δεν κρατιέμαι αλμοδοβαρΗ ολοκαίνουρια κωμωδία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τίτλο «Δεν Κρατιέμαι» ξεκίνησε δυναμικά την πρώτη εβδομάδα προβολής της, σε 298 κινηματογραφικές αίθουσες της Ισπανίας (τις περισσότερες από κάθε άλλη ταινία του), σπάζοντας ένα προσωπικό ρεκόρ εισιτηρίων του ίδιου του σκηνοθέτη αλλά και χαρίζοντας χαμόγελα αισιοδοξίας σε χιλιάδες θεατές που την παρακολούθησαν. Η ταινία του επιτυχημένου Ισπανού σκηνοθέτη προβάλλεται από την Παρασκευή 8 Μαρτίου στους κινηματογράφους της χώρας του και έχει ήδη αποφέρει 2.5 εκατομμύρια δολάρια, από το πρώτο, κιόλας, σαββατοκύριακο προβολής της, επιβραβεύοντας την απόφαση του σκηνοθέτη να επιστρέψει στο αγαπημένο κινηματογραφικό είδος, την κωμωδία καταστάσεων.

Η δεύτερη πιο επιτυχημένη ταινία στην καριέρα του Αλμοδόβαρ ήταν το «Volver», το οποίο απέφερε στον σκηνοθέτη 2.27 εκατομμύρια δολάρια, στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του.

Ο Αγκουστίν Αλμοδόβαρ, αδερφός του σκηνοθέτη και διάσημος παραγωγός ταινιών στην Ισπανία αναφέρει:  «Είναι μεν μια κωμωδία, αλλά το γνωστό σε όλους, αξεπέραστο, πληθωρικό και μοναδικό στιλ του Πέδρο, δεν μπορεί να περιοριστεί απλά σε ένα κινηματογραφικό είδος. Οπότε μιλάμε για μια κινηματογραφική ιστορία με πλοκή η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δραματική, όσον αφορά στο χτίσιμο των χαρακτήρων, αλλά καταφέρνει παράλληλα να διατηρεί τη μοναδική τρέλα και τον χαρακτήρα των ταινιών του Πέδρο Αλμοδόβαρ».

O Πέδρο Αλμοδόβαρ επιστρέφει στην αγαπημένη του κωμωδία καταστάσεων, μετατρέποντας την καμπίνα ενός αεροπλάνου σε ιπτάμενη ντίσκο!

Πρωταγωνιστούν οι Χαβιέ Κάμαρα, Κάρλος Αρέθες , Ραούλ Αρέμπαλο καθώς  επίσης συμμετέχουν η βραβευμένη με Όσκαρ Πενέλοπε Κρουζ και ο Αντόνιο Μπαντέρας.

 Έστω ότι είστε αεροσυνοδός και το αεροπλάνο με το οποίο πετάτε έχει ένα «σοβαρότατο τεχνικό πρόβλημα». Οι πιλότοι – παρόλο που είναι από τους πιο έμπειρους και άριστα εκπαιδευμένους που υπάρχουν – δυσκολεύονται να βρουν μια λογική λύση, μέσα σε μια καμπίνα που γεννά συνεχώς απρόβλεπτες καταστάσεις. Οι επιβαίνοντες – μια θεότρελη μίξη ετερόκλητων χαρακτήρων – δείχνουν σαστισμένοι και εμφανώς αγχωμένοι για την περίεργη εξέλιξη της πτήσης τους και η προοπτική της ασφαλούς προσγείωσης δεν φαίνεται καν στον άμεσο ορίζοντα. Εσύ είσαι ο πιο περήφανος αεροσυνοδός του κόσμου, αλλά φυσικά – ως άνθρωπος – είσαι γεμάτος προβλήματα και πίνεις ένα-δύο ποτηράκια για το στρες! Η σωτηρία τόσο του πληρώματος, όσο και των επιβατών της πτήσης 2549 για Μεξικό, περνάει από τα χέρια σου και μόνο. Τι θα κάνεις; Τι άλλο, πέρα από χορό, τραγούδι και…

 

Καλώς ήρθατε στην πτήση των ονείρων σας! Στις ελληνικές αίθουσες, από τις 21 Μαρτίου

Αφήστε το σχόλιό σας