Τη στάση της Ελλάδας απέναντι στο προσφυγικό εξήρε ο Sting στις δηλώσεις του κατά την άφιξή του στη χώρα μας.

Ο Sting βρίσκεται στην Ελλάδα για δύο μεγάλες συναυλίες στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουνίου.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης έδωσε το «παρών» σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεθνής Αμνηστία και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός υφαντού έργου τέχνης με την επιγραφή «Αγαπώ την Ελλάδα», το οποίο θα φιλοξενείται στο χώρο του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Ευχαριστώ το Θεό για την Ελλάδα επειδή μας δείξατε τον δρόμο. Έχετε δείξει πώς να αντιμετωπίζετε τους πρόσφυγες όταν άλλοι άνθρωποι κατασκεύαζαν τείχη. Όταν έπαιρναν τα παιδιά από τις μητέρες τους και τα έβαζαν σε κλουβιά, ενεργήσατε με συμπόνια, γενναιοδωρία και κοινή λογική», δήλωσε ο Sting.

«Επειδή οι λεγόμενοι ηγέτες μας, μία θλιβερή παρέλαση δειλών, δεν έχουν τις λύσεις. Η δημοκρατία ξεκίνησε εδώ στην Ελλάδα, μας δείξατε πώς να γίνουμε και πάλι πολιτισμένοι», πρόσθεσε.

«Για περισσότερα από τριάντα χρόνια, είμαι ενεργός υποστηρικτής του έργου της Διεθνούς Αμνηστίας που μάχεται για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η εκστρατεία της Αμνηστίας με στόχο την υποστήριξη των προσφύγων είναι και επείγουσα και ζωτικής σημασίας», τόνισε.

«Είμαι υπερήφανος που προσφέρω τη στήριξή μου και αισθάνομαι τιμή που ενώνουμε την προσπάθειά μας με την αναγνωρισμένη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα Σοφία Βάρη, η οποία γενναιόδωρα προσέφερε την τέχνη της για να δημιουργηθεί αυτό το υπέροχο υφαντό έργο.»

 

Αφήστε το σχόλιό σας