Οι Pretty Pistols είναι ένα rock συγκρότημα από την Κοζάνη, μετρούν 4 χρόνια ζωής και πρόσφατα κυκλοφόρησαν ένα demo cd με τίτλο «Too much Rock ‘n’ Roll» που περιλαμβάνει δύο τραγούδια. Η πενταμελής μπάντα μίλησε στο Hit Channel σχετικά με την μουσική της και όλα όσα αφορούν ένα συγκρότημα, ενώ μας αποκάλυψαν τα μελλοντικά πλάνα τους τα οποία αφορούν συναυλίες και νέο άλμπουμ.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα μας δήλωσαν:

 

Για αρχή θα θέλαμε να μάθουμε, ποιοί είναι οι Pretty Pistols;

Γειά σας! Ευχαριστούμε για την πρόσκληση! Οι Pretty Pistols είναι o Μάνος Πλιάτσιος στην ηλεκτρική κιθάρα, καθώς και στην φωνή, ο Σάκης Τσιβελής στα ντραμς, ο Πάνος Παρασκευάς στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Βαγγέλης Ζαγάρας στο μπάσο και ο Βαγγέλης Μπουρνιώτης στα πλήκτρα.

Το συγκρότημα σαν «PrettyPistols» ξεκίνησε το Μάιο του 2009. Πως συναντηθήκατε και πως καταλήξατε στο συγκεκριμένο όνομα και όχι κάποιο άλλο;

Η  γνωριμία έγινε μέσω κοινών φίλων. Δεν άργησε να γίνει το δέσιμο μεταξύ μας και αμέσως αρχίσαμε να «τζαμάρουμε» στο στούντιο. Μας άρεσε το αποτέλεσμα και προχωρήσαμε στην δημιουργία του γκρουπ. Αποφασίσαμε ότι αυτό που ακούγαμε εμείς στο στούντιο έπρεπε να το ακούσει και ο κόσμος. Βέβαια όλοι μας παίζαμε σε διάφορα σχήματα πιο πριν. Το όνομα θέλαμε να είναι κάτι που να ταιριάζει με το ύφος του γκρουπ. Έτσι καταλήξαμε στο Pretty Pistols!

Ποιά είναι η άποψή σας για την Ροκ σκηνή του 2000 και του σήμερα, κατά πόσο πιστεύευετε ότι έχει αλλάξει;

Νομίζω ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά στην Ελληνική σκηνή τα πράγματα. Από άποψη παραγωγών πάνε από το καλό στο καλύτερο, δηλαδή βλέπουμε ολοένα και πιο προσεγμένες παραγωγές σε σχέση με παλιότερα και αυτό είναι υπέρ και για την εγχώρια σκηνή, αλλά και για τις μπάντες.

Έχετε δύο δικά σας τραγούδια το «Too much rock n roll» και το «Walking down the road», με τα οποία μας ξεσηκώνετε και μας μεταφέρετε σε άλλες εποχές. Μιλήστε μας λίγο για αυτά και βέβαια θα θέλαμε να ξέρουμε αν ετοιμάζετε να βγάλετε κάποια ολοκληρωμένη δουλειά.

Προς το παρόν τα τραγούδια μας είναι αυτά τα 2 από το ομώνυμο single (too much rock n’ roll). Τα τραγούδια γράφονται όλα από το γκρουπ. Κάποιος θα φέρει μια ιδέα. Θα πάμε μετά στο στούντιο και όλοι θα δουλέψουμε πάνω σε αυτή. Αν μας αρέσει το κρατάμε, αλλιώς προχώραμε στην επόμενη ιδέα. Δουλεύουμε νέο υλικό και σιγά σιγά με σταθερά βήματα κατευθυνόμαστε στο να έχουμε μια ολοκληρωμένη δουλειά.

Έχετε κάνει αρκετά lives. Ποιό θεωρείτε ότι ήταν ορόσημο στην καριέρα σας μέχρι τώρα;

Έχουμε κάνει αρκετά και δυνατά live. Κάποια από αυτά ήταν σε φεστιβάλ με πολύ κόσμο και με διάφορους άλλους καλλιτέχνες. Σε μερικά από αυτά θυμάμαι ότι ο κόσμος ήθελε να συνεχίσουμε. Αυτές είναι κάποιες δυνατές στιγμές στην μέχρι τώρα πορεία μας.

Θα αλλάζατε ποτέ το ύφος και τον ήχο σας για να γίνετε εμπορικοί; Και βέβαια θα θέλαμε να μάθουμε πως αντιδράτε όταν ακούτε την λέξη «εμπορικός».

Για να γίνουμε πιο εμπορικοί όχι, αλλά τον ήχο μας μπορεί να τον αλλάζαμε κάνοντας διάφορους πειραματισμούς. Όσο για την έννοια  εμπορικός, είναι κάτι που το κάνει κάποιος για να πουλήσει. Εμείς προς το παρόν κάνουμε αυτό που μας αρέσει και αγαπάμε.

Θεωρείτε ότι αν δεν ανήκει κάποιο συγκρότημα ή καλλιτέχνης σε κάποια δισκογραφική εταιρεία (όσες έχουν μέινει βέβαια) ότι προωθούνται το ίδιο;

Δεν προωθείται το ίδιο. Οι δισκογραφικές που έχουν μείνει είναι πολύ λίγες και κάνουν πολύ επιλεγμένες κινήσεις. Ωστόσο μπορειίς να κάνεις μία καλή προώθηση με ανθρώπους που αγαπάνε το αντικείμενο και να έχεις πολύ καλά αποτελέσματα.

Για ποιο λόγο κάποιος να ακούσει Pretty Pistols;

Αρχικά, επειδή το playlist μας είναι πολυμορφικό, ο ακροατής θα ακούσει classic rock, new rock, latin rock, funk, reggae και φυσικά την δική μας μουσική. Επίσης, αγαπάμε αυτό που κάνουμε και ο ακροατής το λαμβάνει και το νιώθει, καθώς επένδυουμε στην ποιότητα του ήχου και γενικά στο συνολικό αποτέλεσμα που θα ακούσει ο ακροατής.

Στην πόλη σας, ο κόσμος στηρίζει τη μουσική σας;

Ναι έχουμε πέρα πολύ μεγάλη υποστήριξη! Υπάρχει κόσμος, που όπου και να παίξουμε, θα μας ακολουθήσει και αυτό μας δινει μεγάλη χαρά και ενέργεια για να συνεχίσουμε.

Εκτός από την επαρχία, προγραμματίζετε κάποια εμφάνιση στην Αθήνα;

Αυτό τον καιρό είμαστε σε συζητήσεις με διάφορα μαγαζιά. Για ότι νεότερο θα το μάθετε από τα επίσημα link του γκρουπ. Τους Pretty Pistols μπορείτε να τους βρείτε παντού. Εδώ είναι μερικά links: facebook, YouTube. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Αφήστε το σχόλιό σας