Οι Ghostdance είναι ένα Hard Rock συγκρότημα που μετράει δύο χρόνια ζωής και ήδη έχει παρουσιάσει την πρώτη του δουλειά, έξι τραγούδια με φρέσκια και «ζωντανή» μουσική. Μάλιστα πριν λίγο καιρό εμφανίστηκαν στο πλάι των Nightstalker μια εμπειρία που σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη!

Εμείς επικοινωνήσαμε μαζί τους και σας τους παρουσιάζουμε ώστε να μάθετε ποιοί είναι και γιατί θα πρέπει οπωσδήποτε να τους ακούσετε!


Καλησπέρα παιδιά. Καταρχήν θα θέλαμε να μάθουμε ποιοι αποτελούν τους Ghostdance.
Καλησπέρα και σ’εσάς! Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δίνετε να μιλήσουμε για την δουλειά μας στους αναγνώστες σας!
Τους Ghostdance τους αποτελούν πέντε άνθρωποι που αγαπάνε το rock n’roll. Πέντε άτομα με όνειρα και όρεξη, που μέσα από αυτό το συγκρότημα εκφράζονται, δημιουργούν και περνάνε καλά, διασκεδάζουν. Ζουν γι’αυτό και δουλεύουν σκληρά γι’αυτό και την καλή πορεία του. Πέντε άνθρωποι που βρέθηκαν μαζί και έγιναν ένα, μια παρέα, μια οικογένεια.

Το όνομα του συγκροτήματος πως αποφασίστηκε;
Δεν αποφασίστηκε ακριβώς, έμπνευση της στιγμής ήταν. Είναι μια μεταφορά για αυτό που αισθανόμαστε, γι’αυτό που βιώνουμε μέσα από την rock στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Είναι η δική μας προσπάθεια να φωνάξουμε δυνατά να σωθούμε και να τρέξουμε να ξεφύγουμε από την μιζέρια που βλέπουμε τριγύρω μας. Είναι η δική μας προσευχή για μια καλή πορεία, μακριά από παγίδες και τρικλοποδιές. Όπως όταν οι Ινδιάνοι χόρευαν κυκλικά και επικαλούνταν τα πνεύματα των προγόνων τους, έτσι κι εμείς στο δικό μας «χορό των πνευμάτων» αποζητάμε την προσοχή και την βοήθεια όλων των «Ρόκ ηρώων». Να είναι πάντα στο πλάι μας και να καθοδηγούν, να μας βοηθήσουν να σταθούμε επάξια. Είναι η δική μας προσπάθεια να απαλλαχτούμε από οτιδήποτε μας κρατάει πίσω και να προχωρήσουμε μόνο μπροστά! Σημαίνει πολλά για εμάς αυτό το όνομα, μας εκφράζει απόλυτα!

Ξεκινήσατε το συγκρότημα το 2011 σε μια ομολογουμένως δύσκολη εποχή. Πως το αποφασίσατε;
Ξέρεις, αν σκέφτεσαι πολύ, τις περισσότερες φορές δεν κάνεις τίποτα! Αν ακούς μόνο το μυαλό και όχι την καρδιά δύσκολα αποφασίζεις κάτι, πέρα των τετριμμένων. Άλλωστε, το δύσκολο πάντα είναι το πρώτο βήμα. Αν κάνεις το πρώτο βήμα, ίσως να οδηγηθείς σε ένα μαγευτικό ταξίδι, ίσως να πέσεις και σε έναν γκρεμό… αλλά αν δεν το τολμήσεις, ποτέ δεν θα μάθεις! Έτσι κι εμείς, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και όντας στριμωγμένοι αφόρητα και οι ίδιοι, λειτουργήσαμε με το συναίσθημα, ξεκινήσαμε χωρίς να ξέρουμε που θα οδηγήσει. Την πρώτη μας δουλειά την βγάλαμε με ελάχιστα χρήματα και αρχίσαμε τις live εμφανίσεις! Ευτυχώς το αλάθητο ένστικτο των φίλων της σκληρής μουσικής λειτούργησε και μας παρακολούθησαν από την αρχή, μας είδαν, μας άκουσαν και μας κατάλαβαν, μας βοήθησαν να σταθούμε στα πόδια μας και να συνεχίσουμε. Η κρίση είναι κρίση, αλλά άνθρωποι πάντα θα υπάρχουν. Άνθρωποι που έχουν την ανάγκη να ακούσουν και να ακουστούν. Άλλωστε η τέχνη, η μουσική, δεν σταματάει και δεν πρέπει να σταματάει ποτέ. Πόσο μάλλον τέτοιες εποχές, που πρέπει να υπάρξει δημιουργία και διαφορετικότητα.

