Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία ως επαγγελματίας χορεύτρια σε μεγάλα dance clubs και έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με πολλούς γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες.

Έχει κατακτήσει την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Oriental ατομικού χορού και είναι μέσα στο Top 3 των καλύτερων χορευτριών στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια στα καλλιτεχνικά της ενδιαφέροντα προστέθηκε και το τραγούδι, το οποίο και την κέρδισε. Θέλοντας να διευρύνει το πεδίο της πρακτικής μουσικής της εκπαίδευσης παρακολουθεί, εδώ και 2 χρόνια, μαθήματα φωνητικής & σολφέζ.

Naya! Τι κάνεις; Καταρχάς θέλω να μου πεις πώς περνάς, έτσι για αρχή…

Ηρώ! Είμαι καλά! Πώς να τα περνάω μωρέ; Όπως όλος ο κόσμος. Τρεξίματα, δουλειές και φυσικά στο ενδιάμεσο κι όποτε μπορώ κάνω και κανένα μπάνιο…

Είδα που έπεσες στο νερό μαζί με έναν μονόκερο! (γέλια) 

Ναι, ναι! (γέλια) Μάλλον φταίει ο μονόκερος που έγινε τόσος χαμός με αυτό το βίντεο… (γέλια) Έχουν όλοι τα φλαμίνγκο, εγώ έχω βιντεάκι με έναν μονόκερο! (γέλια)

Γενικά πηγαίνεις με τις τάσεις της εποχής; 

Κοίτα, αν είναι ακόμα στην αρχή του και δεν το έχουν κάνει όλοι, μπορεί να το κάνω και φυσικά αν μου αρέσει. Αν το έχει κάνει κι η πέτρα που λέμε, νομίζω πως όχι… Κοιτάω να μην κάνω πράγματα που έχουν γίνει σούπα, με αυτή την έννοια. Παράδειγμα αυτό με τον μονόκερο με είχε πιάσει τρέλα κι έγινα ξανά πέντε χρονών, οπότε γι’αυτό μπήκα στον πειρασμό (γέλια)

Ένα όμορφο καλοκαίρι που θυμάσαι; 

Δεν νομίζω ότι είναι κάποιο συγκεκριμένο, αλλά θα σου πω ότι τα δύο τελευταία είναι τα καλύτερα, λόγω αυτών που ζω με τη δουλειά, που γνωρίζω κόσμο κι όλα αυτά. Αλλά αν θέλεις ένα περιστατικό θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα καλοκαίρι με τον μπαμπά μου που είχαμε πάει για ψαροντούφεκο. Εκείνη τη στιγμή βλέπω δύο άντρες που έψαχναν κάτι μέσα στη θάλασσα. Μπαίνω λοιπόν κι εγώ κι αφού υπήρξα και τυχερή και βλέπω ένα μάτι κάτω από τη θάλασσα. Ήταν ένα μεγάλο χταπόδι. Ε, δεν έχασα την ευκαιρία και το έπιασα με το χέρι! Μετά το φάγαμε κιόλας (γέλια)

Ας περάσουμε όμως στα μουσικά σου νέα… Είχες μία δυνατή εμφάνιση στα MAD Awards φέτος. Συζητήθηκε αρκετά η φετινή με τον Πέτρο Ιακωβίδη! 

Κοίταξε, είναι αυτό που λέμε, ή κάνεις ή δεν κάνεις! (γέλια) Προσπαθώ πριν φύγουν τα χρόνια και ό,τι μπορώ να το κάνω. Δεν θέλω να προκαλώ, αλλά κάποιες φορές πάνω στη δουλειά μπορεί να φορέσεις και κάτι πιο σέξι. Το τραγούδι που είπαμε το έχει πει ο Βασίλης Καρράς με την Κωνσταντίνα κι ήταν ρίσκο για μένα στο αν το δεχτεί ο κόσμος, γιατί φυσικά το έχει συνδυάσει με τις φωνές τους… Αλλά νομίζω το πήρε πολύ καλά και γλυτώσαμε το «κράξιμο» από μία έννοια (γέλια) Ήταν μία προσεγμένη δουλειά από όλους μας και υπήρξε αξιοπρέπεια.

