Ένα συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, οι καταπληκτικοί My Excuse, οι οποίοι πρόσφατα ταξίδεψαν τις ΗΠΑ και τον Καναδά για 27 Συναυλίες (!) μίλησαν αποκλειστικά στο Hit Channel για την εμπειρία της διαδρομής τους!


Ο Steven (φωνητικά-κιθάρες), o Markus (κιθάρες), o Theo (μπάσο), o Baha (drums) και ο Tasos (πλήκτρα) διένυσαν 14.000 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη περιοδεία που έχει πραγματοποιήσει Ελληνικό συγκρότημα και σύμφωνα με τα λεγόμενα τους αυτό ήταν μόνο η αρχή! Η σχέση τους με την Βόρεια Αμερική δεν ξεκίνησε τώρα καθώς έχουν εμφανιστεί ξανά, αλλά και ο παραγωγός του τελευταίου τους single με τίτλο «Silent Revolution» δεν είναι άλλος από τον διάσημο Ron St Germainγια τον οποίο μας μιλούν στη συνέντευξη που μας παραχώρησαν. Διαβάστε αναλυτικά:

 

Συγχαρητήρια για την περιοδεία σας στη Βόρεια Αμερική! Πως ήταν αυτή η εμπειρία;
Το Tour μας στην Αμερική ήταν μια μοναδική εμπειρία! Από την προηγούμενη επίσκεψή μας, σχεδόν πριν από ένα χρόνο, είχαμε ήδη κάνει κάποια πρώτα βήματα αλλά αυτή τη φορά ήταν ακόμα μεγαλύτερη η εξέλιξη και οι ενέργειές μας εκεί. Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες διανύσαμε περισσότερα από 14.000 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου και κάναμε 27 live μπροστά σε άγνωστους ανθρώπους που αγάπησαν τη μουσική μας.

Τι θα λέγατε ότι αποκομίσατε από όλη αυτή την προσπάθεια;
Μια αίσθηση απόλυτης ικανοποίησης! Είναι πλέον ξεκάθαρο για εμάς οτι τόσα χρόνια δεν κυνηγούσαμε  απλά ένα ψεύτικο όνειρο και από εδώ και πέρα έτσι θα είναι η ζωή μας, θα συνεχίσει να εξελίσσεται η πορεία μας και στην Αμερική, ακριβώς όπως το θέλαμε πάντα.

Μια περιοδεία στις ΗΠΑ είναι κάτι που μπορεί να ωφελήσει κάποιον ακόμα και μουσικά;
Μπορεί να ωφελήσει κάποιον σε πάρα πολλά επίπεδα. Φεύγοντας από τη χώρα σου και το «κοινό σου»  αποκτάς μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη μουσική σου. Βλέπεις την ανταπόκριση διαφορετικών και άγνωστων ανθρώπων σε αυτό που κάνεις. Επίσης, γνωρίζεις νέους ανθρώπους, από απλούς fans μέχρι επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας παγκοσμίως οι οποίοι με το δικό τους τρόπο ο καθένας μπορούν να συνεισφέρουν στην πορεία σου.Το σημαντικότερο φυσικά είναι οι εικόνες τα βιώματα και οι εμπειρίες που μας επηρεάζουν και βγαίνουν στην μουσική μας.

Είστε το πρώτο ελληνικό συγκρότημα που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Γενικά, τι συναισθήματα λάβατε από τον κόσμο που σας άκουσε;
Λάβαμε πολύ θετική ανταπόκριση από τον κόσμο σε κάθε στάση που κάναμε. Μας υποστήριξαν, ήρθαν  να μας δουν χωρίς να μας γνωρίζουν και αγόρασαν το cd μας, μας ζήτησαν αυτόγραφα. Άνθρωποι άγνωστοι που ζουν χιλιόμετρα μακριά και μας στηρίζουν απλά και μόνο επειδή τους αρέσει η μουσική μας και εμπνέονται απο το ρίσκο που πήραμε να αφήσουμε τις συνθήκες που αντιμετωπίζαμε στην Ελλάδα και να κυνηγήσουμε το άγνωστο. Σε κάθε σταθμό και κάθε εμφάνισή αποκτήσαμε νέους φίλους και fans, οι οποίοι ήταν άγνωστοι σε εμάς γνώριζαν όμως τα τραγούδια μας. Ήταν μεγάλη μας τιμή να δούμε νέους ανθρώπους να νοιώθουν τη μουσική μας όσο και εμείς!

