Ο Γιώργος Καβακάκης είναι, ίσως, ένας από τους πιο πετυχημένους άντρες μοντέλα, όχι μόνο στον ελληνικό χώρο, αλλά και στο εξωτερικό και το όνομά του έχει συνδεθεί στις μεγαλύτερες καμπάνιες.

Όμορφος, νέος, προσιτός, χαμογελαστός είναι τα πρώτα που θα τονίσεις όταν τον δεις από κοντά. Και φυσικά δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας για το πρώτο!

Ο Γιώργος Καβακάκης έκανε το μεγάλο μπαμ στην Ελληνική show bizz πριν από περίπου δύο χρόνια καθώς ήταν ο πρωταγωνιστής στη διαφήμιση των Jumbo παρέα με την Άντζελα Δημητρίου.

Όμως πέραν όλων αυτών και του να είναι ένα πετυχημένο μοντέλο, κάνει τόσα άλλα πράγματα παράλληλα, που γι’αυτά θα μιλήσουμε και θα αναλύσουμε πιο κάτω.

Δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις κι θεωρώ ότι είμαι και τυχερή που είχα αρκετή ώρα μαζί του, στο να τον μάθω και να συζητήσουμε περισσότερο για τη ζωή του.

Είναι επιχειρηματίας, έπαιζε στο θέατρο και το καλοκαίρι ετοιμάζει κάτι πάρα πολύ δυνατό και συγκεκριμένα στη Σκιάθο και το μαγαζί BBC.

Γιώργο! Βρεθήκαμε μετά από λίγες μέρες αφότου γνωριστήκαμε… Και σε πέτυχα καθώς πηγαίναμε μαζί Κατερίνη! Πολύ περίεργο ή κάρμα; (γέλια) 

Όντως βρεθήκαμε σε μία στιγμή που δεν το περιμένει και κανείς. Πάντως στην Κατερίνη είναι πολύ ωραίο το περιβάλλον κι επειδή είχα αρχίσει κάτι δουλειές πέρσι στην πόλη, τώρα πήγα να δω φίλους κι ήταν ό,τι καλύτερο ώστε να περάσω εκείνες τις μέρες και να ξεκουραστώ και λίγο.

Ξέρω ότι δεν υπάρχει πολύ ελεύθερος χρόνος, αλλά όταν βρεις χρόνο για ξεκούραση, πώς θα περάσεις τη μέρα σου; 

Ισχύει ότι τρέχω πολύ και δεν διαθέτω χρόνο, αλλά προτιμώ να βρίσκομαι με φίλους γιατί λόγω των πολλών υποχρεώσεων χανόμαστε και δεν βλεπόμαστε συχνά και μου αρέσει πολύ να μαζευόμαστε σπίτι για φαγητό και ποτό. Επίσης και το σινεμά είναι μέσα στο πρόγραμμα και φυσικά το να αθλούμαι.

Δεν δίνεις πολλές συνεντεύξεις από όσο έψαξα κι ίσως είμαι και τυχερή γι’αυτό! (γέλια) Πάμε οπότε να γνωρίσουμε τον Γιώργο. Πώς ξεκίνησες γενικά με τη ζωή σου;

Ναι, είναι αλήθεια κι ίσως παίζει ρόλο ο τρόπος που γνωριστήκαμε και γι’αυτό είμαστε τώρα εδώ, αυτό που λέγαμε πριν, το κάρμα! (γέλια) Μεγάλωσα στην Αθήνα, αλλά η καταγωγή μου είναι από δύο πολύ όμορφα νησιά, τη Χίο και την Τήνο. Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν με μία μπάλα στο χέρι. Έπειτα το συνέχισα κι επαγγελματικά κι είχα φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Όμως με το που τελείωσε το μπάσκετ, μέσα σε διάστημα 10 ημερών, μπήκε κατευθείαν το μόντελιγκ στη ζωή μου. Μόλις ξεκίνησα έφυγα στο εξωτερικό κι ήμουν από τους τυχερούς… Πρώτο ταξίδι στην Κύπρο κι έπειτα fashion week στο Μιλάνο.

Πολύ γρήγορα ακούω, αλλά να προσθέσω κι ίσως και πολύ εύκολα έγινε όλο αυτό; 

Ναι, ίσως… Γιατί όπως σου είπα στάθηκα τυχερός. Το πρακτορείο μου που έστειλε τις φωτογραφίες μου σε αυτούς, με είδαν και τους άρεσα. Ήμουν και σε σωστό σωματότυπο που το κοιτάνε πολύ στο εξωτερικό αυτό κι «έκατσε».

