι παρόντες και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Είμαι πάντα φιλικός μαζί τους και μου αρέσει όταν με πλησιάζουν και συζητάμε. Ωστόσο μπορούν να μιλούν πάντα μαζί μου και μέσω διαδικτύου. Απαντώ σε όλους όσους μου στέλνουν μηνύματα και θέλουν να μου μιλήσουν είτε στο προφίλ και τη σελίδα μου στο Facebook, αλλά και στο Twitter και το blog μου.

–  Από εδώ και πέρα τι υπάρχει στα άμεσα σχέδια σου από εμφανίσεις; Τι νέο ετοιμάζεις;

– Αυτή την περίοδο είμαστε σε συζητήσεις για κάποιες εμφανίσεις που θα σας ανακοινωθούν εν καιρώ.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας