Ένας νέος και ταλαντούχος μουσικός μιλάει στο Hit Channel!

Ο 26χρονος Γιώργος Πασχάλης είναι ένας μουσικός που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει δουλέψει σε συναυλίες και περιοδείες μαζί με μεγάλους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μιχάλης Τζουγανάκης, ο Διονύσης Τσακνής, η Ευρυδίκη και άλλοι πολλοί ακόμα! Η αλήθεια είναι πως για διάφορους λόγους, οι μουσικοί που αποτελούν την μπάντα ενός διάσημου καλλιτέχνη συνήθως βρίσκονται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι, θέλοντας να μιλήσουμε για τα «ενδότερα» του χώρου απευθυνθήκαμε στον Γιώργο, ο οποίος με μεγάλη χαρά και ειλικρίνεια απάντησε στις ερωτήσεις μας:

 

– Γιώργο! Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε; Με τι ασχολείσαι αυτό τον καιρό;

Αυτήν την εποχή είμαι σε μια περίεργη φάση για εμένα και το πως έχω συνηθίσει τόσα χρόνια. Έχω απομακρυνθεί λίγο από τα «πρώτα ονόματα», αν μπορώ να το πω έτσι, και κάνω δικά μου πράγματα. Έχω  την δική μου μπάντα που παίζουμε Rock και κάνουμε αρκετά live παντού! Παράλληλα κάνω και κάποια ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά.

– Τι ιδιαιτερότητες έχει το να είσαι καθηγητής μουσικής; Χρειάστηκες χρόνο να προσαρμοστείς;

Το να είσαι καθηγητής είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από το να παίζεις επαγγελματικά μουσική! Δεν παίζει κανένα ρόλο το πόσο καλός είσαι, αλλά μετράει η μεταδοτικότητα και η υπομονή! Όσο περνάει ο καιρός πιστεύω γίνομαι και καλύτερος.

 

– Ο χώρος της μουσικής έχει χτυπηθεί σημαντικά από την κρίση. Πως βλέπεις τα πράγματα;

Δυστυχώς η κρίση δεν έχει χτυπήσει μόνο την μουσική. Έχει χτυπήσει παντού και τα πράγματα όλο δυσκολεύουν.  Όσον αφορά την μουσική το κακό είναι πως έχουν μειωθεί οι μέρες δουλειάς και έχουν πέσει τραγικά τα μεροκάματα! Στο όνομα της κρίσης βλέπεις, γίνονται απίστευτα «ψαλίδια». Έχει βέβαια και τα καλά του το πράγμα… έχουν φτιαχτεί πολλά νέα γκρουπ και γενικά γεννιούνται νέα πράγματα!

 

– Πέρασες 1,5 χρόνο με τον Μιχάλη Τζουγανάκη. Πως ήταν αυτή η εμπειρία;

Ναι πέρασε 1.5 χρόνος. Απίστευτο! Όταν πρωτοπήγα πίστευα πως δεν θα μπορούσα να αντέξω πάνω από 1 μήνα! Δεν είχα ακούσει ποτέ κρητική μουσική στην ζωή μου. Αυτό που με εκστασίαζε βέβαια, ήταν πως ο Μιχάλης και ο τρόπος που παίζει λαούτο είναι κάτι πραγματικά το μοναδικό και κατά την άποψη μου έχει πάει ένα βήμα πιο μπροστά όλη την κρητική μουσική. Κάναμε πολύ όμορφα live σε Ελλάδα και Ευρώπη, με πολύ όμορφα παιξίματα!

 

– Έχεις την τύχη να είσαι 26 χρονών και να έχεις συνεργαστεί με αρκετά από τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Διονύσης Τσακνής, η Ευρυδίκη κ.α. Σε τι σε βοήθησε όλο αυτό για τη συνέχεια;

Βοήθησε στο να γίνω πιο καλός επαγγελματίας, να κάνω κάποιες καλές γνωριμίες και να μπορώ να δω κάποια πράγματα από μέσα.

 

– Υπήρξε ποτέ η απορία ή η αμφισβήτηση του τύπου: Μα πως κάνετε περιοδεία με αυτόν; Είναι μόνο 19 χρονών, για παράδειγμα. Αν ναι, πως το αντιμετώπισες;

Όχι, ευτυχώς μέχρι τώρα… δεν είχαμε τέτοια κρούσματα! (γέλια) Λόγω παιξίματος ήμουν αρεστός!

 

Γιώργος Πασχάλης 2- Hit Channel

– Πιστεύεις ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ευκαιρίες για τους νέους μουσικούς;

Ευκαιρίες; (γέλια) Όχι δεν θα το έλεγα! Δεν υπάρχουν ευκαιρίες. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι νέοι μουσικοί είναι να φύγουν στο εξωτερικό ή να μην έχουν την μουσική για κύριο επάγγελμα.

 

– Σχετικά με την επικαιρότητα υπάρχει για πολλούς το δίλημμα για το αν οι καλλιτέχνες πρέπει να εκφράζουν δημόσια τις πολιτικές τους απόψεις. Τι πιστεύεις;

Νομίζω πως πρέπει να εκφράζονται  για να βλέπουμε και εμείς τι ανθρώπους θεοποιούμε! (γέλια) Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ότι θέλει και παίρνει και το ανάλογο ρίσκο για αυτό.

 

– Ποιά είναι τα σχέδια σου για τη συνέχεια;

Καλή ερώτηση. Ετοιμάζω κάποια σχήματα καινούρια, είμαι ανήσυχο πνεύμα βλέπεις, για κάποιες εμφανίσεις. Θα συνεχίσω να ελπίζω πως κάποια στιγμή ο κόσμος θα ξυπνήσει και με λίγο θετική σκέψη πως κάποια στιγμή θα πάνε καλύτερα τα πράγματα! Ας έχουμε την υγεία μας, και όλα θα φτιάξουν.

 

Η υγεία πάνω από όλα! Γιώργο ευχαριστούμε για τον χρόνο σου! Καλή επιτυχία!

Αφήστε το σχόλιό σας