Η Ραλλία Χρηστίδου μετράει 14 χρόνια πορείας και αρκετά μεγάλης καριέρας αν αναλογιστούμε όλα τα βήματά της, από την αρχή της έως τώρα.

Από τις πιο αγαπητές παρουσίες και φυσιογνωμίες στον κόσμο, με τραγούδια που έχουν μείνει στη συνείδηση του κοινού και φυσικά που τα ακούμε ακόμα και τώρα στα ραδιόφωνα. Με προσεγμένες δουλειές και μεγάλες συνεργασίες είναι πιο έτοιμη από κάθε άλλη φορά να δείξει αυτό που αξίζει στο μέγιστο.

Ειλικρινής και καθώς φαίνεται ότι δεν ‘κολλάει» πουθενά πια, μου τα είπε έτσι όπως τα περίμενα…

Πάμε να γνωρίσουμε την Ραλλία ακόμα καλύτερα…

Συνέντευξη | Ηρώ Τζημίκα

Ραλλία! Πώς περνάς αυτή την περίοδο; Πέραν του επαγγελματικού, για να το πάρουμε πιο χαλαρά…

Νομίζω πως δεν υπάρχει κάτι άλλο πέραν αυτού (γέλια) γιατί είμαι φόκους 100% εκεί, οπότε ούτε μπάνια και τέτοια για τώρα. Ο χρόνος που πέρασε ήταν πολύ γεμάτος κι ο κάθε άνθρωπος για να ξεκουραστεί έχει τον δικό του τρόπο. Εγώ ξεκουράζομαι ουσιαστικά όταν κάτι πηγαίνει καλά στη δουλειά μου. Αυτά τα δύο πράγματα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, όταν το ένα δεν πάει καλά, δεν πάνε όλα!

Δηλαδή θες να μου πεις ότι πριν από αυτή την ωραία περίοδο που μου περιγράφεις, που ήρθε τον τελευταίο χρόνο, πριν δεν ήταν τόσο καλά τα πράγματα; 

Όχι ιδιαίτερα. Είχα περάσει μία περίοδο πολύ εσωστρεφή από το 2011 μέχρι το 2013 και σε αυτό συνέβαλε πολύ κι όλο αυτό με τα επαγγελματικά μου. Ουσιαστικά από το 2014 και μετά άρχισα να βγαίνω από αυτό και να βλέπω φως στο τούνελ. Μου πήρε τρία χρόνια να το ξεπεράσω εντελώς. Πάντως τώρα βλέπω το φως να γίνεται πολύ φωτεινό και θέλω να το ευχαριστηθώ όσο δεν πάει, γι’αυτό και δεν έχω ανάγκη για ξεκούραση, όπως λέγαμε πριν. Δεν θέλω να χαλαλίσω ούτε μία στιγμή, γιατί αποδίδει!

Έχουμε συναντηθεί στο παρελθόν το 2013 που λες ότι τότε ήταν μία «σκοτεινή» περίοδος για σένα.. Γιατί όμως; 

Πιστεύω γενικά ότι οι άνθρωποι είναι δισυπόστατοι. Έχουν πάντα δύο πλευρές. Τη φωτεινή και τη σκοτεινή. Εξαρτάται στο τι φάση είσαι στη ζωή σου και ποια πλευρά αφήνεις να βγαίνει προς τα έξω. Εκείνη την περίοδο άφηνα να βγει η πιο «σκοτεινή» σε συνδυασμό και με τα επαγγελματικά. Αισθανόμουν ότι αυτό που κάνω οδηγούσε σε αδιέξοδο. Από αυτό ζω και όταν δεν πάει καλά αυτό, τα πράγματα είναι δύσκολα. Ξαφνικά είδα τη σκληρή πραγματικότητα και έπρεπε να βρω γιατί μου αρέσει να κάνω αυτή τη δουλειά κι όχι μόνο γιατί μου αρέσει να ασχολούμαι με τη μουσική. Έχει μεγάλη διαφορά.

