Η Ηρώ Σαΐα προσφέρει μία ατμοσφαιρική και απόκοσμη ερμηνεία στο «Δεν Έχει Αρχή» του Σταύρου Ξαρχάκου, από την ξακουστή δραματική ταινία «Λόλα».

Η Ηρώ Σαΐα ερμηνεύει μία από τις δημιουργίες του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου.

Η ερμηνεύτρια έχει διαγράψει μία αξιόλογη πορεία στο χώρο της μουσικής, διαθέτοντας συγχρόνως ως φόντο και σπουδές θεάτρου εκτός από φωνητικής.

Χαρακτηριστικά, έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων σε παραστάσεις της πρωτοποριακής μουσικοθεατρικής ομάδας «Σπείρα – Σπείρα» του Σταμάτη Κραουνάκη και στην παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη.

Όσον αφορά τα μουσικά πεπραγμένα της, η Ηρώ Σαΐα έχει συνεργασθεί με πλήθος καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως είναι οι Λουκιανός Κηλαηδόνης, Ορφέας Περίδης, Μανώλης Μητσιάς, Ελένη Βιτάλη, Δημήτρης Μπάσης και άλλους.

Παρόλο που η Ηρώ Σαΐα έχει συγχρωτισθεί στη σκηνή με σημαντικούς δημιουργούς όπως επί παραδείγματι οι Βασίλης Δημητρίου, Νίκος Μαμαγκάκης και Γιάννης Σπανός, μία συνύπαρξη ορόσημο στην καριέρα της είναι η συνάντησή της με το σπουδαίο μουσουργό Σταύρο Ξαρχάκο.

Ο επόμενος καρπός της μακράς και γόνιμης συνεργασίας τους είναι μία ιδιαίτερη επανεκτέλεση του «Δεν Έχει Αρχή».

Το τραγούδι προέρχεται από την ξακουστή δραματική κινηματογραφική ταινία «Λόλα» (1964) σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου. Στο φιλμ, το «Δεν Έχει Αρχή» ακούστηκε με τη φωνή της πρωταγωνίστριας Τζένης Καρέζη ενώ αργότερα το ερμήνευσε και η Αλέκα Μαβίλη.

Η Ηρώ Σαΐα προσφέρει μία ατμοσφαιρική και απόκοσμη ερμηνεία στο «Δεν Έχει Αρχή» στηριζόμενη σε μία διασκευή που επιμελήθηκε ο Νεοκλής Νεοφυτίδης.

Η σύνθεση είναι δημιούργημα του Σταύρου Ξαρχάκου και οι στίχοι του ποιητή Βαγγέλη Γκούφα.

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal.

Σταύρος Ξαρχάκος & Ηρώ Σαΐα - «Δεν Έχει Αρχή» (Στίχοι - Lyrics)

Δεν έχει αρχή, δάκρυα βροχή
Τέλος δεν έχει ο ουρανός
Ποιος θα βρεθεί, βαριά η ψυχή
Να μου το πει, πού θα σταθώ
Να σου το πω, γιατί να φύγεις

Για ένα φιλί, δεν έχει αρχή
Τέλος δεν έχει μου ο καημός
Πονός πικρός, κόσμος μικρός
Για ένα φιλί, πικρό φιλί
Δάκρυα βροχή, γιατί να φύγεις

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου, η Ηρώ Σαΐα θα τραγουδήσει μαζί με τις κορυφαίες φωνές της Ελλάδας τα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου σε μία μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο με φιλανθρωπική πυξίδα για τη στήριξη της δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ.

Αφήστε το σχόλιό σας