Υπάρχουν σημαντικές διαφορές στον rock ήχο που ακούγεται εκεί, με αυτόν της Ευρώπης;
Δεν είναι τόσο πως υπάρχουν διαφορές στον rock ήχο που ακούγεται στην Αμερική με τον rock ήχο που ακούγεται στην Ευρώπη. Η διαφορά είναι οτι στην Ελλάδα επιλέγουν να ακούν κυρίως τον ευρωπαϊκό ήχο. Στην υπόλοιπη Ευρώπη το rock είναι rock.

Ο δικός σας ήχος, από ποιους καλλιτέχνες θα λέγατε ότι επηρεάζεται;
Ο καθένας μας έχει τις δικές του μουσικές επιρροές, από rock, pop μέχρι και funk. Ο ήχος που βγάζουμε στα τραγούδια μας είναι αυτό μου μας εκφράζει καλύτερα σαν μουσικούς.

Σκέφτεστε να πειραματιστείτε με τη μουσική σας; Όπως για παράδειγμα οι Muse πλησίασαν τη νέα μόδα της εποχής, το dubstep.
Με βάση σχεδίου δε θα γίνει κάτι τέτοιο. Φυσικά βιώνεις καταστάσεις κάθε μέρα, ακούς καινούργια μουσική, επηρεάζεσαι από αυτά που συμβαίνουν γύρω σου είτε έχει να κάνει με ήχο, μόδα, τάσεις ή πολιτικές εξελίξεις για παράδειγμα. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θα το βάλουμε στόχο και θα το κάνουμε. Αν βγει, θα βγει αβίαστα γιατί μας εκφράζει τη δεδομένη στιγμή.

Πρόκειται να επαναλάβετε σύντομα κάποια αντίστοιχη περιοδεία; Στην Ευρώπη ίσως;
Ήδη έχουμε ξεκινήσει και ετοιμάζουμε το επόμενο tour μας στην Αμερική και σκεφτόμαστε και νέους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Οπότε, ναι, είναι πολύ πιθανό…

Τι σημαίνει για εσάς η συνεργασία με τον παραγωγό Ron St Germain;
Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι της πορείας μας, είναι μοναδική εμπερία να συνεργάζεσαι με έναν τόσο σπουδαίο παραγωγό και άνθρωπο. Ήταν πάντα το όνειρό μας να πάμε στην Αμερική και να δουλέψουμε με έναν επαγγελματία, σε ένα επαγγελματικό στούντιο όπου το μόνο που έπρεπε να κάνουμε είναι να παίξουμε τα τραγούδια μας και όταν είναι πια έτοιμα να ακούγονται ακριβώς όπως είναι στην πραγματικότητα. Δουλέψαμε με έναν άνθρωπο που καταλαβαίνει τη μουσική και το στίχο μας, τον ήχο μας, και είναι σε θέση να μας κάνει παρατηρήσεις για να γίνουμε καλύτεροι απ’οτι φανταζόμασταν! Είναι απίστευτο που καταφέραμε να το ζήσουμε και που τον έχουμε δίπλα μας να μας στηρίζει σε κάθε μας βήμα!

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;
Συνεχίζουμε τα live μας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη  και επαρχία. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα μέσα από το site μας: myexcuseband.com και τη σελίδα μας στο Facebook. Πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει και το νέο μας album, με τίτλο “ All I’ve become”. Αυτό που σίγουρα θέλουμε είναι να ξεκουραστούμε λιγάκι πριν την επόμενη περιοδεία μας στην Αμερική και να ξεκινήσουμε να γράφουμε το νέο μας album.

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας! Αναμένουμε το νέο άλμπουμ με αγωνία!

Αφήστε το σχόλιό σας