Ο Στάθης Δρογώσης επανέρχεται με ολοκληρωμένο άλμπουμ μέσα από το οποίο εκφράζει βιώματα των τελευταίων χρόνων.

Ο Στάθης Δρογώσης παρουσιάζει την καινούρια δισκογραφική δουλειά της διαδρομής του.

Πέμπτος κατά σειρά δίσκος για τον καλλιτέχνη, πέντε έτη μεσολάβησαν για τη δημιουργία του. Ενδιάμεσα ο Στάθης Δρογώσης αφοσιώθηκε σε εγχειρήματα πάσης φύσεως. Το Κοινωνικό Ωδείο του Βύρωνα εκπληρώνει την προσπάθειά του σπάζοντας τους φραγμούς. Η εμπλοκή με τα κοινά ίσως του αφήνει μία γλυκόπικρη αίσθηση. Εκτός κάδρου δε μπορεί να μείνει η προσωπική και ακαδημαϊκή ολοκλήρωση του τραγουδοποιού.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα βιώματα της τελευταίας πενταετίας έχουν καταγραφεί σε ένα μουσικό «Κόκκινο Τετράδιο». Ένα τετράδιο που όποιος το κρατά στα χέρια του διαβάζει μέσα από τα τραγούδια την ιστορία ενός φανταστικού ήρωα και φίλου του Στάθη Δρογώση. Γραμμές εμπνευσμένες από τις αντιφάσεις της ακραιφνούς καθημερινότητας με απλές στιγμές ευτυχίας, με υπαρκτά και καθόλου ωραιοποιημένα προβλήματα.

Οι σελίδες ανοίγουν με τον «Ματωμένο Ουρανό», ωδή αποχαιρετισμού μίας άδοξης αγάπης, ενώ το «Όπως Στην Αρχή» μας θυμίζει την αναλλοίωτη φλόγα των σχέσεων.

Παρέα με τη φωνή της Νατάσσας Μποφίλιου στο πανέμορφο ντουέτο του άλμπουμ ο ήρωας παίρνει μία ανάσα στην «Πλατεία Ναυαρίνου», το ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο των Εξαρχείων. Η βόλτα συνεχίζεται στη μουντή και ξεχασμένη «Λιοσίων» η οποία έχει ακόμη ζωή. Με το «Αγάπη» περιπλανιόμαστε στις πλατείες της Αθήνας και αντικρίζουμε την απάθεια και την άπονη αντιμετώπιση της πόλης. Στο «Φολέγανδρος» ταξιδεύουμε έξω από τη θλιμμένη πρωτεύουσα στις ανεπίστρεπτες στιγμές νιότης.

Το αντισυμβατικό «Χαμένη Γενιά» σπαράζει για τους ανθρώπους αυτής της χώρας που η ανέλιξή τους βρίσκεται σε τέλμα και γι’ αυτούς που άφησαν τα πάντα πίσω προκειμένου να ξεφύγουν από την κατάσταση. Το παρορμητικό «Να Βγούμε Μπροστά» υπενθυμίζει την κινητήριο δύναμη των ονείρων.

Ο Ισαάκ Σούσης προσφέρει τα λόγια στο ντουέτο με τη Νατάσσα Μποφίλιου και στο «Γιατί Δεν Ησυχάζω», δείχνοντας ότι έχει σκιαγραφήσει τον καλλιτέχνη καλύτερα από όλους. Ο επίλογος γράφεται με το συγκλονιστικό «Ακόμα Και Νεκρούς» και με το απάνεμο «Το Κόκκινο Τετράδιο».

Ο Στάθης Δρογώσης επιμελήθηκε τις συνθέσεις και τους στίχους του δίσκου. Τις ενορχηστρώσεις ανέλαβε ο Ηλίας Βαμβακούσης και τη μίξη οι Δραμαμίνη. Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε η Ροζαμάλια Κυρίου.

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI.

Ακούστε τον δίσκο παρακάτω ή πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο και επιλέξτε με ένα «κλικ» την υπηρεσία στην οποία θέλετε να τον βρείτε: smarturl.it/HC_ToKokkinoTetradio

Περιηγηθείτε στα τραγούδια πατώντας στην ένδειξη «PLAYLIST» πάνω – αριστερά στο video.

Tracklist

 1. Ματωμένος Ουρανός
 2. Πλατεία Ναυαρίνου (με τη Νατάσσα Μποφίλιου)
 3. Όπως Στην Αρχή*
 4. Φολέγανδρος
 5. Γιατί Δεν Ησυχάζω*
 6. Χαμένη Γενιά
 7. Λιοσίων
 8. Να Βγούμε Μπροστά
 9. Αγάπη
 10. Ακόμα Και Νεκρούς
 11. Το Κόκκινο Τετράδιο

Αφήστε το σχόλιό σας