Γιώργος Καβακάκης

Οπότε εσύ ποτέ δεν είχες στο μυαλό σου να γίνεις μοντέλο; 

Ποτέ. Ήταν πραγματικά τυχαίο όλο αυτό. Και ξεκίνησα με την προϋπόθεση ότι θα κάνω κάποια διαφημιστικά και ότι παράλληλα θα παίζω και μπάσκετ αν προλαβαίνω. Ουσιαστικά το άρχισα ως έξτρα εισόδημα και κατέληξα να μπω στη μόδα πολύ ενεργά και χωρίς να καταλαβαίνω τι ακριβώς γίνεται. Μετά το δούλεψα και μέσα μου και το πήρα πιο ζεστά, πράγμα που έκανα κι άρχισα να προσέχω τη διατροφή μου, έχασα αρκετά κιλά, γιατί είχα εντελώς άλλο σώμα ως μπασκετμπολίστας και μπήκα σε αυτή τη διαδικασία του να μπαίνω στα νούμερα των ξένων σχεδιαστών, που όπως ξέρουμε, είναι πολύ μικρά!

Πώς θυμάσαι τον εαυτό σου ως μικρό παιδί; 

Με θυμάμαι μια ζωή γύρω από το μπάσκετ. Πήγαινα και σε αθλητικό σχολείο και έπαιζα σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Θυμάμαι να κάνω ακόμα και τρεις προπονήσεις την ημέρα. Φυσικά μετά ήρθε και το διάβασμα κι οι σπουδές όπου και τελείωσα Φυσικοθεραπεία με ειδικότητα στις αθλητικές κακώσεις. Με απλά λόγια ήμουν όλη την ώρα μέσα σε ένα γήπεδο. Αν και να σου πω μου άρεσε, οπότε δεν με πείραζε που δεν είχα χρόνο για άλλα πράγματα.

Μετά το μόντελιγκ και καθώς μεγάλωνες σου ανοίχτηκαν πολλές πόρτες… 

Όντως ανοίχτηκαν, αλλά επειδή κι εγώ είμαι αρκετά δραστήριος και μου αρέσει να δημιουργώ, έχω μπει σε διάφορους κύκλους και κάνω διάφορα ανοίγματα. Προσπαθώ όμως σε κάθε νέο μου ξεκίνημα να το κάνω στο 100% και με όλη τη δύναμη που διαθέτω.

Το μόντελινγκ πάραυτα έχει μία ημερομηνία λήξης. Οπότε ίσως είναι και καλό που στρέφεσαι και σε άλλα πράγματα… 

Φυσικά κι έχει ημερομηνία λήξης, όπως και σχεδόν όλα τα πράγματα. Δεν μπορείς να το έχεις εφόρου ζωής κι ως κύρια δουλειά σου. Παράλληλα τώρα για να καταλάβεις ασχολούμαι με το θέατρο και τα τελευταία χρόνια είμαι επιχειρηματίας σε διάφορα μαγαζιά εστίασης και σε ένα στούντιο με τατουάζ! Προσπαθώ να εξελίσσομαι όσο μπορώ…

Θα βαρεθείς ποτέ πιστεύεις αυτό το χώρο;

Δεν το νομίζω. Είμαι σε αυτό το χώρο περίπου 13 χρόνια! Μου αρέσει να δημιουργώ κι είναι ένας χώρος που σου αφήνει περιθώρια να δημιουργήσεις. Είναι ένας χώρος όμορφος, γνωρίζεις ωραίο κόσμο. Γυρίσεις χώρες, μέρη… Οπότε, όχι… Άμα έχεις θέληση τα βλέπεις τελείως διαφορετικά.

Η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει; 

Παρόλο που ακούγονται πολλά γι’αυτόν το χώρο, εγώ έχω γνωρίσει κι έχω ακούσει καλούς ανθρώπους. Οπότε μία από τις συμβουλές που θυμάμαι, είναι το να έχεις γερό στομάχι για να αντέξεις όλα τα κακά που θα γίνονται πίσω, αλλά ακόμα και μπροστά σου, σε ένα χώρο που είναι τόσο δύσκολος κι ανταγωνιστικός. Κι έχει έρθει πολλές φορές στο μυαλό μου αυτή η συμβουλή και με βοηθάει να συνεχίσω.

Είσαι ένας από τους τρεις Έλληνες ο οποίος έχει κάνει παγκόσμια καμπάνια αρώματος… Θα ήθελα να μιλήσουμε γι’αυτό…

Δεν έγινε κάπως ιδιαίτερα. Με είχε πάρει ένα φωτογράφος τηλέφωνο και καθώς μου έγινε η πρόταση, τη δέχτηκα αμέσως γιατί ήταν πολύ μεγάλο και για μένα, αλλά και για τη χώρα μου. Γιατί μπόρεσα να βγει προς τα έξω, ότι ένας Έλληνας την εκπροσωπεί σε κάτι τέτοιο!