Γενικά στα χρόνια που έχουν περάσει πόσο έχεις αλλάξει εσύ; Γιατί πέρασαν και 14 χρόνια από το ξεκίνημά σου… 

Έχω αλλάξει πολύ και έχω αποκτήσει μεγάλη εμπειρία. Δεν το μαθαίνεις σε κανένα σχολείο και τα χιλιόμετρα που μπορεί να διανύσεις πάνω στη δουλειά, δεν θα τα διανύσεις πουθενά αλλού. Πλέον δεν έχω καμία ανασφάλεια όσον αφορά τη φωνή μου ή τις δυνατότητες-ικανότητες μου. Είμαι σίγουρη γι’ αυτές και δεν αισθάνομαι την ανάγκη να αποδείξω κάτι πάνω σε αυτά και τη δουλειά μου. Παλιότερα αισθανόμουν πάρα πολύ από το στρες και το άγχος. Είμαι αποφασισμένη να κάνω αυτά που πρέπει και αυτό που μου αξίζει. Θέλω να μπω στη συνείδηση του κόσμου πιο αισθητά καθώς περνάνε τα χρόνια.

«Ως το φεγγάρι να με πας». Ξέρω, θέλεις να μιλήσεις γι’αυτό, οπότε δεν θα σε σταματήσω.. Πες τα μου όλα γι’αυτό το comeback σου… 

Όπως σου είπα εδώ και περίπου τρία χρόνια, έψαχνα να βρω τους μηχανισμούς για να κάνω αυτό το comeback, έτσι όπως το λες. Σίγουρα βοηθάνε κι οι συγκυρίες και πλέον είμαι κι εγώ πιο ανοιχτή στο να ακούω και να δέχομαι «κριτική» και διαφορετικές απόψεις, χωρίς να ακούω μόνο συγκεκριμένους ανθρώπους, που δεν είναι καλό τις περισσότερες φορές. Βρήκα αυτό το μηχανισμό, λοιπόν, μετά από καιρό ακούγοντας ανθρώπους, συζητώντας από το τι πρέπει να αλλάξω και να φτιάξω μέχρι το που μπορώ να φτάσω. Έτσι κατέληξα στο «Ως το φεγγάρι να με πας» που κυκλοφορεί από την εταιρεία μου, Panik Platinum και το έχει γράψει ο Λεωνίδας Σώζος, ένας νέος γλυκύτατος άνθρωπος. Κάναμε ένα μίνι ίντερβιου στην αρχή καθώς βρεθήκαμε ο ένας στον άλλον, συζητήσαμε πολύ ως φίλοι και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα, που φαίνεται κιόλας ότι αυτό το τραγούδι το έχει γράψει για μένα. Έχει πολλά στοιχεία που μιλάνε μέσα μου!

Τι μπορεί να σε πάει ως το φεγγάρι; 

Το να αισθάνομαι ότι με αγαπάνε κι ότι είμαι ξεχωριστή κι αυτό φυσικά ισχύει νομίζω για όλους!

Ποια πράγματα σε γεμίζουν; Από τα πιο μικρά θέλω να μου πεις, όπως πχ να πιεις έναν καφέ το πρωί…

Σίγουρα αυτό που είπες! (γέλια) Ο καφές είναι μεγάλη αγάπη. Πλέον λατρεύω να «ατμίζω», γιατί έχω κόψει το κάπνισμα δύο χρόνια τώρα. Πιο παλιά ήμουν φανατική καπνίστρια και το έκοψα καθαρά για λόγους υγείας. Δεν το περίμενα ότι θα το κάνω, αλλά το κατάφερα! Είμαι άνθρωπος της πειθαρχίας όμως, παρότι μου αρέσουν πολλά πράγματα και πολύ. Όπως και το φαγητό μου αρέσει. Επίσης λατρεύω να βρίσκομαι μαζί με τα ζωάκια μου και να περνάω χρόνο με αγαπημένους ανθρώπους στο σπίτι. Γενικά το σπίτι θα έλεγα ότι είναι και το λιμάνι μου. Σκέψου ότι ευτυχία νιώθω πάνω στη σκηνή και στο σπίτι.

