Σήμερα ΑλλάΖουμε με REC!

Το Hit Channel επικοινώνησε με τους REC, ένα νεοσύστατο συγκρότημα για το οποίο… σίγουρα δεν χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα, καθώς η επιτυχία των REC είναι αντιστρόφως ανάλογη της χρονικής παρουσίας τους! Με περίπου 8 μήνες παρουσία στα μουσικά δρώμενα έχουν ήδη το δικό τους κοινό και με τις επιτυχίες τους έχουν ταρακουνήσει όλα τα clubs  της χώρας.

 

Οι REC αποτελούνται από τους Ναυσικά Σαραντοπούλου (πρώτα οι κυρίες), Άρη Λουμάκη και Γιάννη (Moixos24) Ρουσσουνέλο και στην συνέντευξη μας μιλήσαμε για τις επιτυχίες, τα μελλοντικά σχέδια και ζητήσαμε μερικές «τεχνικές» πληροφορίες ώστε να μπούμε καλύτερα στο πνεύμα του μουσικού τους ύφους. Τον περασμένο Ιούνιο κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «ΑλλάΖω» και αυτό τον καιρό βρίσκονται σε περιοδεία. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι για τις επόμενες εμφανίσεις του συγκροτήματος σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

Aς ξεκινήσουμε με την τελευταία σας ραδιοφωνική επιτυχία, την διασκευή στο τραγούδι της Άννας Βίσση, «Όταν κάνουμε Έρωτα». Πως επιλέξατε αυτό το τραγούδι;
Η διασκευή αυτή έγινε με σκοπό να το κάνουμε έκπληξη στην Άννα Βίσση για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ψάχναμε επομένως ένα τραγούδι που να λέει για αγάπη και έρωτα, να είναι αισιόδοξο και να μην είναι από  τα τελευταία της.. Κάπως έτσι καταλήξαμε στο «Όταν κάνουμε έρωτα», το οποίο ήταν και ένα από τα αγαπημένα μας!

Σε τί επικεντρώνεστε περισσότερο όταν αναλαμβάνετε την διασκευή ενός τραγουδιού; Στην προκειμένη περίπτωση, στο «Όταν κάνουμε Έρωτα».
Στο να είναι το τραγούδι μια νέα μουσική πρόταση, διαφορετική από την πρωτότυπη και φυσικά να ταιριάζει με το στυλ και το ύφος μας. Φυσικά δεν είμαστε Σχήμα που ασχολείται με τα Remixes, υπάρχουν καλύτεροι σε αυτό από εμάς, όταν μπαίνουμε όμως στην διαδικασία να το κάνουμε, το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε

Έχετε μιλήσει με την Άννα; Σας μετέφερε τις εντυπώσεις της για το τραγούδι;
Ναι φυσικά! Και μας μετέφερε τις καλύτερες εντυπώσεις. Κάτι που μας έδωσε πραγματικά πολύ μεγάλη χαρά!

Η πρώτη επιτυχία ήρθε «Σε Όνειρα Χαμένα»!  Ένα τραγούδι που ακούστηκε παντού και ξεπέρασε τις 2 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Όταν το ετοιμάσατε, πιστέψατε σε αυτή την επιτυχία;
Σε καμία περίπτωση! Ειδικά το «Σε Όνειρα Χαμένα» πριν τελειοποιηθεί κινδύνευε να μείνει και εκτός δίσκου! Πιστεύαμε στη μουσική μας, δεν είχαμε όμως σκεφτεί ότι θα πάει τόσο καλά! Ήταν πραγματικά ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε και μας άλλαξε τη ζωή!

To ότι ο κόσμος αγκάλιασε την πρώτη σας κυκλοφορία παίζει ρόλο για τη συνέχεια; Δηλαδή δίνει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας;
Φυσικά. Σου δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση να συνεχίσεις… Επίσης σε κάνει να θέτεις τον πήχη ολοένα και ψηλότερα, κάτι πολύ καλό και εποικοδομητικό για τη μουσική και την γενική παρουσία μας!

Γιάννη και Άρη σας γνωρίσαμε από την θητεία σας στους Stavento. Η δημιουργία του δικού σας συγκροτήματος, ήταν κάτι που σας έδωσε μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης;
Φυσικά, η ελευθερία στη δημιουργία και στον «πειραματισμό» είναι βασικό συστατικό ώστε να μπορείς να δώσεις ότι έχεις μέσα από εσένα στον κόσμο. Και δεν αναφερόμαστε φυσικά μόνο στα τραγούδια που ακούγονται, αλλά και σε αυτά που «κρύβονται» ραδιοφωνικά, μέσα στον δίσκο μας.

