Σταματά να εκδίδεται το μουσικό περιοδικό «NME» μετά από 66 χρόνια

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,973ΥποστηρικτέςΚάντε Like
65ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
856ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Τέλος εποχής για το «NME».

Η έντυπη έκδοση του βρετανικού περιοδικό «NME» σταματά να εκδίδεται μετά από 66 χρόνια ύπαρξης.

Η είδηση ανακοινώθηκε από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του «ΝΜΕ», την Time Inc, η οποία επιβεβαίωσε: «Η ελεύθερη εβδομαδιαία έντυπη εκτύπωση του “NME” θα σταματήσει τη δημοσίευση. Το τεύχος του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή θα είναι η τελευταία δωρεάν έντυπη έκδοση.»

Ο Paul Cheal, Διευθύνων Σύμβουλος της βρετανικής Time Inc, δήλωσε:

«Το “NME” είναι μία από τις πιο εμβληματικές επωνυμίες στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και η κίνηση μας για δωρεάν διανομή βοήθησε να προωθηθεί το εμπορικό σήμα στο μεγαλύτερο ακροατήριο του NME.com. Η έντυπη επανεφεύρεση μας βοήθησε να προσελκύσουμε για τα εξώφυλλα μία σειρά από αστέρες που η προηγούμενη, επί πληρωμή έκδοση του περιοδικού μπορούσε μόνο να ονειρευτεί.»

«Ταυτόχρονα, αντιμετωπίσαμε επίσης το αυξανόμενο κόστος παραγωγής και μία πολύ σκληρή διαφημιστική αγορά στα έντυπα. Δυστυχώς, φθάσαμε τώρα στο σημείο όπου το ελεύθερο εβδομαδιαίο περιοδικό δεν είναι πλέον οικονομικά βιώσιμο. Είναι (βιώσιμο) στον ψηφιακό χώρο όπου η προσπάθεια και η επένδυση θα επικεντρωθούν στην εξασφάλιση ενός ισχυρού μέλλοντος για αυτό το διάσημο εμπορικό σήμα.»

Η δωρεάν έκδοση του «NME» εγκαινιάστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2015, με την Rihanna στο εξώφυλλό του και διανεμόταν σε καθημερινή βάση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

NME covers - Hit Channel

Εν τω μεταξύ, η Time Inc. αναφέρει ότι δρομολογεί νέες ψηφιακές υπηρεσίες που θα προστεθούν στην ιστοσελίδα του «NME».

Αυτές περιλαμβάνουν το «ΝΜΕ Audio», το οποίο θα αποτελείται από δύο νέα μουσικά κανάλια, τα «ΝΜΕ 1» και «ΝΜΕ 2». Το «ΝΜΕ 1» θα στρέφεται σε νέα ταλέντα και το «ΝΜΕ 2» θα διαθέτει μια σειρά από «κλασικούς» καλλιτέχνες του «ΝΜΕ».

Το «NME» θα συνεχίσει να εκδίδει ειδικά τεύχη έντυπη μορφή, όπως η νέα συνδρομητική σειρά NME Gold.

Ο Keith Walker, ψηφιακός διευθυντής του «NME», δήλωσε: «Το “NME” βρισκόταν στην ψηφιακή εμπροσθοφυλακή για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Το παγκόσμιο ψηφιακό κοινό μας σχεδόν διπλασιάστηκε τα τελευταία δύο χρόνια.»

«Με αυτές τις νέες εξελίξεις, δίνουμε στους καταναλωτές ακόμη περισσότερα από αυτά που θέλουν από εμάς. Κάνοντας τις ψηφιακές πλατφόρμες βασική μας εστίαση, μπορούμε να επιταχύνουμε την εκπληκτική ανάπτυξη που έχουμε δει και να προσεγγίσουμε περισσότερους ανθρώπους από ποτέ στις συσκευές που χρησιμοποιούν συνήθως», συνέχισε.

Αφήστε το σχόλιό σας