Ωραία μου τα λες και χαίρομαι γι’αυτό! Όπως είπαμε, έχεις κάνει πολλά, ακόμα και μόνη σου. Όμως τι είναι αυτό που βοηθάει περισσότερο; Να είσαι μόνος ή να είσαι σε εταιρεία; Γιατί και πάλι κάνεις διάφορα μόνος…

Κοίταξε το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο, λένε… Σίγουρα έχεις μία μικρή συνδρομή, που μπορεί να γίνει μεγαλύτερη όσον αφορά την εταιρεία. Είναι δίκαιοι κανόνες κι αυτό που απασχολεί εμένα στις σχέσεις μου, είναι να υπάρχει ισοτιμία και ισονομία. Να είναι ένα δίκαιο παιχνίδι και να τηρούνται οι κανόνες. Τι προσφέρεις, τι σου δίνω κτλ. Αλλιώς συνεχίζεις μόνος σου τον αγώνα σου μέχρι να βρεις κάτι που θέλεις και σου ταιριάζει.

Βλέπουμε καθώς περνάνε τα χρόνια διάφορους τραγουδιστές κι έχουν γευτεί την επιτυχία, συνεχίζουν ακάθεκτοι να αναλώνονται σε κάτι που δεν πετυχαίνει… Κι ίσως γίνεται αυτό επειδή έχει «ξεφτίσει» η μπογιά τους. Εσύ θα το έκανες αυτό; 

Θα ήθελα όσο περνάνε τα χρόνια να μην γίνω γραφική. Θα ήθελα να ενδιαφέρω τον κόσμο σε κάτι όσον αφορά τη δουλειά. Βλέπουμε ανθρώπους που είναι στη δουλειά πάνω από τριανταπέντε χρόνια και προσπαθούν για το καινούργιο, το φρέσκο, το ανανεωμένο. Αντίστοιχα βλέπεις κάποιους που είναι στα μισά χρόνια και δεν έχουν καμία διάθεση για ανανέωση και πειραματισμό και προτιμούν το safe. Δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την ηλικία, έχει να κάνει με το πόσο χρονών αισθάνεται με βάση την ενέργειά σου και φυσικά τι έχεις από πίσω σου.

Έχεις ζήσει τις καλές εποχές του τραγουδιού και τότε ήταν και μία διαφορετική εποχή από ότι είπαμε… Στο ξεκίνημά σου και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, είχε τύχει να την «δεις» κάπως;

Μετανιώνω πικρά που δεν τη «ψώνισα» λίγο! (γέλια) Δεν το έζησα όπως θα έπρεπε. Δεν την είχα ‘δει» καθόλου, γιατί ήμουν 24 χρονών παιδάκι κι αρκετά τρομαγμένη από αυτό που είχε συμβεί από το παιχνίδι και μετά. Από το πουθενά με είχε μάθει το πανελλήνιο. Σκέψου τι είναι να βγαίνεις με το καλημέρα και να τραγουδάς μπροστά σε 20.000 κόσμο στο το ξεκίνημά σου. Είχα τρομάξει και δεν το είχα ευχαριστηθεί τόσο! Όχι να το παίζω όμως και να μη συμμαζεύομαι, γιατί είμαι αρκετά ευγενικός και συμμαζεμένος άνθρωπος, απλά ξέρεις, αυτό να το είχα ζήσει περισσότερο! (γέλια)

Δεν θέλω να σταθούμε πολύ στο θέμα του Fame Story, αλλά δεν μπορώ να μη ρωτήσω, γιατί όλος ο κόσμος δεκατρία χρόνια μετά σε ρωτάει γι’αυτό; Είχε κάνει τόση εντύπωση; 

Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό, γιατί δεν μπορώ να δω με τα μάτια του κόσμου. Προφανώς ήταν κάτι πολύ καινούργιο για τα τότε δεδομένα, η επιλογή των ανθρώπων που έγινε για το παιχνίδι ήταν καλή κι όχι μόνο για τους τραγουδιστές και τα παιδιά που ήμασταν εκεί, αλλά και της κριτικής επιτροπής, του παρουσιαστή, ακόμα και της παραγωγής… Άλλη εποχή, πιο αθώα και πιο ρομαντική. Ίσως ήταν που έβλεπες νέους ανθρώπους που διεκδικούσαν ένα μέρος από το όνειρό τους κι έβλεπες τα πάντα γύρω από αυτούς. Την αγωνία τους, την προσπάθειά τους. Μετά το παιχνίδι μας ήξερε όλη η χώρα και σκέψου μετά είχαμε κάνει ένα τεράστιο τουρ με πάνω από 80 εμφανίσεις… Καλά, περιττό να σου πω πόσα λίγα χρήματα είχαμε πάρει γι’αυτό. (γέλια) Είναι όμως άλλη συζήτηση. (γέλια)

