Επίσημη πρόταση της Ισλανδίας για τα OSCAR
11 βραβεία EDDA της Ισλανδικής Ακαδημίας
(μεταξύ αυτών καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου ηθοποιού
Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού
Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Τορόντο
Επίσημη συμμετοχή στο Doha Tribeca Film Festival

Ο Γκούλι είναι ένας απολύτως φυσιολογικός άνθρωπος που ζει σε μια ήρεμη πόλη της νότιας Ισλανδίας. Η ζωή κυλά αργά σε ένα τόσο μικρό μέρος χωρίς κάτι ιδιαίτερο να συμβαίνει, εκτός ίσως από τα ξεσπάσματα της φύσης, όπως η έκρηξη ηφαιστείου που ανάγκασε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, το 1973. Έντεκα χρόνια μετά κάτι καινούριο θα αναστατώσει τη ζωή τους.

Ένα βράδυ ο Γκούλι θα βγει με το αλιευτικό σκάφος και τους συναδέλφους του για ψάρεμα. Η κακοκαιρία όμως θα ανατρέψει το μικρό σκάφος με αποτέλεσμα οι φίλοι του να χάσουν τη ζωή τους και ο ίδιος να βρεθεί για 6 ώρες μέσα στην παγωμένη θάλασσα, προσπαθώντας να σωθεί. Ενώ όμως η επιστροφή του πίσω στην πόλη, φαίνεται να είναι το τέλος της ταλαιπωρίας του, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πολλοί απορούν πως κατάφερε να αντέξει σε θερμοκρασίες που ένας απλός άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει μόνο για 20 λεπτά. Άλλοι τον θεωρούν ήρωα. Και άλλοι αναρωτιούνται γιατί αυτός και όχι οι δικοί τους άνθρωποι.

Μια συναρπαστική ταινία από τον σκηνοθέτη που μας χάρισε το «2 Guns», Μπαλτασάρ Κορμακούρ, βασισμένη στα πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν το 1984 στην περιοχή Westman Islands με πρωταγωνιστή τον Γκούλι (Gudlaugur Fridthorsson) και συγκλόνισαν τους κατοίκους της πόλης αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Η ταινία « The Deep », η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες, από τη Videorama Films και την Odeon, στις 20 Φεβρουαρίου.

Αφήστε το σχόλιό σας