Διαβάσαμε στο βιογραφικό σας ότι τα μέλη του συγκροτήματος έρχονται από δυνατά γκρουπ. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για αυτό;
Ο καθένας μας έχει την προσωπική του ιστορία και πορεία, στον χώρο της σκληρής μουσικής. Από πού να αρχίσουμε και μέχρι που να το πάμε! Από τον Γιάννη που ξεκίνησε πιτσιρικάς τέλη του ογδόντα με punk διασκευές και συνέχισε με τους «Ερήμην» την δεκαετία του ενενήντα, τον Μάκη που δημιούργησε τους «Πρόπλασμα» και έπειτα τους «Γκρο Πλαν», τον Γιώργο τον Στάθη και τον Λεωνίδα, που ταρακούνησαν την Ελληνική Αγγλόφωνη ροκ σκηνή με τους «Badog». Και αυτοί βέβαια, είναι μόνο κάποιοι από τους «σταθμούς» μας, από τις δημιουργικές μας προσπάθειες. Βλέπεις, όταν είσαι ανήσυχο πνεύμα δεν σταματάς ποτέ την προσπάθεια. Βέβαια, όλα τελικά γίνονται για κάποιον λόγο και έχουν κάποια κατάληξη. Όπως οι δικές μας εμπειρίες, που αποτελούν τώρα και ένα από τα μεγάλα μας όπλα!

Ετοιμάζετε κάποια δουλειά για το κοινό σας ή έχετε κάτι έτοιμο;
Μετά από την πρώτη μας δουλειά που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2012 με τον τίτλο “Little man”, είμαστε και πάλι στο στούντιο για την δεύτερη ολοκληρωμένη μας δουλειά που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι που μας έρχεται. Από έμπνευση πάμε καλά, δύο δίσκοι σε έναν χρόνο δεν είναι και άσχημα. Και το καλό είναι ότι δεν το κάνουμε ούτε βιαστικά, ούτε πρόχειρα. Όλα γίνονται όπως πρέπει να γίνουν και βέβαια το βασικό είναι πως ότι γράφουμε κλείνει μέσα και ένα κομμάτι της ψυχής μας! Οπότε λίγη υπομονή, έρχεται το “Dead around”! Πιστεύουμε ότι θα είναι κάτι πραγματικά καλό!

Τι πιστεύετε ότι σας χαρακτηρίζει σαν γκρουπ;
Αυτό που σίγουρα μας χαρακτηρίζει είναι οι live εμφανίσεις μας. Εκεί τα δίνουμε όλα και όπως φαίνεται και από τις αντιδράσεις του κόσμου, εκεί ακριβώς κάνουμε την διαφορά… πάνω στο stage! Βλέπεις το σανίδι, είναι αυτό που μπορεί να ανεβάσει ένα συγκρότημα, ή να το τσακίσει. Εμείς εκεί πάνω είμαστε σαν το σπίτι μας, χαιρόμαστε, τα δίνουμε όλα και όποιος είναι από κάτω το καταλαβαίνει! Δεν προσπαθούμε να «κλέψουμε την παράσταση» με κάτι άλλο πέρα από την μουσική μας, το συναίσθημα και την ορμή μας! Το αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε, το αισθανόμαστε, είναι αληθινό και το κοινό το καταλαβαίνει! Άλλωστε όταν δίνεις αγάπη, την παίρνεις πίσω, όταν λες αλήθεια, ακούς αλήθειες… αυτό κάνουμε κι εμείς! Είμαστε αυθεντικοί… αυθεντικά «τρελοκομεία»! (γέλια)