Θέλω να πιαστώ από τη λέξη «κράξιμο» που είπες. Γενικά ο Έλληνας το έχει αυτό, του να κράζει γενικότερα και με πολύ κακό τρόπο, κάτι που μπορεί να μην είναι και τόσο κακό στην ουσία… Γιατί γίνεται αυτό; 

Δεν θέλω να κρίνω κανέναν γι’αυτά που λέει, γιατί μπορεί ο κάθε ένας να έχει τους λόγους του, αλλά αυτοί οι οποίοι μπαίνουν σε μία τέτοια διαδικασία «κραξίματος» δεν ασχολούνται με τη δική τους ζωή και δεν ασχολούνται με το να γίνονται αυτοί καλύτεροι. Γι’αυτό πιστεύω ότι ασχολούνται με τους άλλους γιατί δεν έχουν ενδιαφέροντα. Δυστυχώς συμβαίνει… Ας κοιτάμε ο κάθε ένας πρώτα τη ζωή μας και μετά να κρίνουμε ή να σχολιάζουμε τους άλλους. Ακόμα και κακό να ήταν αυτό! Είναι πολύ άσχημο πράγμα η απόρριψη σε κάποιον που προσπαθεί για κάτι κι ας μην είναι τόσο καλό γι’αρχή.

Μια και μιλάμε για τα μουσικά, θα ήθελα να μου πεις μερικά λόγια για τη συνεργασία σου με την Κατερίνα Στικούδη κι ότι το τραγούδι σας γυρίστηκε στο Ντουμπάι…

Μόλις ακούω το όνομα αυτής της κοπέλας, συγκινούμε, γιατί την αγαπώ πολύ κι είναι θεότητα! (γέλια) Όσον αφορά το Ντουμπάι ήταν μία απίστευτη εμπειρία και δεν νομίζω να έχω την ευκαιρία να το ζήσω ξανά. Σκέψου έρημο με 53 βαθμούς να στάζουν όλοι κι εγώ να κάθομαι αναίσθητη και να κοιτάω γύρω-γύρω χωρίς να έχω ιδρώσει! (γέλια) Ειλικρινά σου μιλάω ήθελα να ζήσω το κάθε λεπτό.

Σου αρέσουν τα ταξίδια; 

Ναι πολύ, αλλά δεν μου αρέσουν σε πόλεις. Μου αρέσουν τα φυσικά τοπία. Δεν μου λέει κάτι να δω μερικά κτήρια, πέραν του ότι έχουν μεγάλη ιστορία, θα εκτιμήσω περισσότερα τα γραφικά μέρη. Είμαι και πολύ του νερού ως ιχθύς, οπότε λατρεύω τα νησιά.

«Ερωτευμένη» τιτλοφορείται το καινούργιο στου τραγούδι… Για πες μου τα πάντα γύρω από αυτό…

Καταρχάς να πω ότι μουσική έχει γράψει ο Teo Tzimas και στίχους ο Δημήτρης Μπέρης. Έγινε αυτή η συνεργασία η οποία ήταν πολύ όμορφη και τα βρήκαμε γρήγορα. Ένα δυναμικό κομμάτι που μου ταίριαζε και γυρίσαμε και πρόσφατα το video clip στην Πάργα. Και να πω ότι το σημείο με τη γοργόνα ήταν δική μου ιδέα! (γέλια) Είμαι χαρούμενη και πάει πολύ καλά…

Είσαι μία σέξι κοπέλα και εννοείται ότι το βλέπεις και το ζεις κάθε μέρα. Σε αυτό το χώρο είναι ευχή ή κατάρα του να είσαι ωραίος; Γιατί οι περισσότεροι επικεντρώνονται σε αυτό. 

Είναι ευχή γι όποιον πιστεύει ότι είναι ευχή και κατάρα σε όποιον πιστεύει ότι είναι κατάρα. Σ’ευχαριστώ κιόλας για τα καλά σου λόγια. Είναι απλά τα πράγματα. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τον εαυτό μου και το πώς με βλέπεις ο κόσμος, γιατί ο κάθε ένας έχει δικό του γούστο. Δίνω περισσότερη βάση στο φωνητικό κομμάτι και θέλω να εξελίσσομαι εκεί όσο περισσότερο μπορώ. Η εμφάνιση παίζει ρόλο μην κρυβόμαστε, αλλά δεν είναι το παν. Σκέψου ότι έχω πολλά σχόλια κι από γυναίκες, οι οποίες ξέρουμε ότι είναι πιο ζηλιάρες, από ότι έχω από άντρες.

