REC
REC

Οι REC είναι ένα νεοσύστατο URBAN POP μουσικό σχήμα από την Αθήνα, γεννήθηκε δισκογραφικά τον Ιούνιο του 2010 και αποτελείται από τη Ναυσικά Σαραντοπούλου (τραγουδίστρια) και τον Άρη Λουμάκη (DeeJay & Vocals). 

Συνέντευξη: Ηρώ Τζημίκα

Καταρχήν αυτό το διάστημα σας πετυχαίνω στην Θεσσαλονίκη,στο Fix μαζί με τον Πάνο Κιάμο. Το σχήμα πήρε παράταση και αυτό δεν το βλέπουμε να γίνεται συχνά. Πως είναι τα πράγματα εκεί;
Όντως το σχήμα της Θεσσαλονίκης πήρε, ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις ολόκληρες εβδομάδες παράταση, κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Αυτό που γίνεται προφανώς είναι ότι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, αγκάλιασε και υποστήριξε τόσο τον Πάνο Κιάμο όσο και όλους εμάς που συμμετέχουμε στο σχήμα.

 

Πείτε μου λίγα λόγια για τις εμφανίσεις σας στο κέντρο. Πως ακριβώς είναι το πρόγραμμα που παρουσιάζετε;
Είναι μια πολύ μικρή γεύση, από το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε και στις δικές μας εμφανίσεις, δεν κάναμε καμία ιδιαίτερη αλλαγή ή προσθήκη από αυτό που ο κόσμος μας δείχνει ότι του αρέσει και διασκεδάζει όταν τους συναντάμε στις συναυλίες μας.
Μετά το τέλος των εμφανίσεων σας στο Fix αρχίζει η χειμερινή σας περιοδεία. Αμερική, Αυστραλία… Είστε αγχωμένοι για αυτό;  Πείτε μου και άλλες λεπτομέρειες.
Πράγματι, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεις μας στο ΦΙΞ και δύο ημέρες μετά ξεκινάμε την χειμερινή περιοδεία. Η αρχή ήταν να γίνει από την Αμερική, όμως μετά τον Τυφώνα που προκάλεσε τεράστιες ζημιές αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τις ημερομηνίες των εμφανίσεών μας. Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι, καθώς από πέρσι είχαμε προτάσεις για να εμφανιστούμε στην Αμερική, αλλά ποτέ δεν είχαμε καταφέρει να βρούμε τον κατάλληλο χρόνο ώστε να πάμε. Όπως καταλαβαίνετε για εμάς η Αμερική είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και θέλουμε να ζήσουμε την κάθε στιγμή της περιοδείας μας σαν μια μοναδική εμπειρία.
Μπορεί αυτή η περιοδεία σας στο εξωτερικό να ανοίξει πόρτες και για μια καριέρα εκεί;
Ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία με καλλιτέχνες από Αμερική και όχι μόνο, που ίσως συναντήσουμε και από κοντά στο ταξίδι μας. Οι εκπλήξεις σίγουρα θα είναι πολλές…

Πάντως μιας και διανύουμε δύσκολους καιρούς εσείς τα πάτε περίφημα. Ο κόσμος έρχεται να σας δει και δείχνει ότι σας  αγαπάει. Ποια είναι η σχέση σας με το κοινό σας;
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι τουλάχιστον ειλικρινής..Ξέρεις για εμάς η αγάπη του κόσμου είναι ότι πολυτιμότερο και είναι και το συναίσθημα που θέλουμε και εμείς να τους επιστρέφουμε με τα τραγούδια μας.

Ασχολείστε με τα social media; Θα διαθέσετε χρόνο ώστε να απαντήσετε σε ερωτήσεις θαυμαστών; (Facebook, twitter)
Το κάνουμε ήδη, όλες οι σελίδες μας είναι διαχειριζόμενες από εμάς και μόνο, μπορεί πολλές φορές να αργούμε λίγο να απαντήσουμε στους φίλους μας, αλλά σίγουρα πάντοτε απαντάμε.

Είχατε και την καλοκαιρινή σας περιοδεία αυτό το καλοκαίρι. Είναι διαφορετικός ο κόσμος το καλοκαίρι από ότι τον χειμώνα; Πως σας αντιμετωπίζουν;
Η διάθεση είναι διαφορετική, εμείς βλέπεις τους περισσότερους στην καλοκαιρινή μας περιοδεία που τους πετυχαίνουμε σε διακοπές. Το χειμώνα είναι λίγο πιο «σφιχτός» στην αρχή ο κόσμος, αλλά είναι κάτι που γρήγορα το ξεπερνάμε και διασκεδάζουμε μέχρι το τέλος.