Έχεις ζήσει αρκετά, οπότε θα ήθελα να μου πεις ένα σκηνικό που σου είχε κάνει εντύπωση. Από τα πρώτα χρόνια σου στο χώρο…

Θα σου πω ένα περιστατικό πιο μετά από το παιχνίδι. Συγκεκριμένα ήταν το καλοκαίρι μετά, που έβγαλα τον πρώτο μου δίσκο. Τέλος πάντων μετά από μία συναυλία, το παιδί που ήταν ο φροντιστής μας, έδινε υπογεγραμμένα αυτόγραφα στο κοινό, γιατί ήταν αδύνατον να φωτογραφηθώ με όλους που βρίσκονταν εκεί. Ήταν χιλιάδες άτομα. Μετά από ώρα, έρχεται το παιδί στο ξενοδοχείο και καθώς με βλέπει μου λέει χαρακτηριστικά: «Τι μου έκανες, τι μου έκανες». Κι απαντάω κι εγώ απορημένη τι ακριβώς σου έκανα; (γέλια) Μου λέει: «Μου τελείωσαν τα αυτόγραφα που έδωσες και μου έσκισαν τη μπλούζα, κοντέψανε να με λιντζάρουν»! (γέλια)

(γέλια) Ας αφήσουμε τα παλιά κι ας περάσουμε στην πραγματικότητα του σήμερα. Φέτος είχαμε 4 talent shows… Τι γίνεται; Θα τα βγάλουν πέρα όλοι αυτοί; 

Δεν ξέρω αλήθεια τι να σου πω. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και πρέπει να αγαπάς πολύ τη δουλειά για να πετύχεις, όχι απλά μόνο τη μουσική. Δεν ξέρω κατά πόσο η χώρα μας είναι ανοιχτή στο να ενσωματώσει τόσους πολλούς. Παίζει βέβαια ρόλο κι ότι δεν υπάρχουν μαγαζιά. Όσον αφορά τα νέα παιδιά, αν δεν έχουν κάποιο backup για να τρέξουν πράγματα και μόνοι τους, είναι πολύ δύσκολο. Εκτός βέβαια αν έχουν την τύχη να κάνουν τρομερή επιτυχία με κάποια τραγούδια τους…

Πότε κατάλαβες ότι αυτή η δουλειά αρχίζει και «πέφτει»; 

Το καταλάβαμε λίγο πριν έρθει η κρίση στην Ελλάδα. Μόλις ουσιαστικά άνοιξε η πλατφόρμα του Youtube, οι πωλήσεις των δίσκων έπεσαν κατακόρυφα.

Έχεις κυκλοφορήσει 6 δίσκους και μέσα σε αυτούς εμπεριέχονται όμορφα τραγούδια… Ποιο είναι αυτό που σε έχει στιγματίσει στην αντίληψη του κόσμου;

Ε, το «Εγώ για σένα» γιατί ήταν το πρώτο. Γενικά οι τραγουδιστές έχουν από ένα τραγούδι που ουσιαστικά με αυτό γίνεται που λέμε το «break through». Όπως η Άννα Βίσση έχει το «12» (γέλια) έχω εγώ αυτό!

