MeQ sep newΤο MeQ (modern-e-quartet) ιδρύθηκε το 2002 έχοντας ως εμπνευστή τον βιολονίστα Κώστα Αναστασόπουλο και αποτελεί ένα πρωτοποριακό κουαρτέτο που συνδυάζει τους ηλεκτρονικούς ήχους με τα κλασσικά όργανα!

Το συγκρότημα μίλησε στο Hit Channel για όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε και βεβαίως σας προτείνουμε να τους ψάξετε οπωσδήποτε!

 

Γειά σας παιδιά! Πρώτα απ’ όλα πείτε μας ποιοι είναι οι Me Q;
Οι MeQ (προφέρεται Μι-Κιού) είναι οι Κώστας Αναστασόπουλος (ηλεκτρικό         βιολί,φωνητικά,programming), Βάλια Τσιμπλακάκη (κύρια φωνητικά, συνθετητές),Μαρίνα  Κολοβού (ηλεκτρικό τσέλλο,φωνητικά) και Pit Assbill (ηλεκτρονικά κρουστά,φωνητικά)

Πως ξεκίνησε η σχέση σας με τη μουσική; Απ’ όσο γνωρίζω όλοι είστε επαγγελματίες, πολύ καταξιωμένοι στο χώρο της κλασσικής μουσικής.
Σε πολύ μικρή ηλικία όλοι ξεκινήσαμε τις σπουδές μας στο ωδείο και αργότερα σε μουσικά πανεπιστήμια του εξωτερικού.Το κάθε μέλος των MeQ έχει την δική του μοναδική πορεία στο χώρο της μουσικής.

Όταν το ροκ και ο ηλεκτρονικός ήχος συνάντησε την κλασική μουσική, δημιουργήθηκαν οι Me Q… ο ήχος σας είναι πολύ πρωτότυπος και ανατρεπτικός, διαφέρει πολύ απ’ όσα έχουμε δει και ακούσει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα! Ποιοι καλλιτέχνες έχουν επηρεάσει περισσότερο το έργο σας;
Θα μπορούσαμε να προσδιορίσουμε τον ήχο των MeQ  σαν ένα κράμα κλασικών δομικά ακουσμάτων με σημερινές ηχητικές αναφορές.Οι επιρροές μας είναι ποικίλες  και δύσκολο να αποτυπωθούν σε λίγες λέξεις και ονόματα.

Είστε μαζί πολλά χρόνια, από το 2002. Κάτι που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι είστε ένα από τα ελάχιστα σχήματα στην Ελλάδα που έχουν καταφέρει να αποσπάσουν άριστες κριτικές από παγκόσμια ειδησεογραφικά μέσα. Πριν μερικά το BBC και ο βρετανός ανταποκριτής του στην Ελλάδα, Malcom Brabant, έκανε αφιέρωμα στους Me Q για την sold out συναυλία σας στο
Bios. Πώς αισθανθήκατε τότε;
Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία όχι μόνο γιατί η δουλειά μας έγινε ευρύτερα γνωστή, αλλά λόγω και της συγκυρίας των γεγονότων της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου όπου και  αφιερώθηκε η συναυλία της παρουσίασης της  προηγούμενης δισκογραφικής δουλειάς  μας ‘’Voluntary Electrocution”  που κυκλοφόρησε το 2010.

Πρόσφατα άκουγα ένα νέο τραγούδι σας, υπό τον τίτλο «Dead Zebra», το οποίο απ’ ότι διάβαζα πρόκειται να περιλαμβάνεται στην πρώτη σας δισκογραφική δουλειά, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα. Πότε να περιμένουμε το νέο σας άλμπουμ και τι θα περιλαμβάνει;
Μέσα στο 2013 θα κυκλοφορήσει η νέα μας δουλειά με τον τίτλο “A Message” .Μία ιστορία, ένα πολιτικό και οικολογικό θρίλερ σε κείμενο του Μάριου Τσάγκαρη, που αποκτά σάρκα και οστά μέσα από 12  τραγούδια.Οι χαρακτήρες και οι καταστάσεις που διαδραματίζονται στην ιστορία, ζωντανεύουν μέσα απ το  κάθε μουσικό κομμάτι.

Θα κυκλοφορήσει διαδικτυακά ή θα μπορεί κανείς να το βρει και στα δισκοπωλεία; Αλήθεια, ποια ή γνώμη σας για το διαδίκτυο; Πιστεύετε ότι η ελληνική δισκογραφία έχει πια σβήσει;
Υπάρχουν  σοβαρές σκέψεις να κυκλοφορήσει διαδικτυακά λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης που περνάμε. Το διαδίκτυο σήμερα είναι ο τρόπος επικοινωνίας και έκφρασης του σύγχρονου ανθρώπου και μας βρίσκει φανατικά υποστηρικτές του! Το διαδίκτυο είναι το νέο εργαλείο στη μουσική σκηνή. Η ελληνική και παγκόσμια δισκογραφία είναι γεγονός ότι  βρίσκεται σε κρίση έχοντας να συναγωνισθεί το νέο μέσο.

Για ποιο λόγο δεν προχωρήσατε στην κίνηση αυτή όλα αυτά τα χρόνια; Τι ήταν αυτό που σας εμπόδισε από το να μοιραστείτε με το κοινό τη δουλειά σας μέσω κάποιου άλμπουμ;
Η δική μας πορεία είναι λίγο διαφορετική.Η προηγούμενη δισκογραφική μας δουλειά “Voluntary Electrocution” κινείται σε άλλο μουσικό ύφος.Η κάθε  μουσική μας φάση περιελάμβανε και διαφορετικές ανάγκες έκφρασης, τις οποίες δεν δισκογραφούμε πάντα.Προηγούμενες δουλειές μας κινούνται σε άλλο μουσικό ύφος.Ψάχνοντας νέους ήχους που  μας αρέσουν σήμερα,  φτάνουμε στους δρόμους της electronica-industrial-rock σκηνής.

Πιστεύετε ότι το ελληνικό κοινό είναι αρκετά ώριμο ώστε να υποδεχτεί τους Me Q;
Το ελπίζουμε!!

Ποιά είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον; Έχετε προγραμματίσει κάποιες εμφανίσεις και τι πρόκειται να ακούσει ο κόσμος στα live σας;
Συναυλίες, συναυλίες, συναυλίες! Στις  4/2/2013 παρουσιάζουμε το “A Message” στην αίθουσα Φίλιππος Νάκας μια multimedia παράσταση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.Στα live θα παρουσιάζουμε την νέα μας δουλειά αλλά και διασκευές αγαπημένων μας κομματιών.Προγραμματίζουμε τα επόμενα live από την άνοιξη του 2013.

Πάει ο παλιός ο χρόνος. Μια νέα χρονιά ξεκινά! Τι εύχεστε να φέρει το 2013 σε εσάς και τους αγαπημένους σας ανθρώπους;
Ευχόμαστε σε όλους έμπνευση, νέες προοπτικές κι ένα χαμόγελο αισιοδοξίας για τις δύσκολες μέρες που θα συναντήσουμε!

 

Ευχαριστούμε τους MeQ για τον χρόνο τους. Μπορείτε να μαθαίνετε τα νέα τους μέσω της σελίδας τους στο facebook.

Αφήστε το σχόλιό σας