Ένα pop/rock συγκρότημα από την Αθήνα παρουσιάζει μια νέα και φρέσκια πρόταση!

Το όνομα αυτού 33 Στροφές. Το συγκρότημα αποτελείται από πέντε έμπειρους μουσικούς που ενώνουν τις γνώσεις τους με την όρεξη για… δουλειά! Η σύσταση των «33 Στροφών» πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2011 για να φτάσουμε στο σήμερα και την κυκλοφορία του digital single «Θέλω να φύγω» το οποίο αποτελείται από τρία τραγούδια.

Διαβάστε παρακάτω τα όσα ενδιαφέροντα μας δήλωσαν:

– Γειά σας! Ανανεωμένους σας βρίσκουμε και έτοιμους για μια δυνατή χειμερινή σεζόν. Πείτε μας πως νιώθετε!

Νιώθουμε ανανεωμένοι, νιώθουμε δυνατοί και πάνω απ’ όλα γεμάτοι. Έτοιμοι για να ξεκινήσουμε μία πορεία που θα χαράξουμε εμείς οι ίδιοι. Σαν μουσικοί περιηγητές θα σας ταξιδέψουμε σε μουσικά μονοπάτια διασταυρούμενα ιδιάζουσας αισθητικής. Οικοδομήματα που έχουν στυλ rock με πινελιές έντεχνες.

– Πείτε μας ποιά είναι τα μέλη της μπάντας σας.
Ο βασικός πυρήνας των 33 Στροφών είναι η Εύη και εγώ (Νίκος). Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα παιδιά που μας πλαισιώνουν θα μείνουν δίπλα μας μέχρι το όνειρο μας να αρχίσει να ξεθωριάζει ή καλύτερα μέχρι να γίνει ένα συνολικότερο όνειρο όλων. Είναι όλοι τους εξαίρετοι μουσικοί  και βγάζουμε μια τρομερή χημεία.
Μπάσο: Αντώνης Μπίτρος
Κιθάρα ηλεκτρική – ακουστική: Γιώργος Ρίζος
Drums-Cajon: Δημήτρης Ασημακόπουλος
Πλήκτρα: Νίκος Καψαλάκης
Φωνητικά: Ευδοξία Δήμου

– Φορτώσατε βαλίτσες λέγοντας μας «Θέλω να φύγω». Ένα νέο τραγούδι που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Πείτε μας λίγα λόγια
για το τραγούδι σας!

Η ιστορία του «Θέλω να φύγω» ξεκινά από την κρίση που βιώνουμε όλοι μας. Μία κρίση οικονομική, κρίση αξιών αλλά και ιδεών. Ένα γραφείο, ασφυκτικό ωράριο εργασίας, πίεση ψυχολογική. Το αποτέλεσμα αναμονή στην «ουρά» του ΟΑΕΔ για να λάβεις την κάρτα ανεργίας. Έτσι γεννιέται το «Θέλω να φύγω».

– Εξώφυλλο όμορφο, φωτογραφίες σε δισκοπωλείο. Ποιος επιμελήθηκε για όλο αυτό το όμορφο αποτέλεσμα;

Οι 33 Στροφές είναι ένα όραμα το οποίο καταφέραμε να γίνει πραγματικότητα. Κρατήσαμε το όνειρό μας ζωντανό μέχρι να ανοίξουν νέοι δρόμοι στη ζωή μας. Πίσω από τις 33 Στροφές κρύβεται μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι μας βοηθούν με όλες τους τις δυνάμεις και ένα «ευχαριστώ» είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να εκφράσουμε προς εκείνους. Οι αποφάσεις είναι ένα πολύ σοβαρό «κομμάτι» των 33 Στροφών. Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιταλάντευση στη λήψη αποφάσεων, γι’ αυτό ανάλογα με την βαρύτητα του θέματος αναλαμβάνει ο καθένας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και προχωράμε παρακάτω. Την Επιμέλεια Εξωφύλλου ανέλαβε η GazaPrint (Αριστείδης Μπίμπας – Νάντια Ρόζου) και το Project της φωτογράφισης ανέλαβε ο Γιάννης Λιβανός

– Ποιό είναι το μουσικό ταξίδι που ετοιμάζετε;

Ετοιμάζουμε βαλίτσες για να πάμε σε ένα μέρος που θα νιώσουμε ασφάλεια, αγάπη. Αξίες που έχουν χαθεί λίγο στην πορεία του χρόνου. Όλοι μας έχουμε νιώσει έστω και μια φορά στη ζωή μας πως δεν έχουμε από πού να κρατηθούμε, νιώθουμε έρμαιο των καταστάσεων γύρω μας…. συνοδοιπόρος μας η μουσική.

– Οι μουσικές σας επιρροές;

Οι επιρροές μας είναι πολυσυλλεκτικές, από world ethnic μουσικές μέχρι παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια όπως τα γνωρίσαμε από τις γενέτειρες μας.

– Ποιοί θα λέγατε ότι είναι οι στόχοι σας;

Δεν υπάρχουν στόχοι. Το ένστικτο μας οδηγεί. Δεν κάνουμε κάτι για να γίνουμε γνωστοί. Απλά βρήκαμε τον τρόπο να νιώσουμε πιο ζωντανοί. Οι υψηλοί στόχοι είναι… σχετικόγια τον καθένα. Αν σας ταξιδεύει το κομμάτι μας θα το νιώσουμε, θα σιγοτραγουδήσετε μαζί μας. Αυτό θέλουμε.

– Πως διαμορφώνεται το playlist σας;

Το ρεπερτόριο μας κινείται σε rock-pop ελληνόφωνα κομμάτια παντρεμένο με διασκευές έντεχνων ακουσμάτων, βασισμένο πάντα σε πειραματισμούς δικούς μας.

– Θα θέλατε να συνεργαστείτε με ένα καλλιτέχνη ή άλλο σχήμα που θαυμάζετε πολύ;

Υπάρχει μία πληθώρα αξιόλογων καλλιτεχνών που θα θέλαμε να συνεργαστούμε. Αν ξεκινήσουμε να τους απαριθμούμε θα γεμίσουμε σελίδες ολόκληρες. Δεν θα θέλαμε να αδικήσουμε κάποιον. Ελπίζουμε σε νέες συνεργασίες (τώρα που το σκεφτόμαστε ίσως αυτός να είναι ένας στόχος μας!)

– Πως νιώθετε που η μουσική σας έχει αρχίσει και ταξιδεύει;

Περίεργα! Ακούς το δημιούργημα σου αλλά και πάλι κάνεις την αυτοκριτική σου. Μας ευχαριστεί που αρέσει στον κόσμο αλλά αυτό μας βάζει σε σκέψη να απαιτούμε περισσότερα από τον εαυτό μας. Αυτή την περίοδο μας ετοιμαζόμαστε για το δεύτερο κομμάτι μας και ευελπιστούμε μέχρι τέλος Ιουνίου να έχει ολοκληρωθεί το 1ο  μας digital single το οποίο θα αποτελείται από τρία τραγούδια.

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και καλή επιτυχία!

Αφήστε το σχόλιό σας