Οι Γερμανοί πατέρες του Ευρωπαϊκού Power Metal επανέρχονται με το 14 studio album τους, με τον τίτλο «Straight out of Hell». Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρίσκεται ο ευδιάθετος Sascha Gerstner σε μια συζήτηση που ξεκίνησε από το παρόν, έκανε μια βουτιά στο παρελθόν και έκλεισε το μάτι στο μέλλον. Απολαύστε υπεύθυνα! Pumpkin fly free!

Τι αντιδράσεις βλέπετε να είχε το «7 Sinners»; Είχε εμπορική επιτυχία;
Δεν συνηθίζω να μιλάω για εμπορική επιτυχία. Ήταν ένα επιτυχημένο άλμπουμ πάντως, είχε μια μεγάλη περιοδεία, πολλοί άνθρωποι έδωσαν ένα καλό feedback  για τα τραγούδια και για όλα, οπότε πιστεύω ότι ήταν αρκετά επιτυχημένο.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το “Straight Out Of Hell” είναι η λογική συνέχεια του «7 Sinners»;
Απόλυτα. Νομίζω ότι έχει πολύ καλό υλικό μέχρι τώρα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, ανυπομονώ να δω τις αντιδράσεις του τύπου και όλων των οπαδών φυσικά.

Εφόσον δεν έχουμε δει τους στίχους ακόμα, θα μπορούσες να μας πεις τι είδους θέματα καλύπτουν;
Νομίζω ότι είναι όλα 100% χαρακτηριστικοί στίχοι Helloween. Όπως ξέρεις, έχουμε πολλά διαφορετικά θέματα από άλμπουμ σε άλμπουμ. Δεν έχει concept, δεν είναι concept άλμπουμ. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία μας αρέσει να μιλάμε.
Για παράδειγμα, υπάρχει ένα τραγούδι που λέγεται «Nabatea», που αναφέρεται σε μια μυστηριώδη φυλή που αφανίστηκε από τους Ρωμαίους. Αυτό είναι το μόνο τραγούδι που έχει concept και είναι και μεγάλο σε διάρκεια. Οι οπαδοί μας ξέρουν ότι μας αρέσει να κάνουμε  μεγάλα σε διάρκεια τραγούδια όπως τα «Κeeper of the seven keys», «Τhe Κing for a thousand years». Παρόλο που έχουμε αυτό το τραγούδι δεν υπάρχει γενικότερο concept, δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε ακόμα ένα concept άλμπουμ.

Στο καινούριο άλμπουμ υπάρχει ένα τραγούδι που λέγεται “Asshole”. Σε ποιον αναφέρεται;
(Γέλια) Στη πραγματικότητα είναι για τον καθένα. Ο καθένας μπορεί να είναι “Asshole” στη ζωή ή ο καθένας ξέρει κάποιον που είναι “Asshole”. Αν ακούσεις το τραγούδι, είναι ένα πολύ θετικό τραγούδι κατά τα άλλα. Είναι το είδος του χιούμορ που έχουμε. Είναι αστείο να προσθέτεις ένα θετικό συναίσθημα σε τέτοιου είδους στίχους, κι έτσι πρέπει να είναι.  Απλά φαντάσου να ξυπνάς το πρωί και να πηγαίνεις στη δουλειά. Μισείς το αφεντικό σου γιατί είναι “Asshole” αλλά δε μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό γιατί πρέπει να δουλέψεις εκεί. Όταν ακούς το τραγούδι σου φτιάχνει τη διάθεση γιατί λέει όσα θα ήθελες κι εσύ να πεις.

Μπορείς να μας περιγράψεις το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ; Ελπίζω να είναι σε παρόμοιο στιλ με το “Better than Raw” και όχι με τα πρόσφατα εξώφυλλα που είναι ψηφιακά.
Είναι πολύ cool στη πραγματικότητα. Είσαι πολύ τυχερός γιατί δεν ήξερα μέχρι χτες ποιο από όλα θα ήταν. Είχαμε κάποιες ιδέες και μόλις φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα σήμερα και πρέπει να πω ότι τα σπάει. Είναι ένα καινούριο στιλ που δεν είχαμε ποτέ, είναι υπέροχο, έχει όλο το χιούμορ των Helloween. Δεν είναι ζωγραφισμένο όπως το “Better than Raw” αλλά θα είναι φοβερό.

Τι πρέπει να περιμένουν οι Έλληνες οπαδοί  από τη περιοδεία με τους Gamma Ray;
Είχαμε ένα υπέροχο σόου στη προηγούμενη περιοδεία με τους G.Ray στην Αθήνα. Είναι ωραίο πακέτο. Πιστεύω ότι οι G.Ray θα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, δεν ξέρω ακριβώς τι ετοιμάζουν , αλλά θα έχουμε ένα υπέροχο σόου στη σκηνή φυσικά, είναι κάτι που δουλεύουμε. Φυσικά θα υπάρχει συνεργασία με το Kai Hansen, την οποία απόλαυσε πολύ το κοινό όταν τη κάναμε το 2008.