Δεν σε ξέραμε πολύ ως όνομα όμως εδώ στην Ελλάδα. Σε έμαθε σχεδόν όλος ο κόσμος μέσα της επικής διαφήμισης των Jumbo πριν από περίπου δύο χρόνια. Πώς μπορεί να τα αλλάξει όλα η τηλερόαση, έτσι; 

Κι όμως… Κοίτα είναι έτσι το σύστημα και το μάρκετινγκ. Είναι καθαρά θέμα δικό μου όμως να είμαι τόσο ενεργός και αναγνωρίσιμος στην Ελλάδα. Τώρα το ότι ήρθε μία διαφήμιση ήταν αναγκαίο «κακό» λόγω της εμβέλειας που πήρε. Ήξερα ότι θα ακουστεί λόγω της κ. Άντζελας Δημητρίου γιατί ότι κι αν κάνει, πάντα τραβάει τα βλέμματα, αλλά όχι δεν πίστευα ότι θα προκαλέσει τόσο χαμό.

Υπήρχαν και τα αρνητικά, αλλά και τα θετικά. Εσένα όμως δεν σε επηρέασε τόσο πολύ…

Ακριβώς. Εμένα μόνο με ωφέλησε! Σε ότι κι αν κάνεις πάντα θα ακούσεις κάτι καλό και κάτι άσχημο γιατί δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους. Ο κάθε ένας έχει το δικό του γούστο και μπορεί να λέει ότι θέλει! Πάμε για άλλα!

Θέλω να περάσουμε όμως στα ταξίδια σου… Το πρώτο σου ταξίδι ήταν στο Μιλάνο; 

Ναι κι ήταν ένας μεγάλος σταθμός για μένα. Είναι ουσιαστικά το κέντρο της μόδας. Έχω γυρίσει πολλά μέρη και χαίρομαι πολύ που γνώρισα τόσο ωραίους λαούς κι είδα νέο κόσμο και νέες παραδόσεις. Μεγάλη ομορφιά, αλλά σίγουρα έχει και πολλά κακά, γιατί είσαι μόνος σου, στους δρόμους και τρέχεις όλη την ώρα για δουλειές. Δεν είναι όπως το υπολογίζει όλος ο κόσμος, ξέρεις μόνο κάνεις ζωή. Έχει πολλές δυσκολίες αυτό το επάγγελμα και τις περισσότερες φορές είσαι μόνος σου και μπορεί να σου συμβεί το οτιδήποτε.

Πώς περνάς τη ζωή σου; Είσαι της τρέλας;

Γενικά δεν προκαλώ στη ζωή μου και δεν μου αρέσει κιόλας. Οπότε όχι, δεν έχω να σου πω κάποιο περιστατικό τρέλας που να μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό!

Που έχεις περάσει όμορφα; Αν ξεχώριζες κάποιο ταξίδι, ποιο θα ήταν;

Όμορφα περνάς παντού, γιατί κάθε χώρα είναι και κάτι καινούργιο. Όμως αν έπρεπε να διαλέξω μία που ήταν πιο κοντά σε εμένα, θα διάλεγα την Ισπανία. Γιατί ταιριάζουμε πολύ ως κουλτούρα με τους ανθρώπους… Και φυσικά είναι και τρομερά «φτιαγμένη». Όσον αφορά το πώς είναι χτισμένες οι πόλεις της!

Εκτός Ευρώπης έχεις βγει; 

Για Αμερική μου είχε γίνει πρόταση τρεις φορές να πάω, αλλά δεν έχω πάρει απόφαση να φύγω ακόμα… Είναι μεγάλο ρίσκο και πάντα με πετύχαινε σε περίεργη φάση της ζωής μου και δεν μπορούσα να το κάνω. Αν φύγεις πρέπει να είναι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κι επειδή είναι μεγάλη αγορά, θέλει χρόνο ώστε να σε μάθουν.

Θα το έκανες τώρα; 

Πλέον όταν επιλέξω να φύγω για εξωτερικό, θα είναι κάτι πολύ στιγμιαίο. Θα με κλείσουν από εδώ, θα πάνω να κάνω τη δουλειά και θα γυρίσω πίσω, λόγω των επαγγελματικών μου υποχρέωσεων εδώ! Τώρα όμως, όχι… Δεν θα έφευγα και να τα παρατήσω όλα… Εκείνη η εποχή πέρασε!

Το μετανιώνεις; 

Δεν μπορώ να σου απαντήσω σίγουρα. Είναι δύο όψεις. Η μία είναι ότι θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα και να είχε αλλάξει ριζικά η ζωή μου, όπως επίσης να είχε αλλάξει πάλι και να μην είχα όλα αυτά που έχω τώρα εδώ! Γιατί όπως σου είπα, θα ήταν τεράστιο ρίσκο.

