Ο Στέφανος Κορκολής θα ερμηνεύσει τις μουσικές συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη στην avant-premiere της κινηματογραφικής ταινίας «Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια».

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στον κινηματογράφο Τριανόν, θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, των συντελεστών της ταινίας αλλά και του διεθνούς φήμης κορυφαίου πιανίστα Στέφανου Κορκολή, ο οποίος θα ερμηνεύσει στο πιάνο γνωστές μελωδίες του Μίκη με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Ειδικά για αυτή την προβολή η είσοδος θα είναι 5 ευρώ (ώρα έναρξης: 20.00).

Από την Πέμπτη 18 Ιουλίου, η ταινία «Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια» θα προβάλλεται κανονικά στους κινηματογράφους ΛΑΪΣ – ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ιερά Οδός 48 & Μεγ.Αλεξάνδρου 134-136) και ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21 – ΜΕΤΡΟ Βικτώρια).

Η ταινία του Αστέρη Κούτουλα, Recycling Medea (Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια), με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιουλίου σε πρώτη προβολή από τη New Star. Μια συγκλονιστική, επίκαιρη ταινία, με την υποβλητική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και την επιβλητική χορογραφία του Renato Zanella. Μια ταινία για τα μνημόνια και την κρίση, αφιερωμένη σε αμήχανους γονείς και σε νέους που προσπαθούν να κατανοήσουν τη σκληρή πραγματικότητα που τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε χαρακτηριστικά για το χαρακτήρα της Μήδειας:

«Η Μήδεια που θα δείτε είναι η σημερινή Ελλάδα. Προσέξτε τα τελευταία 10 λεπτά. Εκεί που η Μαρία Κουσουνή με την καθοδήγηση του Ζανέλα αναδεικνύεται σε κορυφαία ερμηνεύτρια του καιρού μας και συγχρόνως σε μια ιδανική μορφή της σύγχρονης Ελλάδας, που σπαράζει από τα σκληρά χτυπήματα της Μοίρας. Δείτε τη φοβερή σκηνή με την κραυγή, που την ακολουθεί η σταύρωση. Η Μήδεια προσπαθεί να σταθεί όρθια. Πέφτει ξανά και ξανά. Όμως στο τέλος κάθεται πάνω στο σκάφος, την Αργώ, το σύμβολο των παθών της. Ορθώνει με περηφάνια το κορμί της. Γυρίζει αργά το πρόσωπό της και ατενίζει με αξιοπρέπεια και δύναμη εχθρούς και φίλους σαν να λέει:
“Είμαι εδώ. Ακέραιη. Νικήτρια του χρόνου. Είμαι η Ελλάδα!”».

Αφήστε το σχόλιό σας