Άλλη μία τριλογία του «Star Wars» βρίσκεται στα σκαριά, ενός κινηματογραφικού έπους που συνεχίζει να μεγαλώνει γενιές.

Ο όμιλος Disney ενθουσίασε τους λάτρεις της κινηματογραφικής σειράς «Star Wars» ανακοινώνοντας αργά το βράδυ της Πέμπτης (09/11) την προετοιμασία μιας «νέας τριλογίας» της διαγαλαξιακής εποποιίας του, μιας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κινηματογράφου τα τελευταία 40 χρόνια, και έκτοτε ένα πολύ προσοδοφόρο franchise.

«Έχουμε άλλες μεγάλες ταινίες “Star Wars” που έχουν ήδη προγραμματιστεί για τα επόμενα χρόνια εκτός από την προβολή το 2019 του ένατου επεισοδίου (της σειράς)», δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Bob Iger κατά τη διάρκειας τηλεδιάσκεψης.

«Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι υπογράψαμε συμφωνία με τον Rian Johnson, τον σκηνοθέτη του “The Last Jedi” (“Οι Τελευταίοι Τζεντάι” του 8ου επεισοδίου), για να αναπτύξουν μία ολοκαίνουρια τριλογία “Star Wars”», συνέχισε και έκανε γνωστή επίσης την έναρξη μιας τηλεοπτικής σειράς για το «Star Wars».

Ο Rian Johnson «επίσης θα γράψει και θα σκηνοθετήσει το πρώτο επεισόδιο της νέας τριλογίας και θα εισαγάγει νέους χαρακτήρες που καταφθάνουν από μια γωνιά του γαλαξία που η μυθολογία του Πολέμου των Άστρων ουδέποτε είχε εξερευνήσει», ανακοίνωσε η LucasFilm, εταιρεία του ομίλου Disney.

Το franchise του «Star Wars» «ξεπέρασε τις προσδοκίες» από τότε που η Disney αγόρασε τη LucasFilm πριν από πέντε χρόνια, παρατήρησε ο Bob Iger.

Ολόκληρες γενιές ένιωσαν τρόμο μπροστά από τον Darth Vader, τον τρομακτικό «κακό» ντυμένο στα μαύρα, από τότε που άρχισε η κινηματογραφική σειρά, το 1977, με την ταινία «Ο Πόλεμος των Άστρων», ακολούθησε «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» (1980) και η «Επιστροφή των Τζεντάι» (1983), σε σκηνοθεσία ενός νεαρού σκηνοθέτη, του 33χρονου George Lucas.

Star Wars - Hit Channel

Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, το «Star Wars» έχει γίνει το πιο κερδοφόρο κινηματογραφικό franchise όλων των εποχών και διατίθεται επίσης σε παιχνίδια και κάθε είδους προιόντα. Ο Τζενταϊσμός είναι ακόμη επίσημη θρησκεία σε διάφορες χώρες.

Ο George Lucas είχε επιστρέψει με μία νέα τριλογία που προβλήθηκε μεταξύ 1999 και 2005, η ιστορία της οποίας τοποθετείται χρονολογικά πριν από τις τρεις πρώτες ταινίες της σειράς και κρίθηκε λιγότερο επιτυχημένη σε σχέση με την αρχική.

Νέα φάση το 2012: Ο σκηνοθέτης πωλεί το franchise στον όμιλο Disney αντί τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο όμιλος αποφασίζει να ξεκινήσει ακόμα μια νέα τριλογία: «The Force Awakens» («Η Αφύπνιση της Δύναμης») που προβλήθηκε το 2015, έγινε μία από τις τρεις ταινίες της σειράς που εισέπραξε δύο δισεκατομμύρια δολάρια και είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, κυρίως στη Βόρεια Αμερική.

Το επόμενο επεισόδιο, «Οι Τελευταίοι Τζεντάι», αναμένεται τον Δεκέμβριο και η πλοκή του εκτυλίσσεται ακριβώς έπειτα από αυτήν της ταινίας «Αφύπνιση της Δύναμης». «Όλα είναι στη θέση τους ώστε το επεισόδιο να γίνει μία τερατώδης επιτυχία», δήλωσε πρόσφατα ο Paul Dergarabedian, αναλυτής της εταιρίας comScore.

Οι λάτρεις της σειράς θα μπορέσουν μία τελευταία φορά να θαυμάσουν την ηθοποιό Carrie Fisher, πριγκίπισσα Λέια στην αρχική τριλογία, που πέθανε στα τέλη του 2016. Οι σκηνές είχαν γυριστεί πριν από τον θάνατό της.

Το επόμενο, ένατο επεισόδιο του «Star Wars» αναμένεται το 2019.

Αφήστε το σχόλιό σας