Είπαμε όμως για ταξίδια, για το μόντελινγκ, είχαμε και το θέατρο… Τι γίνεται εκεί; 

Το θέατρο είναι ένα τελείως καινούργιο κομμάτι στη ζωή μου που πραγματικά είναι καθαρά θέμα πρόκλησης. Μου έγινε η πρόταση από τον Αλέξανδρο Ρήγα για το «Μπαμπά μη ξαναπεθάνεις Παρασκευή» και να κάνω ένα ρόλο ο οποίος ταιριάζει και στο στυλ μου… Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα παίξω στο θέατρο, αλλά είχα μία μικρή πείρα, καθώς είχα κάνει ένα guest σε ένα σήριαλ πιο παλιά. Μεγάλη πρόκληση, πήγε πάρα πολύ καλά κι έχω συνεργαστεί με τεράστιους ηθοποιούς και είναι μεγάλη μου τιμή… Τρομερός θίασος. Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μπέσσυ Μάλφα, Χρυσούλα Διαβάτη, Σοφία Μουτίδου… Νομίζω τα λέμε όλα…

Είπες ότι αυτός ο ρόλος που παίζεις στο θέατρο σου ταιριάζει… Λίγο πιο τσαμπουκάς και λίγο αλάνι… Πώς θα σε χαρακτήριζες; 

Θα με χαρακτήριζα κάπως έτσι, αλλά πάντα εκεί που χρειάζεται κι αρμόζει σε μία περίσταση. Το θέμα να είσαι «αλάνι» μέσα σου και το πώς βλέπεις τα πράγματα. Δεν είναι καλό να μιλάμε για τον εαυτό μας, οπότε καλύτερα να ρωτήσεις κι άλλους! (γέλια)

Είσαι όμως κι επιχειρηματίας… Πέραν όλων αυτών!

Ναι! (γέλια) Έχω κάνει μία κίνηση με ένα στούντιο τατουάζ μαζί με άλλους δύο φίλους, εξού και τα πολλά τατουάζ μου (γέλια) πάει πολύ καλά και είμαστε βραβευμένοι στα δύο χρόνια, τρεις φορές… Έχω ένα κοκτέιλ μπαρ στην πλατεία Αγίας Ειρήνης κι από φέτος το καλοκαίρι κάνω μία επιχειρηματική κίνηση στη Σκιάθο και στο μεγαλύτερο κλαμπ το BBC. Ετοιμάζουμε πολύ μεγάλα πράγματα και μόνο αυτό μπορώ να σου πω! Μεγάλοι καλλιτέχνες θα δώσουν το παρόν στο κλαμπ και θα διοργανώσουμε σούπερ events!

Πώς βλέπεις τις αντιδράσεις του κόσμου; Το ρωτάω γιατί έχεις αρκετά επαγγελματικά ανοίγματα σε μαγαζιά και γιατί είναι δύσκολες εποχές.

Δυσκολεύεται όντως πολύ. Αλλά πάντα θα βρει τρόπο να διασκεδάσει και θα κρατήσει από το υστέρημά του γι’αυτό το λόγο. Αυτό που θέλω να πω είναι να μην υπάρχει ματαιοδοξία και να πιστεύει στο ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες. Γιατί και σπίτι μας να καθόμαστε και να κλαίμε τη μοίρα μας, είτε έχουμε, είτε δεν έχουμε, δεν οδηγεί και πουθενά. Πρέπει να μπορέσουμε εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε κάποια πράγματα χωρίς να πέφτουμε ψυχολογικά. Κανείς μας δεν μπορεί να κάνει τα πράγματα που έκανε πριν μερικά χρόνια. Οπότε μη χάνουμε το κουράγιο μας κι όλα θα πάνε καλά. Τίποτα δεν τελείωσε και τίποτα δεν χάθηκε.

Και τέλος τι άλλο να περιμένουμε; 

Όπως αναφέραμε πολλά είναι στα σκαριά, όπως γίνονται και πολλές συζητήσεις και για τη νέα σεζόν και το χειμώνα. Αλλά δεν μπορώ να σου αποκαλύψω κάτι ακόμα, ξέρεις είναι μία από τις αρχές μου! (γέλια)

Οπότε θα κάνουμε ακόμα μία συνέντευξη τότε. Δεν θα σε αφήσω έτσι, να ξέρεις! Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο! 

Αυτό θα’ναι το ωραιότερο! (γέλια) Εγώ σε ευχαριστώ, Ηρώ!

Αφήστε το σχόλιό σας