etostone
Etostone

Ο Etostone μετά και τις δύο πρόσφατες επιτυχίες του, «For Eternity» και «Μαζί», αλλά και τα εκπληκτικά βίντεο κλιπ που τα συνοδεύουν έπρεπε να… μας δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά!

Mάλιστα, το τελευταίο του βίντεο κλιπ γυρίστηκε στην Τσεχία από συνεργείο του Hollywood και πρόκειται για υπερπαραγωγή, σπάνια ή και πρωτοφανής για ελληνικά δεδομένα.

Ο Έλληνας παραγωγός μίλησε στο Hit Channel για την μουσική του πορεία, τις γνώσεις και την διαδρομή που τον οδηγεί στην κατανόηση πως νιώθει γεμάτος με την μουσική και μας μιλάει επίσης για το πως είναι να παράγεις μουσική σε ένα Amstrad! Μην ξεχάσετε να είστε προσεκτικοί γιατί είναι δάσκαλος του Kung-Fu! Διαβάστε αναλυτικά τα όσα ενδιαφέροντα μας δήλωσε:

Συγχαρητήρια για το νέο σου single! Τι μας παρουσιάζεις στο «Μαζί»;

Σας ευχαριστώ πολύ. Πιστεύω αυτό πρέπει να το κρίνει ο ακροατής και ο θεατής από την δική του πλευρά.

Αυτό το τραγούδι συνοδεύεται από ένα εξίσου εντυπωσιακό βίντεο κλιπ. Πραγματικά πως στήθηκε όλη αυτή η παραγωγή;

Δυστυχώς σήμερα οι περισσότεροι παραγωγοί δεν δίνουν βάση στην δημιουργία των μουσικών βίντεο. Η δυναμική που δημιουργείται όταν συνδυάζεται εικόνα και ήχος είναι μοναδική. Πιο ισχυρή από τι είναι ξεχωριστά, μεμονωμένα. Η παραγωγή είναι της Pantheon Pictures σε σκηνοθεσία του Juan David Salazar, ένας πραγματικά πολύ ταλαντούχος σκηνοθέτης.

Γιατί επιλέξατε την Τσεχία για τα γυρίσματα;

Η Τσεχία και ιδιαίτερα η Πράγα είναι μια μοναδική τοποθεσία για να προβάλεις πολύ όμορφα σκηνικά. Ιδιαίτερα μεσαιωνικά. Υπάρχει πολύ μεγάλη δημιουργική βάση στην Πράγα, ιδιαίτερα στην εικόνα. Πολλές ταινίες του Hollywood γυρνάνε τις ταινίες τους εκεί για πολλούς λόγους και ιδιαίτερα για την υψηλή ποιότητα σε χαμηλότερες τιμές από αυτές της Αμερικής ή σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Εξίσου ενδιαφέρον και ξεχωριστό είναι το βίντεο κλιπ του «Eternity». Μιας και η μουσική και οι στίχοι των τραγουδιών σου είναι δικής σου δημιουργίας, έχεις άποψη και στην οπτικοποίηση τους;

Ένιωθα πάντα την ανάγκη να δημιουργήσω ένα μοναδικό συνδυασμό εικόνας και μουσικής. Η ανάγκη αυτή με οδήγησε να δημιουργήσω όλη την ιστορία του «For Eternity» για να εξελιχθώ περισσότερο προς τον δρόμο της καλλιτεχνίας και να ολοκληρωθώ σε μεγαλύτερη εμβέλεια ως καλλιτέχνης. Ευχαριστώ επίσης τον ταλαντούχο σκηνοθέτη Κώστα Καρύδα ο οποίος ήταν από τους πολλούς λίγους που ήθελε να αναλάβει το ρίσκο να οπτικοποιήσει την ιστορία μου και το κατάφερε πολύ καλά.

Etostone – «Μαζί»

Αν κρίνουμε και από το κλιπ του «Girlz», προσπαθείς ώστε αυτά να είναι ιδιαίτερα;
Το μουσικό βίντεο»Girlz» δημιουργήθηκε το 2005 με πολύ χαμηλό budget. Την σκηνοθεσία και το Script το επιμελήθηκε η ταλαντούχα ομάδα Ladies First. Προσωπικά δεν είχα καθόλου σχέση με το σενάριο εδώ, ήταν εντελώς ιδέα των Ladies First η οποία μου άρεσε πολύ.

Πως επιλέγεις κάθε φορά τον τραγουδιστή που θα ερμηνεύσει ένα νέο τραγούδι σου;

Από την ικανότητα να μπορεί να ερμηνεύει τα τραγούδια όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που πιστεύω.

Ας πάμε λίγο στο παρελθόν! Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την μουσική;

Τα πρώτα μου βήματα ξεκίνησαν το 1989 όταν ήμουν περίπου 9 χρονών, σε ένα κόσμο που ένα καλό synthesizer κόστιζε μερικά εκατομμύρια δραχμές.  Ξεκίνησα να προγραμματίζω σε κώδικα GW – Basic για να παράγει ο πρώτος μου υπολογιστής Amstrad 1512 ήχους πολύ απλούς μέσα από ένα μικρό ηχειάκι. Αργότερα ξεκίνησα μαθήματα αρμονίου και μετά πιάνο, χωρίς καν να έχω αρμόνιο ή πιάνο, πήγαινα στο ωδείο για να διαβάσω και ευχαριστώ πολύ τον δάσκαλο μου Αθανάσιο Διδήλη για αυτό και όλα όσα με δίδαξε στην μουσική επάνω. Το πρώτο κομμάτι που έμαθα ήταν ο ύμνος της χαράς του Beethoven , και το έμαθα επάνω στο πληκτρολόγιο του PC μου γιατί δεν είχα κανένα πληκτροφόρο όργανο για να μάθω. Η αγάπη μου για την μουσική ήταν τόσο μεγάλη, πραγματικά άγγιζα τον Θεό κάθε φορά όταν μάθαινα μουσική ή όταν γράφω ένα μουσικό κομμάτι.

Πως σε «κέρδισε» η παραγωγή μουσικής;

Μέσα από όλα αυτά που έχω μάθει η μουσική με κέρδισε. Είμαι εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών, μαθαίνοντας Kung Fu – Wu Shu- Kwan , 22 χρόνια.
Σχεδιαστής ιστοσελίδων, κάνω γραφιστική μέσω Photoshop από το 1994, τελείωσα επίσης Τεχνικός Η/Υ σε ΙΕΚ,  με την μουσική όμως έφτασα νιώθω πολύ ξεχωριστά. Επίσης έχω μάθει όλα τα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο και κατέχω όλο τον εξοπλισμό για να δημιουργήσω μουσικά βίντεο ή ταινίες. Σπούδασα 14 χρόνια μουσική και κατέχω όλα τα ανώτερα πτυχία Ανώτερης Κλασσικής Θεωρίας και σύνθεσης, συγκεκριμένα έχω πάρει και το πτυχίο της Φυγής. Η μουσική επιστήμη με είχε επηρεάσει και με κέρδισε περισσότερο από όλα τα άλλα. Άλλα όλα μαζί με βοηθάνε στο να ολοκληρώνομαι σαν άνθρωπος.

Πως ήταν να πειραματίζεσαι ήχους με ένα Amstrad;

Είμαι πολύ τυχερός που ξεκίνησα από το 0, σε μια εποχή που ο ήχος έβγαινε μόνο μέσα από τα ακριβά πληκτροφόρα (που φυσικά δεν είχα). Τώρα μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά και με έναν υπολογιστή .Όμως είναι τελείως διαφορετικά όταν ξεκινάς σε μια εποχή που ο ήχος στους υπολογιστές έφτανε το μέγιστο 8 bit 16 khz και εγγραφή για 5 δεύτερα το πολύ. Ο Amstrad δεν τα είχε ούτε αυτά. Το 1989 είχαμε το γνωστό PC speaker στους υπολογιστές, μπορούσε να παράγει μόνο συχνότητες και όχι δειγματοληψία, η οποία ήρθε αργότερα το 1992 στους PC υπολογιστές. Η αίσθηση μοναδική, γιατί δημιουργούσες με πολύ λίγα και ένιωθες υπέροχα.

Πως σου φαίνεται αυτή η διαδικασία σε σχέση με τα σύγχρονα μέσα;

Εννοείται η τεχνολογία έχει αλλάξει τα πάντα και έχει βοηθήσει πολύ να μπορούμε να υλοποιούμε τις ιδέες μας ακόμα πιο εύκολα , πιο ακριβές και πιο ευχάριστα.

Η τεχνολογία έχει βοηθήσει στην εξέλιξη της μουσικής; Πολλοί πιστεύουν το αντίθετο.

Φυσικά και έχει βοηθήσει, είναι ακριβώς σαν με ρωτάτε αν έχει βοηθήσει ο ηλεκτρισμός στην ζωή μας. Πολλοί θα ήθελαν να ζούνε στο σκοτάδι, είναι η φύση του κάθε ανθρώπου που μπορεί να πιστεύει όπως θέλει. Το αποτέλεσμα όμως είναι αυτό που μετράει και προσωπικά πιστεύω έχουμε εξέλιξη και αυτό είναι ότι καλύτερο για εμάς.

Πέραν του «Μαζί», ποιό τραγούδι ή καλλιτέχνης σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό;

Το PSY Gagnam style και το “Το πουλάκι τσίου”. Η φύση του ανθρώπου δεν είναι πολύπλοκη. Είναι πολύ απλή. Αυτά τα τραγούδια είναι ένα παράδειγμά της απόλυτης μόρφωσης και τα πιστεύω του κάθε ανθρώπου στον πλανήτη μας. Ο άνθρωπος από την φύση του επιζητάει την ευκολία και την λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

Ετοιμάζεις κάτι καινούριο αυτό τον καιρό; Έχεις προγραμματίσει κάποιες ζωντανές εμφανίσεις;

Έχω αρκετές παραγωγές σε αναμονή, μαζί με την Sony Music τους οποίους ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη θα βάλουμε στην σειρά τις επόμενες κυκλοφορίες μου.

Ευχαριστούμε τον Παύλο για τον χρόνο του, μείνετε ενημερωμένοι για τη μουσική του μέσω της επίσημης σελίδας του στο facebook.

Αφήστε το σχόλιό σας