Κατά περιόδους υπάρχουν φήμες για ένα επερχόμενο reunion με το αυθεντικό line-up. Πως αντιμετωπίζεις αυτές τις φήμες;
Όσο ξέρω, δεν έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο. Ο Michael Kiske δηλώνει σε συνεντεύξεις του ότι έχει το καλύτερο κομμάτι των Helloween στο συγκρότημα του. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος για reunion.

Πως είναι η σχέση μεταξύ των Helloween με τα πρώην μέλη όπως ο Kai Hansen και Michael Kiske σήμερα;
Δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Οι Helloween είναι επιτυχημένοι από μόνοι τους. Δεν υπάρχει πικρία, κανένα πρόβλημα, ειδικά με τον Kai. Προσωπικά δε πιστεύω ότι είναι έξυπνη ιδέα να μιλάς άσχημα για άλλους ανθρώπους σε συνεντεύξεις, δεν είναι καθόλου έξυπνο.
Εμείς είμαστε εκεί έξω και συνεχίζουμε να είμαστε και αν έχουν πρόβλημα δε μας ενδιαφέρει. Δεν έχουμε κακές σχέσεις μαζί τους. Δεν έχω συναντήσει ποτέ τον Michael Kiske, οπότε δε μπορώ να πω τι άνθρωπος είναι και με τον Kai Hansen δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.


Μετά από τόσα χρόνια που υπάρχει η μπάντα, θα έλεγες ότι οι Helloween είναι δουλειά ή ευχαρίστηση;
Είναι ακόμα ευχαρίστηση. Είναι αυτό που μας αρέσει να κάνουμε, το να παίζεις, να δημιουργείς μουσική είναι ευχαρίστηση δεν είναι δουλεία. Αν έπρεπε να πω ότι είναι δουλειά θα έλεγα ότι είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο.

Είσαι ευχαριστημένος με το τωρινό στάτους της μπάντας;
Αφού έχω δει τόσα συγκροτήματα να έχουν πρόβλημα, εμπορικά… η μουσική είναι μια σκληρή βιομηχανία σήμερα, πιο σκληρή από ότι ήταν 10 χρόνια πριν. Είναι υπέροχο να μπορούμε να είμαστε ακόμα μαζί, να περνάμε καλά και να φτιάχνουμε μουσική, και να πηγαίνουμε στο στούντιο, να είμαστε ακόμα ζωντανοί και να έχουμε όλους αυτούς τους οπαδούς να περιμένουν για καινούρια άλμπουμ, για τη καινούρια περιοδεία, είναι το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου άλμπουμ των Helloween;
Θα έλεγα ότι εξαρτάται από τη διάθεση. Μου αρέσουν όσα έχουν κάνει οι Helloween μέσα στα χρόνια, ακόμα και πριν να μπω στο συγκρότημα. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μουσικά είδη στα άλμπουμ τους οπότε είναι δύσκολο να πω ποιο είναι το καλύτερο. Εξαρτάται από τη διάθεση.

Είσαι 10 χρόνια στο συγκρότημα. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, θα έλεγες ότι τα όνειρα σου έχουν πραγματοποιηθεί;
Θα έλεγα ότι το μεγαλύτερο όνειρο που είχα όταν ήμουν 15 χρονών έχει πραγματοποιηθεί για πολύ καιρό. Δηλαδή το να παίζεις κιθάρα, να γράφεις τραγούδια, να περιοδεύεις με ένα συγκρότημα σε όλο το κόσμο και να παίζεις μπροστά σε μεγάλο κοινό, είναι υπέροχο. Είναι το όνειρο που έχει κανείς όταν είναι παιδί. Είναι απίστευτο και όλα αυτά τα όνειρα έχουν πραγματοποιηθεί απόλυτα. Φυσικά όταν είσαι σε αυτή τη θέση υπάρχουν πάντα περισσότερα να εξερευνήσεις και να κάνεις.

Τι πρέπει να περιμένουμε από τους Helloween στο μέλλον;
Πιστεύω ότι πρέπει να είστε χαρούμενοι που συνεχίζουμε να είμαστε μαζί, που μένουμε ζωντανοί σε αύτη τη γελοία και διασκεδαστική βιομηχανία, που έχει γίνει απαίσια σε κάποια σημεία και πολύ καλή σε κάποια άλλα σημεία. Πιστεύω ότι δεν είναι τόσο σημαντικό το τι περιμένετε εσείς από εμάς αλλά πιο σημαντικό είναι τι περιμένουμε εμείς από τους εαυτούς μας.
Δε ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί τα επόμενα χρόνια. Το καλύτερο είναι να παραμείνουμε ζωντανοί, να φτιάχνουμε καλή μουσική με καλούς στίχους και να επηρεάζουμε ανθρώπους με καλό τρόπο.

 

Ευχαριστούμε τον Sascha Gerstner για τον χρόνο του και την Sony Music.

Συνέντευξη: Χάρης «Blackie»

Αφήστε το σχόλιό σας