Μια και ανάφερες τους άντρες, τι θα σε τραβήξει σε αυτούς;

Όπως σου είπα σίγουρα το πρώτο πράγμα που κοιτάς είναι η εμφάνιση, να τα λέμε έτσι όπως είναι τα πράγματα. Αλλά αν η εμφάνιση δεν συνοδεύεται από έναν καλό χαρακτήρα κι ένα σωστό μυαλό, σταματάει εκεί επί τόπου. Αν δεν υπάρχει λίγο μυαλό κι ο σωστός τρόπος, για μένα τουλάχιστον, δεν υπάρχει κάτι παραπέρα. Μετά απλά τον κοιτάς! (γέλια) Αλλά και πάλι είναι ανάλογα τι ψάχνει ο καθένας.

Θυμάσαι κάποιο περίεργο περιστατικό με κάποιον θαυμαστή; 

Δεν έχει τύχει κάτι που να μου έχει μείνει, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου που κάποιοι έρχονται να σου μιλήσουν και είναι μεθυσμένοι. Γιατί μετά περνάει στο επίπεδο της ενόχλησης, καταλαβαίνεις γιατί δεν έχει όρια. Και επίσης πολλές φορές το βράδυ καθώς γυρνάω στο αμάξι μου, με έχουν ακολουθήσει και είναι τρομακτικό!

Ήσουν επαγγελματίας χορεύτρια με πολλά βραβεία… Χορεύεις ακόμα; 

Όχι… Το έκανα κοντά στα 10 χρόνια και κάποια στιγμή με κούρασε και δεν είχα να δώσω κάτι παραπάνω σε αυτό. Το τραγούδι σκέψου ότι ήρθε την κατάλληλη στιγμή στη ζωή μου, τότε που είχα σκεφτεί να σταματήσω με το χορό. Υπήρξα αυτοδίδακτη και βλέποντας βιντεάκια με Belly Dancers στο youtube!

Γιατί επέλεξες το τραγούδι και δεν επέλεξες να ασχοληθείς με κάτι άλλο; 

Νομίζω αν επέλεγα κάτι άλλο θα ήμουν δυστυχισμένη. Είμαι άνθρωπος που από τη φύση μου είμαι του καλλιτεχνικού τομέα. Ζωγραφίζω κιόλας, χωρίς να έχω πάει σε κάποια σχολή, απλά κοιτώντας. Οπότε αν έκανα κάτι άλλο θα το έκανα απλά από συμβιβασμό. Το αγαπώ το τραγούδι και θα βάλω τα δυνατά μου να το «υπηρετήσω» σωστά. Γενικά είμαι κλειστός άνθρωπος, δεν ανοίγομαι εύκολα, όσο κι αν δεν μου φαίνεται, οπότε μέσα από αυτό βρίσκω και μία διέξοδο…

Πάμε τώρα πάνω σε εσένα εξ’ολοκλήρου… Μου είπες ότι είσαι κλειστός άνθρωπος, όμως θα ήθελα κι άλλα χαρακτηριστικά σου! 

(γέλια) Είμαι πολύ ευαίσθητη, αλλά ταυτόχρονα και πολύ σκληρή. Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό, αλλά μάλλον το δεύτερο έχει βγει ως μία άμυνα για το πρώτο. Επειδή τόσα χρόνια δούλευα βράδυ, έχω ζήσει πολλά και έχω δει πολλά, οπότε νομίζω εκεί σκληραγωγήθηκα κιόλας. Επίσης είμαι τελειομανής αλλά σε κακό βαθμό και πρόβλημα για μένα (γέλια) Με αυτό τον τρόπο είμαι και σκληρή με τον εαυτό μου και ψάχνω το τέλειο.

