Το πρώτο ολοκληρωμένο δείγμα της πολυαναμενόμενης συνεργασίας του Sting και του Shaggy είναι γεγονός.

Ο Sting και ο Shaggy κυκλοφορούν το νέο τραγούδι «Don’t Make Me Wait» με «άρωμα» Καραϊβικής.

Πρόκειται για το πρώτο single από το συνεργατικό άλμπουμ με τίτλο «44/876» που αντανακλά την αμοιβαία αγάπη του διδύμου για την Τζαμάικα, τη μουσική, το πνεύμα του λαού και τη ζωντάνια του πολιτισμού της. Ο δίσκος θα είναι διαθέσιμος από τις 20 Απριλίου με το σήμα των Interscope / A&M Records / Universal Music.

Ο Sting και ο Shaggy γνωρίστηκαν αρχικά μέσω του Martin Kierszenbaum, ο οποίος είναι μάνατζερ του Βρετανού και πρώην δισκογραφικός συνεργάτης του Αμερικανο-Τζαμαϊκανού.

Αφού ο Sting άκουσε ένα καινούριο τραγούδι πάνω στο οποίο δούλευε ο Shaggy, αποφάσισαν να πάνε στο στούντιο μαζί. Το σχέδιο ήταν να ηχογραφήσουν μόνο το «Don’t Make Me Wait», αλλά οι ρυθμοί, οι στίχοι και οι μελωδίες άρχισαν να προκύπτουν με μεγάλη ευκολία από αυτούς τους δύο επιτυχημένους μουσικούς. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξουν με περισσότερα νέα τραγούδια στη διάθεσή τους.

Ο Sting και ο Shaggy έγραψαν και έπαιξαν μαζί μουσική για μερικές εβδομάδες στην πόλη της Νέας Υόρκης, δημιουργώντας τον ήχο που συνδυάζει άψογα τους ρυθμούς της Καραϊβικής, σε παραδοσιακό και μοντέρνο στιλ, με pop τεχνική και rock ενέργεια.

Πρόσφατα, το δίδυμο παρουσίασε για πρώτη φορά το «Don’t Make Me Wait» μπροστά σε 20.000 ανθρώπους στο Κίνγκστον της Τζαμάικα, στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής συναυλίας «Shaggy and Friends», η οποία διοργανώθηκε προς όφελος του τοπικού παιδιατρικού νοσοκομείου «Bustamante».

Τους δύο καλλιτέχνες συνάντησαν στο στούντιο μουσικοί και δημιουργοί από την Τζαμάικα και τη Νέα Υόρκη, όπως οι Robbie Shakespeare, Dwayne «iLLwayno» Shippy, Shane Hoosong, Machine Gun Funk, Patexx, Tyrantula, καθώς και ο μακροχρόνιος κιθαρίστας του Sting, Dominic Miller.

Την παραγωγή έκανε η «Sting International», η οποία έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Shaggy σε παγκόσμιες επιτυχίες, όπως το «Boombastic» και το «It Was Not Me», με την επιμέλεια του Martin Kierszenbaum.

Ο Sting έρχεται Ελλάδα για δύο συναυλίες στο Ηρώδειο

Sting - Bataclan concert (12-11-2016) - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας