Συνέντευξη: David Puentez

Λίγες ημέρες πριν την παγκόσμια κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού «Horizon» ο Γερμανός παραγωγός David Puentez μιλάει στο Hit Channel για την μουσική του, τα επερχόμενα σχέδια του αλλά και για… την Ελλάδα! Γνωστός στη διεθνή σκηνή με το παρατσούκλι Master behind the Decks και King of Booty, ενώ έχει κυκλοφορήσει δουλειές του μέσω δισκογραφικών εταιριών όπως οι Ministry of Sound και Spinnin’ Records.

Διαβάστε όσα μας δήλωσε:

 

Λοιπόν David από ποτέ ξεκίνησε το πάθος  σου για την μουσική;
Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την μουσική όταν ήμουν 15 χρονών. Tο πάθος μου για την House μουσική υπήρχε πάντα.

Τι σε ώθησε να γίνεις ένας DJ/Producer;
Αυτό που με έκανε να γίνω Dj/Producer ήταν οι πρώτες μου διακοπές στην Ιμπιζα πριν 12 χρόνια. Ήταν η πρώτη φορά που βρισκόμουν σε ένα κεντρικό club του νησιού και εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε το πάθος μου και το όνειρο μου πραγματοποιήθηκε

Παλαιοτέρα είχες ως είδωλο κάποιον DJ/Producer;
Όταν άρχισα να ασχολούμαι με το djing το είδωλο μου ήταν ο Tom Novy. Τώρα λατρεύω  τους Swedish House Mafia ,Tiesto και Mark Κnight  πραγματικά τους αγαπώ.

Εκτός από τη μουσική, ποιά είναι τα ενδιαφέροντα σου;
Στον ελάχιστο ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με διάφορα αθλήματα και γυμνάζομαι, κάνω βόλτες στο δάσος ώστε για να εμπνέομαι νέα πράγματα και να βρίσκω ένα μέρος να χαλαρώνω.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει το νέο σου κομμάτι “Aerious”. Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για το κομμάτι;
Το Aerious είναι ένα από τα τελευταία μου κομμάτια και θα κυκλοφορήσει σύντομα μέσω της νέας γερμανικής δισκογραφικής εταιρίας των DBN, RUN DBN. Πραγματικά περιμένω την ημέρα που θα κυκλοφορήσει και τη συνεργασία με τα παιδιά. Είναι Club Track με μελωδικό Breakdown το οποίο οδηγεί στη τεράστιο Build Up και τελειώνει με το drop το οποίο σε εκπλήσσει την πρώτη φορά που τ’ ακούς. Στα Remix έχουμε τον  Koen Groeneveld & KitSch 2.0. Τα Promo ήδη έχουν ξεκινήσει και τα Feedback λένε πολύ καλά λόγια μέχρι τώρα.

Πιστεύεις πως ο κόσμος τα τελευταία χρόνια έχει έρθει πιο κοντά στην EDM (Electronic Dance Music);
Ναι αυτό είναι σίγουρο! Από τότε που η μόδα αυτή έφτασε στην Αμερική εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Είμαι πραγματικά χαρούμενος γι’  αυτό, και πιστεύω ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια.

Ποια χώρα πιστεύεις πως έχει εξελιχθεί περισσότερο στο Clubbing;
Η Αμερική!!! Είναι απίστευτο πως αυτή η χωρά άλλαξε από RNB/HIP HOP σε Electronic μουσική. Είναι πάντα μια μεγάλη ευχαρίστηση για μένα να παίζω στην Αμερική. Το κοινό εκεί είναι σαν ναρκομανείς για μερικά “Hard Beats”.

 

Τα μελλοντικά σου σχεδία; Επόμενες κινήσεις;
Δουλεύω συχνά πολύ σκληρά πάνω στα νέα σόλο κομμάτια μου και επίσης μια μεγάλη συνεργασία είναι στα προσεχή μου σχεδία. Το 2013 θα είναι ένας καυτός χρόνος.

Έχεις επισκεφτεί ποτέ την Ελλάδα;
Αγαπώ την Ελλάδα. Είναι τόσο όμορφη χωρά. Την έχω επισκεφτεί λίγες φορές για ολιγοήμερες διακοπές αλλά όχι για να παίξω ακόμα. Ελπίζω αυτό να αλλάξει το 2013.

Σε ποια χώρα θα ήθελες να παίξεις και δεν έχεις επισκεφτεί μέχρι σήμερα;
Στην Αυστραλία και στην Ελλάδα!

Ευχαριστούμε πολύ David για τον χρόνο σου!

Μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα του David Puentez μέσω των ιστοσελίδων: facebook fanpage, twitter, YouTube, Soundcloud, Επίσημη Ιστοσελίδα

Αφήστε το σχόλιό σας