Το «Ασε με να σε αγαπώ» έκανε τεράστια επιτυχία και μας κράτησε συντροφιά μέχρι το καλοκαίρι που το διαδέχτηκε επάξια το «Μοιράζω Φιλιά»  Ποιό είναι το επόμενο  βήμα από τους REC σχετικά με ένα νέο τραγούδι;
Η νέα δουλειά των REC θα είναι διαφορετική από τι άλλες…το γιατί θα σας το αποκαλύψουμε με την κυκλοφορία του single. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι αναμένεται να κυκλοφορήσει το Δεκέμβρη και έχουμε μεγάλη αγωνία για το πως θα το δεχτεί ο κόσμος.

Σας αγχώνει η μεγάλη επιτυχία του κάθε single για το καινούργιο που θα ακολουθήσει;
Πάντοτε έχουμε ένα δημιουργικό άγχος και θεωρούμε ότι είναι καλό γιατί μας βάζει στη διαδικασία να γινόμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί στη δουλειά μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι αν ένα τραγούδι μας δεν κάνει την τεράστια επιτυχία και κάνει μια λιγότερο μεγάλη επιτυχία δεν θα αλλάξει μέσα μας κάτι.

Πάντως όλα τα τραγούδια σας είναι στα ελληνικά! Δεν σκέφτεστε καθόλου και τον αγγλικό στίχο;
Τον σκεφτόμαστε και μάλιστα έντονα αυτό τον καιρό, με αποτέλεσμα να έχουμε παράλληλη κυκλοφορία του νέου μας Single σε ελληνικό και ξένο στίχο.

Ο Χριστόδουλος Σιγανός να προσθέσω είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην μέχρι τώρα πορεία σας. Πως είναι να τον έχετε στο πλάι σας;
Ο Χριστόδουλος ήρθε στη ζωή μας και μας την άλλαξε. Είναι ένας άνθρωπος που πίστεψε σε εμάς, μας αγάπησε σε ένα βαθμό και μας έδωσε απλόχερα αυτό που ο ίδιος ξέρει να κάνει, τις επιτυχίες ! Θα είναι πάντοτε κοντά μας σε ότι κάνουμε, σε κάθε μας βήμα και ελπίζουμε πάντοτε να τον κάνουμε υπερήφανο.

Υπάρχουν καλλιτέχνες Έλληνες ή ξένοι που θα θέλατε να συνεργαστείτε; Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Θαυμάζουμε πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες από διαφορετικούς μάλιστα χώρους τον καθένα και σίγουρα μια συνεργασία θα ήταν κάτι που θα μας έκανε πολύ χαρούμενους. Η αλήθεια είναι ότι οι ξένοι που θα θέλαμε είναι ακόμη περισσότεροι. Σε ότι αφορά τις επιρροές μας, δεν βρίσκονται μέσα στις μουσικές καλλιτεχνών, αλλά μέσα στην καθημερινότητά μας, στους ανθρώπους που αγαπάμε, που έχουμε κοντά μας, σε αυτούς που μας λείπουν.

Βλέπουμε συνέχεια νέα άτομα να προσπαθούν να πετύχουν στον χώρο της μουσικής.. Πιστεύετε ότι είναι δύσκολο για κάποιον νέο καλλιτέχνη να μπει σε αυτόν; Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει; Τι συμβουλή θα του δίνατε;
Είμαστε οι τελευταίοι που θα δίναμε συμβουλές σε νέους καλλιτέχνες για να επιτύχουν στον «χώρο» μας. Ο λόγος είναι απλός και είναι ότι θεωρούμε πως και εμείς οι ίδιοι είμαστε επισκέπτες σε αυτό τον χώρο προς το παρόν. Δεν έχουμε κάποιο στόχο πέρα από το να κάνουμε τη μουσική που μας αρέσει, τώρα αν από επισκέπτες γίνουμε περαστικοί θα το δούμε στο μέλλον. Ένα πράγμα μπορούμε να πούμε σε νέα παιδιά σαν εμάς, αγαπάτε αυτό που κάνετε και μη δέχεστε συμβουλές από κανένα, μόνο από την ψυχούλα σας που γράφει τα τραγούδια.

Και για να κλείσουμε. Θα αλλάζατε κάτι στην πορεία που έχετε ακολουθήσει μέχρι τώρα; Υπήρξαν στιγμές που σας έχουν στεναχωρήσει και θα θέλατε να τις ξεχνούσατε;
Μπορεί να ακουστεί σκληρό, αλλά ναι. Υπήρχαν πράγματα, επιλογές και άνθρωποι που θα αλλάζαμε στην πορεία μας, δεν είναι θέμα στεναχώριας ή κακής επιλογής, είναι ότι απλά ό,τι σου κάνει μόνο κακό δεν θα ήθελες να το έχεις κοντά σου. Να το ξεχάσουμε πάντως, όχι ! Προτιμούμε να το θυμόμαστε για πάντα, ώστε οι επιλογές μας να είναι σοφότερες στο μέλλον.

Σας ευχαριστώ πολύ, Άρη και Ναυσικά!
Εμείς Ευχαριστούμε!

Αφήστε το σχόλιό σας