Η επιθετική καμπάνια του Spotify για τον Drake είχε απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Το Spotify προώθησε το νέο άλμπουμ «Scorpion» του Drake με μία πρωτότυπη καμπάνια που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά και προκάλεσε αντιδράσεις σε πολλούς συνδρομητές της πλατφόρμας, οι οποίοι αιτήθηκαν επιστροφή των χρημάτων τους

Ο Drake τοποθετήθηκε σε πολυάριθμες λίστες αναπαραγωγής της υπηρεσίας streaming και η φωτογραφία του χρησιμοποιήθηκε μέχρι και σε λίστες που δεν περιείχαν κανένα τραγούδι του, όπως οι «Best of British», «Massive Dance Hits» «Happy Pop Hits» μεταξύ πολλών.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας και μοναδικός καλλιτέχνης εμφανίζεται σε πλήθος λιστών αναπαραγωγής στο Spotify την ίδια ημέρα.

Η εκστρατεία προοριζόταν να είναι μία ιδιόμορφη γιορτή του Drake, που μέσα σε τρεις ημέρες κατέρριψε το ρεκόρ των περισσότερων αναπαραγωγών για την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας, όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, μερικοί συνδρομητές του Spotify θεώρησαν την καμπάνια ως επιβολή διαφημίσεων στους συνδρομητικούς λογαριασμούς τους, στους οποίους δε θα έπρεπε να προβάλλονται διαφημίσεις.

Ορισμένοι έκαναν τις καταγγελίες τους απευθείας στην εταιρεία, αιτούμενοι επιστροφή των χρημάτων που έδωσαν για τη συνδρομή τους.

Spotify - Drake playlists
Ένα δείγμα από την επιθετική καμπάνια του Spotify.

Ένας χρήστης του διαδικτύου, εξέφρασε στο Reddit το θυμό του και ισχυρίστηκε ότι πράγματι αποζημιώθηκε όταν επικοινώνησε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του Spotify.

Ομοίως, υπάρχουν και άλλοι συνδρομητές που υποστηρίζουν ότι είτε αποζημιώθηκαν είπε τους δόθηκε δωρεάν συνδρομή για ένα μήνα, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι το Spotify αρνήθηκε να τους αποζημιώσει.

Ο θόρυβος με τον Drake ξύπνησε μνήμες από την αναστάτωση που είχε δημιουργήσει η Apple το 2014, όταν αποφάσισε να δώσει δωρεάν σε όλους τους χρήστες του iTunes, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, το άλμπουμ «Songs of Innocence» των U2.

 

Αφήστε το σχόλιό σας