Πώς ήσουν μικρή; Μεγάλωσες Αθήνα; ήσουν της παρέας ή πιο μοναχική; 

Μεγάλωσα στην Αθήνα και ναι, ήμουν αρκετά της παρέας. Η μοναξιά είναι άσχημο πράγμα και πρέπει να είσαι σε τρομακτικό επίπεδο μοναχικός για να μπορείς να την αντέξεις. Μου αρέσουν οι παρέες και μου αρέσει να έχω κόσμο δίπλα μου που να γελάει. Πάντα όμως πια επιλέγω ποιους θα βάλω στη ζωή μου, γιατί όλοι μας την έχουμε πατήσει…

Τι εννοείς; Έχεις πληγωθεί από φίλες σου; 

Ναι. Όταν δεν είσαι αρκετά πονηρεμένος και νομίζεις ότι όλοι θέλουν το καλό σου, κάποια στιγμή καταλαβαίνεις την πραγματικότητα κι ότι δεν είναι έτσι. Δεν ήταν αυτό που νόμιζες τελικά αυτοί οι άνθρωποι και βγαίνουν πολλά στο φως. Τρως μεγάλο χαστούκι κι όταν αυτό προέρχεται από τη λέξη φιλία, πονάει λίγο περισσότερο! Λυπάμαι που το λέω, αλλά καταλήγω ότι δεν θα μπορέσω να έχω «πραγματικές» φίλες. (γέλια) Δυστυχώς στις μέρες μας υπάρχει πολύ δόλος και ψέμα.

Για ποιο λόγο είναι τόσο δύσκολες οι σχέσεις; 

Πραγματικά δεν ξέρω γιατί. Εμένα μου αρέσει πολύ να δίνω στους ανθρώπους. Απλά νομίζω η ζήλια χαλάει πολύ τις σχέσεις τα τελευταία χρόνια. Σε όλους τομείς. Κι ειδικά στους επαγγελματικούς. Όταν εσύ θα προχωρήσεις κι ο άλλος θα μείνει πίσω. Δεν χαίρεται ο ένας για τον άλλον. Κι είναι πολύ σπάνιο να το βρούμε αυτό σήμερα. Βγαίνει πρώτα η κακή κουβέντα, παρά η καλή. Στο λέω και βιωματικά.

Δίνεις ευκαιρίες; Ξεχνάς εύκολα; 

Ναι. Και δίνω ευκαιρίες και μπορώ να ξεχνάω. Μπορώ να συγχωρήσω. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από αυτό και το θεωρώ μεγαλείο. Συγχωρείς για να είσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου και φυσικά αν είναι τοξικός δεν τον αφήνεις να μπει ξανά στη ζωή σου. Πάντως η συγχώρεση έχει μεγάλη δύναμη,γιατί με αυτά που έχω ζήσει θα μπορούσα να μισώ ανθρώπους, αλλά όχι δεν το κάνω. Γιατί μετά δεν θα ήμουν καλά εγώ μέσα μου.

Έχεις μετανιώσει για κάτι στη ζωή σου; 

Δεν έχω μετανιώσει, όχι. Όλα αυτά που έχω ζήσει με έκαναν καλύτερο άνθρωπο και πιο δυνατό. Όλα έρχονται στη ζωή μας για να μάθουν πράγματα.

Είχες πει πιο παλιά ότι έχεις δεχθεί bullying. Θα ήθελα τη γνώμη σου για τα νέα παιδιά και πώς μπορούν να το αντιμετωπίσουν αυτό… 

Ακόμα και πριν μερικές μέρες πάλι δέχθηκε σχετικά με κάτι που γράφτηκε. Δεν με πειράζει όμως. Όπως έχω δηλώσει, έχω γεννηθεί στη Βόρεια Ήπειρο, αλλά δεν το έκρυψα ποτέ, γιατί δεν είναι ντροπή για μένα. Όπου κι αν έχεις γεννηθεί παραμένεις άνθρωπος κι εσύ απλά καθορίζεις αν θα είσαι καλός ή κακός. Έχω μάθει να το ξεπερνάω κι αυτό πρέπει να το κάνει ο κάθε ένας. Πρέπει να βρούμε τρόπους να μην το κρατάμε μέσα μας. Υπάρχουν κι οι δυνατοί, υπάρχουν κι οι αδύνατοι κι εξαιτίας μερικών «έξυπνων» ανθρώπων να προκαλέσουν ζημιά στους αδύναμους. Πραγματικά περαστικά σε όλους αυτούς τους «έξυπνους»!