Νωρίτερα αναφέραμε ότι έρχεστε από διαφορετικά γκρουπ. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ανάγκασαν να φύγετε και να καταλήξετε να δημιουργήσετε τους GhostDance;
Οι μπάντες είναι σαν τις σχέσεις, πρέπει να δοκιμάσεις και να δοκιμαστείς πριν κατασταλάξεις. Ο χρόνος περνάει και όλοι αλλάζουμε, βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα, εξελισσόμαστε, οπότε λογικό είναι να θέλουμε και άλλα πράγματα, να προσπαθούμε για το καλύτερο, να μην επαναπαυόμαστε! Το να είσαι σε μια μπάντα χωρίς να σε εκφράζει πια είναι σαν να είσαι εγκλωβισμένος σε έναν αποτυχημένο γάμο, δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος! Όλοι έχουμε από τα σχήματα που περάσαμε τις καλύτερες αναμνήσεις…. και τις χειρότερες ίσως κάποιες φορές! (γέλια) Βέβαια «ψηθήκαμε», μάθαμε, διασκεδάσαμε, τα σπάσαμε… αλλά όλα τελικά κάπου οδηγούσαν! Σαν να ήμασταν άμμος σε κλεψύδρα… μας ρούφηξε όλους μια μαγική δίνη, βρεθήκαμε μαζί και όλα πάνε πολύ καλύτερα απ’ότι ελπίζαμε! Είμαστε όλοι σίγουροι πώς δεν θα υπάρξουν άλλες «μετακινήσεις», για πολλά χρόνια τουλάχιστον!

Τι γνώμη έχετε για τα διαδικτυακά μέσα; Πιστεύετε ότι βοηθούν στην αναγνωρισιμότητα των καλλιτεχνών και στην προώθηση της δουλειάς τους;
Αυτό δεν χρειάζεται καν να το συζητήσουμε! Χάρις στο διαδίκτυο μας έχουν γνωρίσει άνθρωποι, μας έχουν ακούσει και μας έχουν αγαπήσει, που αν δεν υπήρχε, δεν θα μας είχαν καν ακουστά… χρωστάμε πολλά στο διαδίκτυο και στους ανθρώπους που αγωνίζονται, δουλεύουν με αυτό, είτε με ηλεκτρονικά περιοδικά είτε με blogs και ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς! Είναι ήρωες και τους/σας οφείλουμε πάρα πάρα πολλά!

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας;
Οι μουσικές επιρροές του καθενός είναι διαφορετικές. Βέβαια κοινός μας παρονομαστής είναι η κλασσική ροκ και οι μεγάλοι της «Άγιοι», καθώς και συγκροτήματα που άλλαξαν τον ρου της ροκ ιστορίας. Αν ρωτήσεις τον καθένα μας ξεχωριστά βέβαια θα σου πει και κάτι διαφορετικό, πράγμα βέβαια πολύ καλό! Αυτό φαίνεται άλλωστε και στην μουσική μας! Ακούγοντας την αναλόγως το «αυτί», τον τόπο και τον χρόνο, σου θυμίζει διαφορετικά πράγματα. Ένα πάντρεμα ακουσμάτων, μια μίξη από «σκληρούς» έρωτες, μπήκαν όλοι μαζί στην «μαρμίτα» μας, ανακατεύτηκαν και έβγαλαν αυτό το αποτέλεσμα!

Που μπορούμε να βρούμε τους Ghostdance;
Μπορείτε να μας βρείτε παντού! Σε ένα σκοτεινό μπαρ να πίνουμε μπύρες, σε μια παραλία να λιαζόμαστε, σε ένα stage να τα σπάμε, στην εθνική οδό κάτω από έναν ίσκιο, στο υπόγειο στούντιό μας να κάνουμε με τις ώρες πρόβα, ή στις επτά το πρωί να δουλεύουμε. Παντού μπορείτε να μας βρείτε, αλλά για μεγαλύτερη ευκολία, μπείτε στο facebook…εκεί θα μας βρείτε σίγουρα και θα χαρούμε πολύ να τα πούμε, είτε μέσω της σελίδας μας, είτε να σας απαντήσει ο καθένας ξεχωριστά μέσα από το προσωπικό του προφίλ! Θέλουμε, αποζητούμε την παρέα σας και μέχρι να βρεθούμε από κοντά, που κάποια στιγμή θα γίνει γρήγορα, ας τα λέμε μέχρι τότε από εκεί!

Ευχαριστούμε τους Ghostdance για τον χρόνο τους. Μείνετε ενημερωμένοι από την σελίδα τους στο facebook!

Αφήστε το σχόλιό σας