Οι Splash είναι ένα νεανικό συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη το οποίο μόλις πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το πρώτο του single με τίτλο «Πάντα θα μου θυμίζεις» και αποτελεί μια φρέσκια πρόταση στον χώρο της pop/dance μουσικής της χώρας μας. Οι Splash αποτελούνται από τους Ντέπη Αρβανίτη (φωνητικά), Ελεάνα Καμπλιέ (φωνητικά), Στέλιος Σεκέρογλου (πλήκτρα), Δημήτρης Κολυμβάνος (κιθάρα), Βασίλης Μπακώσης (μπάσο), Νίκος Βαφείδη (drums), μια παρέα παιδικών φίλων στην πλειοψηφία τους, που ένωσε η αγάπη για τη μουσική ώστε να δημιουργήσουν τα δικά τους τραγούδια.

Το Hit Channel στηρίζωντας τους νέους καλλιτέχνες, μίλησε με τους Splash και σας τους παρουσιάζει! Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα μας δήλωσαν:

 

Συγχαρητήρια για  το πρώτο σας single «Πάντα θα μου θυμίζεις»! Πως νιώθετε για το ντεμπούτο σας στη δισκογραφία;
Τα συναισθήματα που μας κατακλύζουν είναι πρωτόγνωρα και πολύ όμορφα, το να έχουμε την πρώτη μας επίσημη κυκλοφορία στην Plus Rec  σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα,  είναι κάτι που δεν το περιμέναμε και αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας. Αυτό που μας κάνει περισσότερο χαρούμενους είναι η θετική ανταπόκριση που έχει το «Πάντα Θα μου Θυμίζεις» από τον κόσμο στις ζωντανές μας εμφανίσεις, στο ραδιόφωνο και στο διαδίκτυο.

Τι σας «θυμίζει» λοιπόν αυτό το τραγούδι;
Η ιδέα πάνω στην οποία βασίστηκε η δημιουργία αυτού το τραγουδιού μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε βιωματική όλων των μελών του συγκροτήματος, μιας και το καλοκαίρι είναι η εποχή όπου όλος ο κόσμος είναι πιο χαλαρός και ευδιάθετος και επομένως πιο ευάλωτος στο να ερωτευτεί. Πιστεύουμε ότι είναι ένα τραγούδι που ξυπνά στο καθένα μας δυνατές αναμνήσεις απο καλοκαιρινούς έρωτες μέσα στο γκρίζο του φθινοπώρου.

Ως αρκετά νεανικό συγκρότημα, θα κινηθείτε σε αυτό το νεανικό στυλ και στα επόμενα τραγούδια σας;
Όλα τα μέλη του συγκροτήματος έχουμε επιρροές από διάφορα ειδή μουσικής αλλά η μεγάλη μας αδυναμία σαν άκουσμα είναι το rock το οποίο προσπαθούμε να  το προσαρμόσουμε με τις συνθέσεις μας στην σύγχρονη ελληνική pop/rock και dance σκηνή. Σκοπός μας είναι να κάνουμε τον κόσμο με τα τραγούδια μας να χορέψει, να χαμογελάσει και να ερωτευτεί σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάμε όλοι μας και κυρίως εμείς οι νέοι.

Πως έγινε λοιπόν η δημιουργία των Splash;
Είναι λίγο παράξενη ιστορία. Τέσσερα μέλη των Splash, Νίκος (Drums), Στέλιος (Πλήκτρα), Ελεάνα (Φωνή-Κιθάρα) και Deppy (Φωνή-Κιθάρα) είμασταν σε ένα άλλο συγκρότημα. Όταν ξαναβρεθήκαμε στη θεσσαλονίκη σαν φοιτητές, ένα βράδυ μετά από ένα party και περιμένοντας το λεωφορείο σε μια στάση, ακούσαμε δύο διπλανά άτομα να μιλούν για μουσική (Δημήτρης-κιθάρα, Βασίλης-Μπάσο). Στην πρώτη κιόλας πρόβα, η χημεία πέτυχε και γεννήθηκαν οι Splash!

Σε τι μουσικούς προσανατολισμούς κινείται ο ήχος σας;
Αυτό που είναι χαρακτηριστικό στον ήχο των Splash είναι πολυσυλλεκτικότητα μιας και προσπαθούμε στις δημιουργίες μας να χρησιμοποιούμε στοιχεία από διάφορα ειδή μουσικής όπως rock, pop και dance. Στην εποχή μας όμως έχουμε την ‘’γένεση’’ πολλών ειδών μουσικής και  προσπαθούμε να παίρνουμε ιδέες από παντού.

Έχετε κάποιους καλλιτέχνες ως πρότυπο;
Σίγουρα επηρεαζόμαστε από πολλούς καλλιτέχνες εντός και εκτός Ελλάδος αλλά το σημαντικότερο για εμάς είναι να μην γινόμαστε μιμητές και να προσπαθούμε με τις συνθέσεις μας να δημιουργήσουμε ένα καθαρά προσωπικό στυλ.

Πως αντλείτε ιδέες για τα τραγούδια σας;
Συνήθως ξεκινάμε από μια απλή ιδέα που έχει κάποιος από εμάς, στη συνέχεια αφού την ακούσουν όλοι, προσθέτουν τα στοιχεία τους και αρχίζουμε την σύνθεση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γράφουμε πράγματα που να μας αρέσουν και να αρέσουν και στο κόσμο.

Ως νέοι καλλιτέχνες, ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις από τον χώρο της μουσικής;
Ο χώρος της μουσικής είναι για εμάς μια όαση, γεμάτος με άτομα που έχουν όρεξη να δημιουργήσουν νέα και πρωτοποριακά πράγματα, το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και εμείς. Αν και ξεκινήσαμε σε μια εποχή κρίσης για την χώρα μας αλλά και για την μουσική σκηνή, βλέπουμε την αγάπη του κοινού και των φίλων μας , και αυτό μας κάνει να θέλουμε να προσπαθούμε όλο και περισσότερο.

Πέρα από την μουσική. Με τι ασχολείστε; Ποιοι είναι οι Splash στην καθημερινότητα τους;
Είμαστε όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας μας. Σπουδάζουμε στη Θεσσαλονίκη και στον ελεύθερό μας  χρόνο κλεινόμαστε στα studio και απελευθερωνόμαστε.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;
Τα μελλοντικά μας σχέδια είναι να πραγματοποιήσουμε όσο πιο πολλές ζωντανές εμφανίσεις γίνεται και να γράφουμε όμορφα τραγούδια  που θα έχουν θετική  ανταπόκριση σε ένα ευρύ κοινό.

Θα σας δούμε να εμφανίζεστε κάπου στο εγγύς μέλλον;
Εμφανίσεις θα γίνουν πολλές, κυρίως στη Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να ενημερώνεστε από το facebook και από αφίσες στους δρόμους της πόλης. Σας περιμένουμε όλους.

 

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, καλή επιτυχία! Μείνετε ενημερωμένοι μέσω της σελίδας των Slash στο facebook.

Αφήστε το σχόλιό σας