Θα ήθελα να δώσεις μία συμβουλή γι αυτό όμως.

Μπορώ να σου πω τη γνώμη μου, αλλά ο κάθε ένας το χειρίζεται εντελώς διαφορετικά κι είναι άλλη η σοβαρότητα του κάθε προβλήματος. Εγώ θα έλεγα να μην δίνουν καμία σημασία σε όλους αυτούς γιατί όλοι αυτοί που το κάνουν αυτό θέλουν να σε μειώσουν και να σε κάνουν να αισθανθείς άσχημα. Γιατί να αισθανθείς άσχημα; Πρέπει να ξέρεις τι αξίζεις και να εστιάσεις σε ανθρώπους που σε αγαπάνε και σου βγάζουν αυτό που πραγματικά είσαι. Δεν πρέπει να μένουν πίσω και να μην δίνουν καμία βάση. Αν ακούμε τον καθένα κακό άνθρωπο δεν πάμε παρακάτω… Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα και μακάρι να μπορέσουν να το χειριστούν όλοι…

Πολλά ταμπού σε αυτή την κοινωνία…Γιατί; 

Ισχύει και μακάρι να τα ξεπεράσουμε γρήγορα. Κοίτα, κάθε χώρα προχωράει ανάλογα με την εξέλιξη της κι όλα είναι πιο καλοδεχούμενα. Παράδειγμα σε ένα χωριό σε σχέση με την Αθήνα, πόσα στερεότυπα υπάρχουν εκεί και πόσα στην μεγαλούπολη. Οπότε στις χώρες που είναι πιο μεγάλες και που ο κόσμος ασχολείται με το να εξελίσσετε, δεν κολλάει σε μικροπράγματα. Οπότε το παράδειγμα αυτό με το χωριό και την πόλη είναι χαρακτηριστικό. Όμως ο κάθε ένας προσπαθεί για το καλύτερο κι εύχομαι να συνεχίσει έτσι.

Βλέπω όμως και πολλά τατουάζ. Πες μου την ιστορία για το πρώτο και το τελευταίο σου! 

Βεβαίως κι είναι κάτι που δεν έχω πει ξανά. Το πρώτο είναι λίγο πιο χαμηλά στη μέση κι είναι ένα μικρό κινέζικο σχέδιο το οποίο λέει «φίλες», αλλά το έχω ονομάσει φιλία. Το έκανα όταν ήμουν 18 χρονών και ένα ίδιο είχε και μία φίλη μου! Το τελευταίο είναι μία κορώνα και από κάτω γράφει «one life». Γιατί η ζωή μας είναι μία και πρέπει να την έχουμε κορώνα στο κεφάλι μας, όπως έχουμε κι ορισμένους ανθρώπους. Η ζωή είναι ξεχωριστή και μοναδική και πρέπει να την εκτιμάμε. Όλα τα τατουάζ συμβολίζουν κάτι και κάποιες καταστάσεις που έχω περάσει.

Τι άλλο περιμένουμε από τη Νάγια για το καλοκαίρι;

Έχω διάφορες εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και συνδυάσω και διακοπές στην όμορφη χώρα μας που αγαπώ τόσο πολύ και δεν την αλλάζω με καμία! Οπότε εμφανίσεις, τρέχουμε και το «Ερωτευμένη» κι από Σεπτέμβρη έρχονται τα νέα πραγματάκια και το νέο τραγούδι που μουσική θα γράψει ο Γιάννης Φρασέρης και στίχους ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης. Τίτλο ακόμα δεν θα σου πω! (γέλια) Θα σας αρέσει νομίζω πάρα πολύ γιατί μόλις το άκουσα σκέτο με μία κιθάρα γι αρχή, τρελάθηκα!

Σ’ευχαριστώ πολύ!

Εγώ Ηρώ μου σ’ευχαριστώ! 

 

Αφήστε το σχόλιό σας