Τι να πρωτοπεί κανείς για την Νίνα Λοτσάρη!

Μία καλλιτέχνις με πτυχία στη μουσική, το θέατρο και τον χορό σαφώς αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον άνθρωπο για μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, όπως αυτή που παραχώρησε στο Hit Channel. Η κ. Νίνα Λοτσάρη αυτό τον καιρό εμφανίζεται στο Casablanca Music Hall μαζί με τους Κρατερό Κατσούλη, Παντελή Καναράκη και τον δυναμικά ανερχόμενο Patrick.

 

Η συζήτηση μας κινήθηκε κυρίως γύρω από την παρούσα αλλά και τις επερχόμενες δουλειές της, ενώ μας αναλύει διάφορα «τεχνικά» θέματα σχετικά με τις ανάγκες μιας παράστασης όπως και σε θέματα που αφορούν την σχέση πολιτισμού-κρίσης.

 

Bla Bla & Cha Cha Cha! Ποιός είναι ο ρόλος σας σε αυτή την παράσταση;
Ψυχοθεραπευτικός!! Γέλιο μέχρι δακρύων με το bla bla μας και πολύ διασκέδαση και καλόγουστο θέαμα με το cha cha cha  μας και όχι μόνο…
Τι δυσκολίες ή και ευκολίες περιλαμβάνει για ένα καλλιτέχνη μια μουσικοχορευτική παράσταση;
Δυσκολίες αντιμετωπίζει κάποιος που δεν έχει την υποδομή και την αρμόζουσα κατάρτιση να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα πολύ απαιτητικό είδος όπως αυτό του variete! Πρέπει καταρχήν να έχεις άψογη φυσική κατάσταση, καλοδουλεμένη φωνή και σκηνική αγωγή για να ανταπεξέλθεις!
Πριν λίγες μέρες μιλήσαμε με τον Patrick ο οποίος φαινόταν ενθουσιασμένος με την παράσταση! Είναι αλήθεια ότι σας ζάλισε με τα Γαλλικά του;
Βασικά έχουν γίνει το απαραίτητο φετίχ της παράστασης! Αφού τον παρακαλάω εν ώρα παράστασης να δείξει στον κόσμο πως βρίζει στα Γαλλικά όταν εκνευρίζεται! Είναι απλά απολαυστικός!
Έχετε σπουδάσει πάνω στο θέατρο, τη μουσική και τον χορό. Πως βλέπετε το ελληνικό κοινό; Έχει την παιδεία που χρειάζεται για να εκτιμά τις τέχνες;
Είμαι  απόλυτα πεπεισμένη πια ότι ο Έλληνας έχει την παιδεία να ξεχωρίζει τα χλωρά από τα ξερά αλλά πάνω απ’ όλα έχει το ένστικτο να τα διακρίνει.. Εν αντιθέσει με κάποιους ανίδεους που δυστυχώς κατέχουν κάποιες θέσεις στα media και εθελοτυφλούν  μπροστά στη διαφορετικότητα ενός καλλιτέχνη..


Έχουμε παρατηρήσει ότι σε πολλές χώρες, ο πολιτισμός ανθεί παρόλα τα οικονομικά προβλήματα. Πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να γίνει και στη χώρα μας;
Το δικό μου μότο αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι ότι η απόγνωση πρέπει να φέρει αφύπνιση η οποία με τη σειρά της θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στον πολιτισμό μας, στα νοικοκυριά μας, στη δημιουργική μας φύση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πάντα τέτοιες εποχές οι τέχνες ανθούσαν και άφηναν πίσω τους σπουδαία έργα, τραγούδια, ποίηση, λογοτεχνία!
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι έχετε πρωταγωνιστήσει ως σολίστ σε αρκετές παραστάσεις!
Είχα την τύχη να βουτήξω στα βαθιά σε αυτή τη δουλειά, από φοιτήτρια ακόμα στις σχολές, δίνοντας μου πρωταγωνιστικούς ρόλους από την πρώτη στιγμή και στην Εθνική Λυρική Σκηνή σπουδαίοι μαέστροι και σκηνοθέτες αλλά και συνεργασίες με καλλιτέχνες που για μένα είναι η προίκα της μέχρι τώρα πορείας μου.
Ετοιμάζετε κάτι ακόμα αυτό τον καιρό;
Εκτός από την παράσταση μας στο Casablanca «Bla bla &cha cha cha» παρέα με Κρατερό Κατσούλη, Παντελή Καναράκη, και τον Patrick, από Φλεβάρη θα πρωταγωνιστώ στην μουσική παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ» σε μια παραγωγή του Badminton theatre.
Δεδομένου ότι live έχετε τραγουδήσει αρκετά είδη μουσικής, μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο και δισκογραφικά;
Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που θέλω κάποια στιγμή με τις κατάλληλες συνθήκες και συνεργάτες βεβαίως να πραγματοποιήσω! Θα είναι ένα η δυο άλμπουμ με τις καλύτερες μουσικές στιγμές από τις παραστάσεις variete που έχω κάνει τα τελευταία 6 χρόνια!
Σε ποιά παράσταση θα θέλατε οπωσδήποτε να πρωταγωνιστήσετε;
Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου γιατί πάντα τα όνειρα μου πραγματοποιούνται όταν όλα είναι ταχτοποιημένα στο δικό μου καλλιτεχνικό σύμπαν!
Τι συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που ξεκινάει αυτό τον καιρό να ασχολείται με τη μουσική;
Θα έλεγα να ακολουθήσει το ένα και μοναδικό εφόδιο που μας έδωσε ο Θεός και αυτό μας οδηγεί αλάνθαστα στην αυτοπραγμάτωση: το ένστικτο!

 

Ευχαριστούμε την κ. Νίνα Λοτσάρη για τον χρόνο της. Περισσότερες πληροφορίες για το «Bla Bla & Cha Cha Cha» θα βρείτε εδώ

Αφήστε το σχόλιό σας