Ναυσικά, εσύ πως ξεκίνησες την ενασχόληση σου με το τραγούδι;
Μετά το σχολείο ταυτόχρονα με τις σπουδές μου ξεκίνησα και τα μαθήματα φωνητικής επειδή ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ. Δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα το κυνηγήσω κάποτε επαγγελματικά, το να βρεθώ όμως σε ένα συγκρότημα ήταν κάτι που πάντα σκεφτόμουν θετικά! Και οι REC είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μου έχει συμβεί! Με τα παιδιά περνάω τέλεια και είμαι πανευτυχής!

Από την στιγμή που ασχολείσαι επαγγελματικά με την μουσική, τι θα έλεγες ότι έχει αλλάξει στην καθημερινότητα σου;
Τα πάντα και τίποτα… Τα πάντα ως προς το πώς ζω. Το πόσο ελεύθερο χρόνο έχω πια, πόσο τρέξιμο, σε ποιους χώρους κινούμαι επαγγελματικά. Και τίποτα ως προς το πώς αισθάνομαι, πως φέρομαι, ποια είμαι, που βγαίνω και ποιες είναι οι παρέες μου! Νιώθω όμως πολύ διαφορετικά όταν βλέπω ένα βίντεο κλιπ ή έναν καλλιτέχνη live  και δεν λέω από μέσα μου «Αχ, να ήμουν στη θέση του!». Επιτέλους είμαιιι!!!

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη σας, στη «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, εκθέσατε ξεκάθαρα τις απόψεις σας σχετικά με την πολιτική και τις τελευταίες εξελίξεις του τόπου. Θα γράφατε κάποιο σχετικό τραγούδι;
Έχουμε ήδη! Είναι ένα κομμάτι από τον πρώτο δίσκο μας που λέγεται «Αρνούμαι» κι άλλο ένα που ονομάζεται «Δίχως αύριο», και τα δύο είναι κοινωνικού περιεχομένου. Είμαστε και οι τρεις μας πολύ ευαισθητοποιημένοι με τα δρώμενα της κοινωνίας μας και φυσικά θα προσπαθήσουμε και εμείς όπως κι όλοι να εκφραστούμε με τον τρόπο που έχουμε!

Λοιπόν, ξέρω ότι ετοιμάζετε νέο καλοκαιρινό hit! Τα υπόλοιπα τα αφήνω πάνω σας!
Βεβαίως! Αυτόν τον καιρό βρισκόμαστε στη διαδικασία δημιουργίας και ηχογράφησης του νέου μας single που θα κυκλοφορήσει λογικά κάπου μετά το Πάσχα! Θα είναι πολύ καλοκαιρινό, πολύ κεφάτο, πολύ χορευτικό!! Ελπίζουμε να αποτελέσει μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για όλους μας τους φίλους και όχι μόνο!

Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;
Μετά τη συνεργασία μας με τη Άννα Βίσση δύσκολα μπορούμε να ονοματίσουμε έναν μόνο καλλιτέχνη! Θα θέλαμε όμως να συνεργαστούμε γενικά με πολλούς καθώς πολλοί είναι και οι καλλιτέχνες που μας αρέσουν! Είναι άδικο ως προς εμάς να αφήσουμε απ’ έξω κάποιον καλλιτέχνη που η συνεργασία μας μαζί του στο μέλλον θα ήταν πραγματικά δημιουργική. Όλος ο χρόνος άλλωστε είναι μπροστά μας για να δημιουργήσουμε όμορφες μουσικές συνεργασίες, μιας που υπάρχουμε μόλις 8 μήνες στην δισκογραφία… Ούτε δόντια δεν έχουμε προλάβει να βγάλουμε!

Παρόν και μέλλον για τους Rec. Επόμενες εμφανίσεις, δισκογραφία;
Από την αρχή μας βρισκόμαστε σε ένα συνεχές tour εμφανίσεων το οποίο μας ευχαριστεί πολύ γιατί μας φέρνει πιο κοντά στον κόσμο και προς το παρόν απλά συνεχίζουμε ακάθεκτοι! Στερεά Ελλάδα, νησιά, Κύπρο, εξωτερικό, παντού!
Δισκογραφικά δεν έχουμε κλείσει ούτε χρόνο από την κυκλοφορία του πρώτου μας δίσκου, έχουμε όμως ξεκινήσει να ασχολούμαστε ήδη με τον επόμενο που λογικά θα κυκλοφορήσει του χρόνου καθώς η έμπνευση και η ανάγκη δημιουργίας δεν σταματάνε ποτέ!

 

Ευχαριστούμε τους REC για τον χρόνο τους.

Περισσότερα για τους REC θα βρείτε στις ιστοσελίδες: επίσημη ιστοσελίδα (REC TOPIA), facebook fanpage, YouTube Channel

Αφήστε το σχόλιό σας