Αν έπρεπε να επιλέξεις ένα στίχο από τα τραγούδια σου, ποιον θα επέλεγες γι’αυτή την περίοδο; 

Είχα αφήσει την ζωή μου χρόνια σε αναμονή, μα που να ’ξερα πως θα ’σαι, στην επόμενη στροφή! (γέλια)

Να αλλάξουμε συζήτηση καθώς περνάμε στις τελευταίες ερωτήσεις και θα ήθελα να ρωτήσω αν μετάνιωσες που κατέβηκες στις εκλογές του 2015…

Δεν θεωρώ ότι κατέβηκα στην πολιτική, απλά δέχτηκα μία πρόταση που μου έγινε, Ήμουν σε μη εκλόγιμη θέση ούτως η άλλως. Εκείνες οι εκλογές δεν είχανε σταυρό. Έμπαινε μία λίστα κι ανάλογα με το ποσοστό που θα έπαιρνε το κόμμα στη συγκεκριμένη περιφέρεια, έβγαινες ή όχι. Ήταν απλά μία ανοιχτή δήλωση υποστήριξης ως προς το κόμμα. Δεν το μετάνιωσα καθόλου κι είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να αγωνίζομαι γι’αυτά που πιστεύω μέχρι θανάτου. Μου αρέσει να μάχομαι κι είμαι για τις δύσκολες αποστολές! Και σε εκείνη τη φάση ήταν μία δύσκολη κατάσταση για την οργάνωση κι έτσι απλά είπα το ναι.

Κατά πόσο είναι «σωστό» να βλέπουμε τραγουδιστές και γενικά άτομα με μεγάλο κοινό, να δηλώνουν ανοιχτά τις απόψεις τους; Είναι ταμπού; Παράδειγμα αυτό που είχε γίνει τότε με το Σάκη Ρουβά.

Είναι ταμπού και πολύ κακώς. Όλοι οι άνθρωποι καλό είναι αν θέλουμε να λεγόμαστε ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας και να μην είμαστε απλά ιδιώτες, όπως λέγανε κι οι αρχαίοι ημών, πρέπει να συμμετέχουμε κι ο κάθε ένας στο μέτρο που μπορεί κι επιθυμεί. Οτιδήποτε συμβαίνει πιάνει και εμένα και τον διπλανό μου. Εμείς είμαστε αυτοί που φτιάχνουμε το σύστημα το οποίο δεν μας αρέσει. Είμαι υπέρ του να λέμε την άποψή μας. Όποιος δεν συμφωνεί, δεν πειράζει και πάλι φίλοι θα’μαστε. Γιατί μπορεί ένας καλλιτέχνης να λέει δηλαδή τι ομάδα είναι, ενώ όταν πει ποιο κόμμα υποστηρίζει να γίνεται αυτό; Γενικά με τα ταμπού και τα στερεότυπα έχω μία μεγάλη κόντρα. Μάχομαι εναντίον τους!

Τι θα άλλαζες εσύ για να πάει λίγο καλύτερο το όλο πράγμα στη χώρα μας; 

Θα σου πω αυτό που λέω και στον εαυτό μου κι από τότε που το είπα άρχισαν να συμβαίνουν ωραία πράγματα στη ζωή μου. Δεν πρέπει να περιμένουμε από κανέναν να μας σώσει. Πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο όσες δυσκολίες και να αντιμετωπίζουμε. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για εμάς και την οικογένειά μας. Δραστηριοποιούμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο και μόνο καλό έχουμε να δούμε. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία, αλλά πρέπει να αγωνιστούμε. Κι ουσιαστικά η μεγαλύτερη δυσκολία είναι γι’αυτούς που έχουν προβλήματα υγείας. Και στο λέει ένας άνθρωπος, που είμαι από μικρή στην τσίτα και πολύ αγχώδης.

Τι άλλο να περιμένουμε από εσένα; 

Θα κάνω κάποια πράγματα μέσα στο καλοκαίρι από εμφανίσεις και θα κάνω μία καινούργια συνεργασία με την Καίτη Γαρμπή και γουστάρω πολύ, γιατί θα έχει πλάκα όλο αυτό πιστεύω. Από φθινόπωρο δουλεύουμε το καινούργιο τραγούδι και εννοείται πως τρέχουμε το «Ως το φεγγάρι να με πας» που πηγαίνει πολύ καλά!

Ευχαριστώ πολύ! Νομίζω τα είπαμε όλα! 

Ηρώ κι εγώ αυτό νομίζω… Ευχαριστώ! 

Αφήστε το σχόλιό σας